Milyen a mai rossz pedagógus?
Igen, mindent komolyan veszel... Ne csodálkozz, hogy így nincs sikerélményed a gyerekeknél, az ilyen szőrszálhasogatást senki nem szereti. Én csak azt írtam, hogy viccből írták oda azt a tossza az elsősöket dolgot, és nem azért, hogy azt is véleményezd... Talán ez a baj veled, hogy még ha ártatlanul is tréfálnak veled, azon is elkezdesz izélni. De ez nem tanári hiba, hanem szerintem emberileg nincs rendben veled valami.
Na mindegy, én csak a véleményemet írtam le. Jah, és itt az oldalon tegeződni szoktunk, ez a magázódás is elég prűd a részedről...
Pórias beszólás?Színvonal kell szivi?Bárhol, bármikor. ;)
Milyen választ vársz?Ha Te képtelen vagy felmérni mit kellene tenned akkor oldjuk meg helyetted?Ezt választottad, csináld vagy ne csináld.Tudod a választ?Ja csak épp annyi önismereted nem volt hogy tudd összeroppanhatsz.Remélem tévedek és csak pillanatnyi megingás ez nálad mert így is túl sok a gyökér gyerek.Közelebb a földhöz mint az éghez.
Egyébként szerintem egy jó pedagógus képes érzelmileg semleges maradni és az egoja elé helyezni a küldetést.Értem ez alatt azt hogy nem kivételezik, nem kicsinyes, nem ítél meg másokat egy pórias beszólás alapján.Keresd a tartalmat.
Puszi.
Kedves kolléga,
olvastam a kérdésed, és a válaszokra adott reakciókat. Ne csodálkozz rajta, ha nem szeretnek esetleg a gyerekek, a kollégák, vagy nem vagy boldog. Szőrszálhasogató, nagyon elvágólagos stílusod van. Olyannak képzellek ez alapján, hogy a te órádon csak bizonyos módon folyhatnak a dolgok, értelmetlen szabályokat hozol, állandóan elemzed a gyerekeket és ezt nekik is elmondod. Megmondjam, milyen szerintem a rossz tanár? Aki képtelen ellazulni. Nem, nem azt értem alatta, hogy tojni kell a munkára. Azt értem alatta, hogy nem kell magadat és a szerepedet olyan eszméletlenül komolyan venned. A gyerekeknek nem te vagy az utolsó mentsvára, nem arról van szó, hogy nélküled életképtelenek lesznek. A gyerekek okos, vagány és szeretnivaló kis lények, akikkel élvezetes azt a 45 perces órát végigcsivitelni, és menet közben belecsepegtetni a tudást a fejükbe.
De ezzel a hozzáállással csak szenvedés neked is, nekik is.
Kérlek, az én kommentemet kíméld meg a darabokra szedéstől. Nem akarjuk viszontolvasni... köszi.
Üdv: egy tanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!