Milyen tanár az ilyen?
Tavaly érettségiztem, és nekem a majdnem 4-es érettségimet lehúzta a magyar tanár majdnem 2-esre a szóbelin,pedig tök jól mondtam el mindkét tételt.
Az egyik osztálytársam is ugyanúgy középszinten érettségizett és a szóbelinél a tanár odament hozzá,miközben kidolgozási idő volt és megkérdeztetőle, hogy megy-e. A srác azt mondta nem igazán, a tanár meg lediktálta neki az egész tételt. Felmondásnál meg a vizsgabiztos és a tanár is bólogattak,iletve mondták,hogy nagyon jó. Leállították és dicséretet kapott. Majd a szóbeli után a tanár odament a sráchoz és megköszönte a 4 éves munkáját,csak azért,mert órán jelentkezett . Nekem meg lehúzta a jó szóbelimet,mert én nem jelentkeztem órán, de ha kérdezett akkor válaszoltam. 4-es voltam magyarból.
Hogy lehet ilyen módon érettségiztetni? Felelősségre vonható? Tudom,hogy tavaly volt,csak kíváncsi vagyok.
Fel lehet lebbezni.
Pont ezért van bent vagy 6 tanár meg egy vizsgabiztos, hogy ne csinálhassanak ilyet. Beszélj a többi bent lévő tanárral, hogy ők hogy értékelik a feleletedet(mert az is lehet, hogy csak te tartod többre mint ami)
Ó, a vizsgabiztos....ugyan kérem! :)
Nálunk, a gimnáziumban az elit gyerekek szülei szünetben ott ettek a vizsgabiztossal, az egyik éppen a lányát dícsérte a biztosnak...holott elméletileg szülők nem jöhetnek fel arra a szintre, ahol az érettségi folyik, a diákok " pihenő " termébe pláne nem! De nem panaszkodhatok, mert valóban mindenkit a tudása alapján osztályoztak, csak volt, aki iszonyatosan magabiztos is volt a tudása mellett és rokonszenvet váltott ki azonnal a vizsgáztatókban...igen.
De lehet érettségizni bármikor, javítani is, csak pénzbe kerül már ugyebár.
Szerintem lépj túl a múlton, nem ez lesz a legnagyobb igazságtalanság az életed folyamán, abban biztos lehetsz, nem sikerülhet minden a mi elképzelésünk szerint mindig...ne foglalkozz a múltal, már megtörtént. Tegyél újat, készülj fel jobban és akkor elégedett lehetsz magaddal, ezzel a feljelentèses lépéssel nem fogsz tovább jutni! Sajnos van ilyen, de ebből is tanulhat az ember.
Sok sikert az előrehaladáshoz!
Tudom,hogy nem lehet teljesen megállapítani, csak véleményekre vagyok kiváncsi.
Nem tudom, hogy ki pécézett-e, de majdnem mindenkinél szinte feküdt a padon,dörzsölte a szemét,és látszott rajta,hogy eléggé unja. Csak pár embernél nem csinálta ezt,gondolok azokra,akiknek segített. És azért elég rossz érzést is keltett,hogy oda se figyelt rám.
A vizsgabiztost meg hagyjuk. Ő legalább figyelt, de mikor a tanár lediktálta a srácnak a tételt,akkor ő nyugodtan ült és nézte.
A szülők meg bent voltak a váróba. (ezt csak a 3-as válaszolónak írtam)
De köszönöm mindenkinek a válaszát!
Az érettségikkel kapcsolatban fellehet lebbezni, azt hiszem a megtekintés után 72(?) óráig.
Nézd, tudom, hogy sértettnek érzed magad, hogyha még egy évvel a történtek után is ezen agyalsz.
A tanári pálya nem túl népszerű, éppen az ilyenek miatt. Hiszen sem a diákok, sem a szülők nem becsülik meg a tanárokat, éppen az ilyen példák miatt. Természetes, hogy jól esik a tanárnak, hogyha a 30+ gyerekből az egyik egy kis kompetenciát mutat a tárgya iránt. Ez érthető. Ugyanakkor pont ezek a kis seggnyalók nem fogják semmire sem vinni a való életben.
Tehát... késő bánat sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!