Tanárok ti hogyan kezeltek egy csendes, visszahúzódó, félénk diákot?
Figyelt kérdés
Például nem szólítjátok fel, nem feleltetitek, nem hozzátok szóba az osztálytársai előtt stb.2016. febr. 29. 17:14
1/3 anonim válasza:
Szerintem az a ritka, aki így tesz :D én is visszahúzódó voltam, és volt olyan, amelyik tanár kitalálta, hogy viccet meséljek minden óra elején, k**va gáz volt, baromira nem röhögtem rajta, lehetséges, hogy valahol segíteni akart ezzel, de semmivel nem lett jobb, sőt jó pár kínos élményt okozott, úgyhogy köszönöm malac tanárnőnek :D
2/3 anonim válasza:
Bár nem vagyok tanár, de ha az lennék, először is egy ideig figyelném a diákot és próbálnám kiismerni, miért csendes? A csendesség nem mindig egyenlő a félénkséggel.Lehet az egyféle lázadás, dac is.
De ha tegyük fel, tényleg csak szégyenlősebb, akkor néha feltennék neki olyan kérdést, amiről gyanítom, hogy jól tudja a választ.Hátha a "sikerélmény", dicséret kicsit feloldja és a többiek előtt is jobb színben tűnne fel, hogy tud valamit.
3/3 anonim válasza:
Tanár vagyok. Nagyon segítőkész. Csatlakozom az előző hozzászólóhoz, aki nem tanár :) mindig megpróbálom kiismerni. Lehetőséget adok neki, pl.szünetben feleljen. Észrevettem, ha kialakul a bizalom, bátrabb lesz órán. Nemrég, feleltettem az ötösért egy fiút (nyolcadikos), a többiek addig csoportban dolgoztak. Így is izzadt, láttam, kellemetlen maga a helyzet. Meggyötörtem a jobb jegyért, de nem égett senki előtt, bizonyított így is. Szerintem bizalom és oldás a helyes út. Megjegyzem, a tanárok többsége nem ilyen, nem szeretik az empatikus kollégákat :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!