Határozott idejű szerződés esetén 10 hónapos mikor veszem ki a 45 nap szabadságom időarányos részét? Tanár vagyok és nem igazán értem ezt a pofátlan átverést.
Tanár vagyok határozott idejű szerződéssel mely a tanévre szól szept-től jún végéig. A szabadságom a szerz szerint 45 nap lenne teljes évre, mivel nem teljes évet dolgozom, így időarányosan kevesebb. 45 nap 10/12-ed része.
Kérdésem: én ezt mikor és hogy veszem ki? Hiszen tanítási időben egyetlen nap szabit se vehetek ki, az őszi téli tavaszi szünetben szabin vagyok míg a nyári szünetben nincs szerződésem, nem kell dolgozni, de azt nem szabadságon töltöm, hiszen szerződésem sincs.
De akkor mikor veszem ki? Őszi téli tavaszi szünet tényleges munkanapjai amik számítanak a szabi szempontjából (hétvége fizetett ünnep az nem számít) összesen nem tesznek ki 15 napot.
És hol a többi szabi? Mikor vehetem ki? Már tavaly se értettem ezt.
Mert vagy kiveszem vagy kifizetik. Elvileg. De itt se ki nem adják se ki nem fizetik.
Nyáron meg szerződés nélkül egy fillér nélkül vagyok munkanélküli és az új szerződést csak aug 25 után kötik meg.
Aki meg találná jegyezni hogy lehet nekem 45 nap szabim. Tessék a munkáltatót kérdezni ott a szerződésben feketén fehéren 45 nap.
Akkor annyi. Ha benne van akkor az jár.
Igen kérdeztem már és ez egyben válasz arra is miért nem fizettetem ki.
Megkérdeztem és visszakérdeztek: szeretnék új szerződést szeptembertől? Na van még kérdés?
Akkor értelmetlen a kérdésed.
Hiszen tök mindegy, hogy mi a szabály, a munkáltatód is tudja, csak nem akarja betartani.
Vagy feljelented őket és elmész normálisabb helyre, vagy maradsz és megelégszel ennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!