Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kémkedés vagy figyelmességnek...

Kémkedés vagy figyelmességnek szánjátok ezt?

Figyelt kérdés
A minap az egyik osztálytársamnál voltam, projektmunkát kellett készíteni. (Internet pedig iszonyat lassú) így kénytelenek voltunk találkozni, és én mentem le hozzá. Még el sem kezdtük, de már mondta, hogy ki kell mennie megnézni valamit, majd otthagyott egyedül, a Dokumentumok pedig meg volt nyitva. Ott volt egy "Osztálytárs dokumentumok" mappa. Én kíváncsiságból belenéztem, hogy mik lehetnek abban, és mit látnak szemeim: Minden emberről "akikkel jóban van" egy fájl, benne Egy kép róla, és minden fontos adat. Születésnap, névnap, kedvenc színe, étele, kedvenc focicsapata, kedvenc hobbija, 1-2 apróság, (Pl volt-e valamikor bármilyen sérülése/van-e tesója) és egy "jellemzés" ahol leírta, hogy ki hogyan viselkedik, 1-1 környezetben. Tudom, tudom nem lett volna szabad belenéznem, de ez most mindegy. Ami történt, megtörtént! 2 éve ismerem, de meg kell hagyni, hogy nagyon rendes ember. Segít ahol tud, és volt már, hogy kimentett minket vagy engem 1-1 kellemetlen témából. Nem mindenkiről van "fájl" hanem csak azokról, akikkel beszélgetni szokott a suliban. "Mindenkivel olyan személyre szabottan" viselkedik. Például akinél nagy hobbi a foci, annál inkább arról beszélget meg minden. Akinek az autók és számítógép, akkor vele arról beszél, és viselkedik. Például a társaival normális, mert a társai is normálisak, de az "osztály kakasa" ellen már teljesen másként reagál a helyzetekre". Mindig felköszönti az adott név-szülinapost, egyszóval remek ember. Ugyanakkor szerintetek ez "Kémkedés vagy csak figyelmesség", hogy a legközelebb álló barátairól van egy "aktája"?
2016. febr. 20. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Kicsit kényszeres, és behízelgő, simulékony a természete. Én biztosan kerülném a mélyebb kapcsolatot az ilyen emberrel.

Te viszont túl sokszor használod az idézőjelet. Tök felesleges.

2016. febr. 20. 18:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy nagyon barátságos gesztus tőle, bár nekem nincsenek ilyen dokumentumaim.

Több ilyen figyelmes ember kellene, akik nem csak magukkal foglalkoznak.

2016. febr. 20. 19:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Más meg megjegyzi az ilyet, ebben semmi furcsa nincs.
2016. febr. 20. 20:29
 4/6 anonim ***** válasza:

"Tudom, tudom nem lett volna szabad belenéznem, de ez most mindegy."

Miért nem? Ezek publikus információk. Ha van elég agyi szinted, te is tudhattál volna mindent ebből.

"Például akinél nagy hobbi a foci, annál inkább arról beszélget meg minden"

Ez nagyon rossz példa volt, de értem.

" egyszóval remek ember."

Ez 2 szó és nem ettől lesz valaki remek... inkább ettől.: " Segít ahol tud".

Ez nem kémkedés. E oszt társad átlag feletti intelligenciával rendelkezik és imádja embereket elemezni, analizálni. Ezért is vannak szituációra lebontva viselkedésük. Bár eléggé alacsony szintre vall e adatok leírása. Egy magasabb szintű vagy okosabb ember aki gyakorlott ilyenben, egyszerűen csak tudja, leírás/lejegyzés nélkül is.

Ha volnál olyan kedves és megadnád nekem elérhetőségét, hálás lennék. Segíteni szeretnék neki másoknak segíteni is és fejleszteni e dolgait. Apámnak 204es iqja van és neki is segítek hasonlókban amikor kéri vagy látom, szüksége van rá.

2016. febr. 21. 22:13
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Idióta.

2016. febr. 21. 23:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez nem baj. Csupán fontosak Neki a barátai! Azért írja fel, mert így (lehet), hogy még véletlenül sem felejti el ezeket a dolgokat. Ez nem kémkedés. Ez teljesen más. Csupán csak jegyzetek.

#4-es Nekem 207-es az IQ-m, de az intelligenciát szerintem nem lehet mérni.

2016. febr. 22. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!