Szerintetek nem hihetetlenül abszurd az iskola intézménye?
Nem az iskolával, hanem az egész magyar oktatásrendszerrel van baj. Rengeteg unalmas, érdektelen információkat képesek tanítani MÉG ÚGYIS ha speciális képzésen vagy középsuliba (mint én speckó). Nálunk az angolon és a kémián van a hangsúly (+ mellé a szakmai tárgyak mint pl. a labor), viszont jön még rá a 'humán részleg' hogy így mondjam. Kezdve a görögöktől a rómaiakig pl. irodalomból.. péeles nem is értem a művet, mondanivalóját megse értem ha 5x átrágom se XD de értelmezzem meg felelünk belőle! Grat, magyarként szüttyöghetek ilyenekkel. És cseppetse érdekes órák csak a "NAGY TÉNYEK" már-már alvás közeli állapot.. Nembeszélve a egyes tanárokról.. =) Tömérdek magolással, és ennek fejébe viszik a ponthatárokat felfele itt-ott, azt is tapasztalom, hogy mennyiség és nem a minőség a lényeg legtöbb esetben. Valamint az egész osztályozási rendszerben a jegyek sokszor nem a valódi tudást tükrözik! :(
Más országokban tényleg más a helyzet, gondoljunk például az északi országokra, melyek személyes kedvenceim, közülük leginkább Svédország és Dánia. Sokkal másabb élethelyzet, bárki utánagooglizhat ha érdekli. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!