Mit csináljak, hogy észrevegye a tanár, ha puskáznak? (Többi lent)
Itt van az évvége, és az összes tantárgyból témazárót írunk.
Eddig minden oké, de az osztályban van négy 'csaj',akik állandóan puskáznak,de úgy, hogy a tanár észre sem veszi őket.
És elégge sz.r érzés, hogy ők nem tanulnak semmit, mégis ötöst kapnak, én meg estig tanulok, és örülök, ha legalább kapok egy négyest.
Beárulni nem szeretném őket, mert hát akkor én leszek a hibás, hogy miért árulkodok, + Nem is lenne nagyon értelme.
De azért tudnátok segíteni, hogy egyszer végre jól beégjenek a tanár előtt?
Nem segítünk. Miért tennénk? Egyrészt megoldást sem tudok rá, de ha tudnék akkor sem.
Az, hogy Te tanulsz és becsülettel készülsz a Te dolgod. Jól teszed, így legalább nem a más f-val vered a csalánt.
Ahhoz viszont, hogy más ezt teszi semmi, de semmi közöd. Sőt, az, hogy Te rendesen tanulsz nem emel az istenek, vagy a másokat joggal cseszegető, de a tettüket felvállalni gyáva kiváltságosok közé, mert ez utóbbi kategória még annyira sem létezik, mint az istenek.
Foglalkozz a saját ügyeiddel mindaddig amíg nem kérnek meg rá, hogy foglalkozzál máséval, különben egy undorító kis besúgó lesz belőled. Szerintem most állj le vele, hogy ebbe az irányba menjél.
Ha kell, majd eljön az az idő, amikor megszívják. Te meg azt, ha Istent játszol.
Köszönöm a jó és rossz válaszokat egyaránt.
11-es válaszoló bocsánat, ha úgy fogalmaztam, mintha Isteneskedni akarnék, merthogy ez nem így van.
Nem szóltam még senkinek, és nem is tervezem, csak eléggé igazságtalan, hogy olyan jegyet kapnak, amit máskülönben nem is érdemelnek meg.
Egyébként is nem szoktam elmondani senkinek, hogy mit gondolok, sőt.
12#: Köszönöm, de nem tudom, hogy ez beválna-e, ugyanis a tanárunk olyan, hogy az osztály előtt minden személyes dolgot elmond, és gondolom azt is elmondaná mindenki előtt, hogy én minek írtam neki ezzel kapcsolatosan.
Ne legyél besúgó, ez nem a te dolgod. Egyébként megsúgom, minden tanár tudja, hogy puskáznak a diákjai. A tanárok is voltak valaha diákok. Majd lebuktatják magukat, vagy az élet elintézi, ebbe ne avatkozz bele. Főiskolán lehet, hogy te is puskázni fogsz.
Nekem főiskolán volt egy tanárom, nem főtantárgy volt, egy ZH-t írtunk belőle, kiadta a feladatot, aztán közölte, hogy ő most kimegy egy kicsit udvarolni a büfés néninek. Szerinted hányan nem puskáztak? A tanár nem akarta az évfolyamot szívatni egy tölteléktárgy miatt, aminek csak meg kellett lennie egyszer, de nem ez kellett a diplomához.
Ne tőlem kérj bocsánatot, engem nem bántottál :) Csak érzékeltetni akartam, hogy a Te dolgod a Te dolgod, az Ő dolguk meg az Ő dolguk. Szerintem fontos, hogy az emberek -kérdés, kérés nélkül- ne szóljanak és avatkozzanak bele a mások dolgába (néhány kivételtől eltekintve, pl. baleset- vagy életveszély).
Te csak a saját dolgaidért vagy felelős és elsősorban azzal (meg a szeretteiddel) törődjél. Az ilyesmi csak magadtól vonja el a figyelmedet. Ha nem ezen rágódnál lehet, még jobb tanuló is lehetnél, vagy épp pihenhetnél, vagy valami kellemes dolgon nevetgélhetnél a helyett, hogy mások miatt emészted magadat és szívod el a saját energiáidat.
A sikerhez nem csak tanulás kell, hanem -többek között- az, hogy megtanulj magaddal törődni és nem mások hülyeségén/szemétségén/stb. rágódni, felesleges terveket dédelgetni. És persze azt sem engedni, hogy -kéretlenül- más beleszóljon a dolgaidba.
11.
A puskázás, csalás. Oké.
Te viszont egy tipikus besúgó vagy ha megteszed. Ráadásul, a legsunyibb fajtából. Így folytatod az életben, előfordulhat 1-2 kéz lábtörés nálad. Az ilyen embereket mindenhol utálják. Ilyen emberekből lesz az, aki mindig a kollégákat figyeli és rohan a főnökhöz besúgni.
Mert ugye, annyi gerinc nincs benned, hogy oda álljál a tanár elé és elmond, mi is fáj neked.
18-as ezen jót nevettem.
Nem emlékszem, hogy mondtam volna valahol azt, hogy egyből megyek a tanárhoz árulkodni, mert most "A Bözske puskázott órán, és ez akkora nagy felháborodást keltett bennem!"
Csak annyit mondtam, hogy ez nem annyira igazságos, hogy míg valaki az eszéért tanul, addig valaki meg azon töri a fejét, hogy hogy puskázzon úgy, hogy ne lássa meg a tanár. Ne vedd egyből úgy, hogy ez életem legnagyobb problémája.
Ja, és nem értem miből gondolod azt, hogy ez majd a munkahelyemen is izgatni fog, hiszen csak megkérdeztem, mit lehetne tenni a puskázás ellen, mert egyfolytában ezt csinálják.
Anyukám lelkiismeretes és jó pedagógus. Életében egyszer buktatott, amikor nem volt más választása, az egész nyara ráment egyetlen gyerek felkészítésére és pótvizsgáztatására. Azt mondta, soha többé, menjenek egy kettessel, legfeljebb nem lesznek professzorok.
Mi motiváljon egy tanárt, ha megterhelik minden nyavalyával, és sokszor még a saját munkakörükhöz szükséges eszközöket is saját pénzből kell állni, ha dolgozni akarnak, és minden oldalról cseszegetik őket?
Kérdező, foglalkozz a saját dolgoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!