Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha egy iskola azt mondja ha...

Ha egy iskola azt mondja ha innen kibuksz nem mehetsz sehova, az azt jelenti ez az iskola annyira gyenge hogy ez alatt már tényleg semmi nincs?

Figyelt kérdés

Az hogy az iskolák között van rangsor, vannak szintbeli különbségek az tagadhatatlan tény (ld középiskolák hivatalos rangsora, kompetenciafelmérések stb). Vannak erős, közepes, és gyengébb gimnáziumok.

Ha valaki egy erősebb suliból kibukik nem bírja azt az erős tanulást, mehet egy közepes suliba. Ha onnan bukik ki, mehet egy gyenge alapítványiba oda akárkit felvesznek még egy amőbát is, csak fizessen.

De ha egy iskola azt mondja hogy tanulj fiam mert ha innen is kibuksz nem tudom hova mész majd, sehova nem vesznek majd fel, akkor ez azt jelenti a tanár is elismeri hogy ez a suli olyna szar hogy ez alatt már tényleg semmi nincs?

Max a kutyaiskola?

Az hogy az adott suli hol áll a középiskolák rangsorában az ugye nem tagadható tény: az utolsók közt.

2016. jan. 24. 12:51
 1/4 eznemlényeges ***** válasza:
Ha kibuksz, és nem vagy 16 éves, akkor a közoktatás fog keresni neked egy iskolát, ha már idősebb vagy, akkor igen, azt jelenti, hogy ha innen kibuksz, hogy sehová sem vesznek fel/mehetsz.
2016. jan. 24. 15:02
 2/4 A kérdező kommentje:
ez nem válasz a kérdésemre.
2016. jan. 24. 15:07
 3/4 A kérdező kommentje:

"y ha innen kibuksz, hogy sehová sem vesznek fel/mehetsz."

Pláne azért nem mert mint írtam egy alapítványi iskolába alapvetően bárkit még egy majmot is felvesznek csak fizessen.

Tudok én 20 év felettit 9. osztályban. Fizet felvették ennyi.

2016. jan. 24. 15:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy gagyi szakképzőbe is felvesznek egy amőbát, úgyhogy nem hiszem, hogy akkora gond lenne... Amíg tanköteles valaki, addig valahova mindenképpen bekerül.

Mindenesetre nem tudom mennyire érdemes figyelembe venni az ilyen fenyegetéseket. Anno az egyik tanárom azzal fenyegetőzött, hogyha valaki nem tanul rendesen, akkor a helyi főiskolán fog megrohadni és nem viszi az életben semmire.

Én pont így jártam. A helyi kis fősuliba kerültem be és elhelyezkedtem azonnal miután lediplomáztam. Mellette megcsináltam egy mesterképzést egy neves egyetemen és szerintem már most jobban élek, mint ahogy az a tanárom, aki ezzel fenyegetőzött. :D Tartós munkahelyem van, ugyanaz, mint ahol anno dolgozni kezdtem... Ergo én így utólag a tanár képébe röhögnék.

Azért törekedj arra, hogy ne bukj ki az iskolából!

2016. jan. 24. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!