Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek hogy megállítsam...

Mit tegyek hogy megállítsam ezt a veszélyes folyamatot az osztályban? 13/L

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eloszor is nagyon koszonom hogy elolvassatok ezt!

Eleg sulyos onertekelesi problemakkal kuzdok, a barataim mar aggodnak ertem. Az osztalyban levo emberek a fold ala dongolik az onbizalmam. Mondhatjatok ram hogy meg csak pisis 13 evesek vagyunk, de a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni. Van par lany az osztalyban, akiert mindenki odavan, facebookon tobb szaz like van a profilkepukon (ami mellesleg kifejezetten elonytelen), fotozasokra jarnak, bekepzeltek, vihognak, szinhazban szerepelnek, és nem utolso sorban gazdagok... Szoval el tudjatok kepzelni a helyzetet. Annyira kihangsulyozzak a fiuk, hogy milyem szepek, és oket majmoljak, hogy teljesen elment a maradek onbizalmam is. Egesz nap csak arra tudok gondolni hogy milyen jo lenne ha ram is figyelne valaki. Masok szerint nem vagyok csunya, vagyis azt mondjak szep vagyok, de ezek csak a baratnoim és a csaladom, akiknel tudom, hogy ez kegyes hazugsag. Sosem tetszettem meg senkinek, ok meg mar jartak nem tudom hany emberrel.

Pedig szerintem az alakommal nincs nagy baj (165 cm, 50 kg) és az arcommal sem (nincs sok pattanasom, sot, egy gyogyszeres kezelesnek hala egy sincs) csak annyi a baj, hogy szoros vagyok... És hallom hogy ezek a lanyok kibeszelnek (és fiuk)... Nem tudom elfogadni magamat, és csak ezen porgok egesz nap, hogy mit tegyek...

Valami tanacsot ha tudtok adni azt nagyon megkoszonom, hogy egy kicsit jobban tudjam erezni magam.

Koszonom, hogy elolvastatok! 13/L

2016. máj. 2. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%

Ne akarj olyan lenni mint ők!

13 évessen ne azon aggódj, hogy nem tetszel senkinek.

Még úgyis sokat fogsz változni és biztos, hogy tetszeni fogsz majd valakinek. Az osztálytársaiddal meg ne foglalkozz! Ne halld meg, amit rólad beszélnek és főleg ne lássák, hogy ez bánt téged! Alakítsd úgy magad, ahogy szeretnéd(ha szeretnéd), ahogy tetszel magadnak és sz*rd le a többiek véleményét! Fel a fejjel! 🙂

2016. máj. 2. 22:29
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
De hol vagy szőrös és mennyire? Ha pl. a hasad is az, vagy a hátad, vagy az arcod, akkor el kell menned orvoshoz, mert a hormonjaiddal van gond és csak rosszabb lesz. Ha csak azokon a helyeken vagy az, ahol természetes egy lánynak, akkor szedd le, ha zavar. Nem azt mondom, hogy mindenkinek be kell állnia a sorba és olyannak lennie, hogy 12 belőle egy tucat, csak azért 13 évesen szerintem már gáz, ha valakinek pl. szőrös a lába vagy a hónalja. Ha ilyen alap dolgokat nem tesz meg valaki, ne is csodálkozzon, ha megszólják érte.
2016. máj. 2. 23:24
 3/13 Snorri ***** válasza:
31%

Hidd el, hogy nem mindegyik fiú szerint szépek azok a lányok. Az olyan fiúktól meg ne akarj semmit, akik másokat kibeszélnek, és ne akarj olyan társaságba tartozni, akiknek ezek a fent leírt dolgok a legfontosabbak. Tudom, hogy nehéz, de próbálj magadnak megfelelni. Úgy viselkedj, és úgy öltözködj, ahogy szerinted helyes, és szép. Ne akarj más lenni, és az lesz a legnagyobb vonzerőd, hogy különleges vagy. Ahogy írtad, több ilyen lány is van az osztályban, de olyan, mint te nincs még egy! : ) Ez egy ilyen korszak, de hidd el, jönnek azok az udvarlók, lehet még unni is fogod.

A szőrösödés ellen pedig tehetsz, de csak ha téged zavar. Beszélj anyuddal, biztosan tud segíteni.

2016. máj. 2. 23:31
 4/13 acelsziv ***** válasza:
47%

Sok a felszínes alak az osztályodban. Nem attól lesz valaki menő, hogy hány lájkot kap. sem attól, hog ymilyen telefonja van, milyen ruhákban jár. Ezek csak a kicsinyes felszínes embereknél jönnek be. Az olyanok figyelmére meg ne áhítozz, mert nincs mögötte semmi.

A szőrös dologgal... nos el tudsz menni gyantáztatni. Iletve dokihoz, ha nagyon durva a dolog. De tini vagy és a hormonok ilyenkor mindenfelé csapdosnak.

A fő dolog lenne az önbizalmad helyrebillentése.

A bagolyvar.hu oldalon sok irodalmat találsz ezzel kapcsolatban.

2016. máj. 3. 08:28
 5/13 anonim ***** válasza:
47%

Ne gondold, hogy csak az osztálytársaidból áll a világ. Próbálj más társaságokba is belevonódni (pl. utcátokban lakó hasonló korúak, vagy ha jársz valami különórára, akkor az onnan levők, vagy hasonló korú unokatesók stb.). Ha ők elfogadnak és szeretnek, akkor nagy ívben tegyél arra, hogy az osztálytársaid mit gondolnak rólad.

De szerintem ők sem egységesek, csak a hangadók mellett nem vehetők észre a másmilyenek. Lehet, hogy van olyan csöndes, visszahúzódó lány, aki ugyanúgy utálja ezeket az osztálytársaidat, mint te.

Az meg csöppet sem természetes, hogy 13 évesen egy lány már fiúzzon. Sokaknak 18 éves korukig sem jön ilyen össze.

2016. máj. 3. 08:59
 6/13 anonim ***** válasza:
72%

Tudom, milyen érzés, mert ugyanezen végigmentem ennyi idősen, csak pluszban én még túlsúlyos is voltam. De ugyanez... amúgy nem túl szép (meg úgy átlag tinisen vékony), de gazdag, ribisen öltözködő, márkamániás, "jujj, az ismerősöm műteremben fotózott engem váh, modell lesz belőlem" kategóriás csajok. A srácok azért istenítik őket leginkább, mert ők a legharsányabbak, legfeltűnőbbek, legmenőbbek (mert ugye parasztkodni, vagánykodni tinikorban menő) és mert a 13 éves fiúk... hát inkább a farkukkal gondolkodnak... olyan csajokat keresnek, akik a leginkább ágybavihetőnek tűnnek. Ne sajnáld, hogy a srácok nem érdeklődnek irántad (tudom, sovány vigasz ez, meg nem sokat segít az adott pillanatban), pár év múlva a nagy részük már megérik, és valamivel fontosabb lesz nekik a természetesebb szépség meg a kedvesség. Illetve pár év múlva már többet fogsz ismerkedni pár (2-5) évvel idősebb srácokkal is, akik meg még érettebb lesznek.

Aztán huszonévesen hálát fogsz adni érte, hogy kimaradtál a tini kapcsolati drámázásból meg abból, hogy csak ilyen párhetes kapcsolataid vannak.

2016. máj. 3. 11:32
 7/13 anonim ***** válasza:
66%

szia! Ha ez segít, leírom a sztorimat:

Voltak ilyen lányok az én osztályomban is, pont hasonló helyzetben: gazdagok, szépek, jó alakúak, minden fiú odáig volt értük... az önbizalmam ezért nekem is megcsappant, főleg, hogy duci is voltam akkoriban.

Aztán elballagtunk, ment mindenki középiskolába. Nem egy suliba jártunk, de hallottam, hogy ott már nem akkora sztárok.

Most már egyetemista elsős vagyok, és csak Facebookon meg pár fél füllel hallott hírből tudom, mi van velük. 3 közül egyik sem tanult tovább, mivel annyira buták voltak, hogy még az érettségiért is küzdeniük kellett. Az egyik egy sportboltban eladó, a másik jobb híján 2 éves kozmetikusképzésre ment, a harmadikról pedig csak annyit tudok, hogy ő is ott maradt abban az élhetetlen kisvárosban.

Szóval ne aggódj, úgyis nemsokára végzel.

2016. máj. 6. 15:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ez hatosztalyos gimi, és uj osztaly... Szoval meg ot evig veluk leszek
2016. máj. 6. 20:05
 9/13 A kérdező kommentje:

A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom mindenkinek a valaszt. Maris sokkal jobban erzem magam a boromben. A szortelenitessel nem az a baj, leszedem ahol csak tudom, de a kezemen nem nagyon lehet/engedi anya/ felek hogy megerosodik a borotvatol/ a gyantatol kipattogzik. Ez az ami nagyon zavarja a szemuket a tobbieknek. Most voltunk osztalykirandulason, a baratnoim meg tokre tamogattak, oket erdekes modon nem zavarja. Ezzel tudnak fogast talalni rajtam ami a gyenge pontom. Most is a baratnom anyukaja hivott minket a tabor elso napjan hogy hallotta attol a csoporttol hogy mivel fognak megszivatni. Konkretan azzal, hogy az egyik fiu eljatssza hogy tetszem neki, az ujja kore csavar, aztan pofara esek. Ezek utan, hogy ennyire sem tartanak, ilyeneket csinalnak, hogy higgyek a baratnoimnek, hogy igenis szep vagyok?

Amugy az egyik baratnom mar annyira elkeseredett az esetem miatt, hogy felajanlotta, hogy csinal nekem onbizalmat: elvisz fotozasra (o fotoz engem, nem studioban, hanem a szabadban). Egesz jo kepek szulettek, termeszetesek, nem agyonszerkesztettek, mint a tobbi swagyolo menogyereke 😉 Talan ok majd kirangatnak ebbol az allapotbol lassan.

2016. máj. 6. 23:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen nyomorék osztálytársaid vannak :/

Régebben engem is szivattak az iskolában a kinézetem miatt, meg a mostani osztályban is van pár ember, akik mindig, mikor meglátnak, odaszólnak nekem, hogy ma is gyönyörű vagyok (""""gyönyörű"""") meg én vagyok állandóan a beszédtémájuk, hogy épp hogy nézek ki, hogy áll a hajam, hogy vagyok felöltözve...Az ilyenek tényleg eléggé el tudják venni az önbizalmat, főleg, ha lány vagy, mert pl. nem hiába hivják a nőket a szebbik nemnek, egy lánytól mindenki elvárja, hogy természetesen szép legyen, meg arányos, meg minden, nem csoda, ha szarul érzed magad, ha ezek után valaki azt mondja, nem felelsz meg ezeknek az elvárásoknak.

Egy ideig én is nagyon szarul éreztem magam, mikor ilyeneket szóltak be, de rájöttem, az ilyen emberek bárkinek beszólnak és ha nem tudják épp mivel támadni, a kinézetével kezdik piszkálni :D Erre akkor jöttem rá, mikor egyik barátnőm, aki tényleg nagyon szép volt, összeveszett az osztály "alfanőstényeivel" és utána egyből rászálltak és őt beszélték ki, meg minden apró hibát megjegyeztek rajta, hogy úristen, ott egy anyajegy az arcán, mindjárt elokádják magukat, meg ilyesmik :D Szóval az ilyeneknek nem érdemes adni a szavukra, úgy is akármit csinálhatsz, mindig találnak benned valami hibát. Ha sehogy se tudsz nekik megfelelni, nem tök mindegy, hogy erőlködsz és próbálkozol, vagy leszarod az egészet? :D Ha mindig ezen őrlöd magad, hogy jajj mit tehetnék még, hogy ne szivassanak, akkor se hagyják abba, akkor már egyszerűbb leszarni őket és jól érezni magad a bőrödben.

2016. máj. 7. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!