Ha tavaly óta kezdtem dolgozni novembertől idén áprilisig. Majd idehaza 2 hónapig nem volt munkahelyem, de júliustól ismét itthon dolgozok, akkor reális, hogy 10 nap szabadságom legyen?
Figyelt kérdés
23 éves vagyok, se gyerekem, se semmilyen betegségem nincs.2015. dec. 2. 07:08
1/5 anonim válasza:
Igen, időarányosan osztják ki a szabadságot. Július az év fele , neked meg 20 nap jár egész évre , így a felètől 10.
2/5 anonim válasza:
Az alapszabadság mértéke évi 20 nap, neked 23 évesen, gyerek nélkül pótszabadság nem jár. A szabadságot viszont időarányosan osztják ki, vagyis te az év felében dolgoztál, tehát a 20 nap fele jár, ami pontosan 10 nap.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
2015. dec. 2. 15:12
4/5 A kérdező kommentje:
Egyébként a következő évben ismét 20 nap szabadsággal indítok ezáltal?
2015. dec. 2. 19:35
5/5 anonim válasza:
Igen , de át nem vihetsz az előzőből úgyhogy használd el. Ugyanakkor ha többet használsz mint amennyi van azt levonják a következőből..a felével pedig a munkaadód rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 10 napot elmehetsz ha elöre szólsz a másik 10-ben pedig eldöntheti, hogy elenged e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!