Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Teljesen kétségbe vagyok...

Teljesen kétségbe vagyok esve! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy holnap ugye kezdődik a suli, amitől a hideg is kiráz. Bár sok dolgozatot írunk, de nem is amiatt, hanem az egyik osztálytársam miatt. Negyedik óta terrorizál engem és valahogy mindig az osztályomba kerül, és most vagyok tizenegyedikes, de még két évem van a nyelvi előkészítő miatt.

Anno kisebb csínyekkel kezdte, de akkor még másokra is kivetült az, hogy ennyire köcsög. Teljesen tönkretette az osztályközösségünket, a lányokat egymásnak uszította és közben megjátszotta, hogy Ő milyen aranyos. A legrosszabb az egészben, a volt osztályfőnököm egyszerűen imádta, ha valami rosszat tett, akkor is megúszta. Tőlem ellopta a szekrénykulcsom (anno közös szekrénye volt a lányoknak, tehát Ő is abban volt, amiben én) és tanárnő letudta azzal, hogy elhagytam. Pedig én fizettem érte 200ft-ot, ezért volt, Ő meg nem és ezért vette el. Ez volt nyolcadik félévkor, ezért már nem is foglalkoztam vele annyira.

Kilencedikben jött az újabb sokk, újra osztálytársam lett. Az elején még volt rajtam kívül 1-2 ember akit szívatott, de mostanra teljesen rám szállt. Ott rúg belém ahol tud, gyaláz engem és hatodikban még a falnak is nyomott, amikor visszaszóltam neki. Képtelen vagyok szembeszállni vele, mert kicsi vagyok, sovány, Ő meg magas, ráadásul kövér is, már ha csak rám ül, abba belehalok, de nem is emiatt, hanem anno fenyegetett. Félek, ha visszaszólok, akkor megint megüt, vagy bármi mást csinál... mert csak akkor bánt, ha a tanár nem látja és csak a barátnői vannak ott. Tönkreteszi az életem!

A jegyeim látványosan romlanak, mert nem tudok a dolgozatra koncentrálni, mert hallom, ahogy szapul engem. Ráadásul angolon tanárnő mellém ültette, mert nem akarja, hogy bárkivel is beszélgessen órán. Emiatt majdnem bukásra állok belőle. Szóltam tanárnőnek, de csak annyit tett, hogy elültette mellőlem és amikor panaszkodtam neki róla, csak annyit mondott, hogy átmehetek a másik csoportba, ott nincs ez a lány. Na igen, de én a haladó csoportban vagyok, ott van a legjobb barátnőm és az a pár barátom, a másik csoportban meg a csaj barátnői, akik folyton piszkálnak. Ráadásul ez egyfajta győzelem lenne a csajnak, és még egy indok miatt basztathatna. Arról meg ne is beszéljünk, hogy szüleim milyen hisztit levágnának, ha átkerülnék a másik csoportba.

A lényeg, hogy most itt ülök a gép előtt, a sírógörcs kerülget, reszketek és este már rémálmaim voltak a csajjal. Rettegek a sulitól és a testem úgy védekezik, hogy olyan dolgokat produkál, mintha beteg lennék. Most is, úgy érzem magam, mint aki lázas, de 36,5 a hőm, vagyis semmi ilyen. Én ezt a két évet már nem tudom, hogy bírom ki. Másik suli szóba sem jöhet, mert anya nem akar átíratni, szerinte ott is lenne ilyen ember... de ez nekem akkor is sok. Depressziós vagyok és üldözési mániám van, ha meglátom a csajt, akár képen, akár élőben, pánikrohamom lesz. Nem tudom meddig fogom még ezt bírni... Egyelőre az öngyilkosság gondolata föl sem merült bennem, mert vannak terveim, amiket előbb megakarok valósítani, de attól félek, ha ez így meg tovább, akkor ez is felmerül bennem.

Szüleivel képtelenség beszélni, mert Amerikában élnek a húgával, Ő pedig egyedül van itthon már nyolcadik óta. A gyámügy nem tesz semmit, mert a papírjai rendben, van itt hivatalos gyámja, hiába lakik egyedül.

Lehet valamit tenni ellene? Mit lehet egy ilyen emberrel tenni? Mit tegyek, hogy ne rettegjek a sulitól? Valakinek volt valaha ilyen osztálytársa/ismerőse? Ő mit csinált? Hogy bírta ki?

17/l

2016. jan. 3. 13:46
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja és az nem működik, hogy figyelmen kívül hagyom, amit tesz, ugyanis, ha nem figyelek rá, akkor még durvábban aláz. Ha ráfigyelek, akkor sem hagyja abba. És megbeszélni is próbáltam vele a dolgokat hetedikben, nem változott semmi.
2016. jan. 3. 13:48
 2/16 anonim ***** válasza:
Pedig ki kel, hogy álj magadért, ne hahagyd magad, vagy szólj az igazgatónak, barátoknak
2016. jan. 3. 13:59
 3/16 anonim ***** válasza:

Amikor csak teheted legyél a barátaiddal, ha tudod kerüld a társaságát esetleg maradj tanár közelben. Próbálj meg nem törődni vele, annál jobban semmi nem idegeli őket. Nehéz ha folyton megszól, de megéri. Ha a barátnőivel rád száll mikor egyedül vagy, inkább menj arrébb, de ha egyedül van és úgy köt beléd, szólj vissza neki, és ha netán oda kerül a sor, akkor ne sajnáld, üsd meg. Vagy kérd meg valamelyik barátodat hogy vegye fel videóra amikor cseszeget mondjuk szünetben, és mutassátok meg az igazgatónak, vagy a rendőrségi megfigyelőnek (nem tudom arra hogy működik, nálunk van egy ember kiküldve a rendőrségtől, akinek ilyen dolgokkal kell foglalkoznia a sulinkban)

Osztálytársamat anno így terrorizálták, tanárok nem tettek semmit, mert az ofőnél szintén nagyon csókos volt a srác, ha tanárok voltak a közelben akkor meg nem csináltak semmit a haverjaival. Úgy meg sose bántotta, hogy nyoma legyen. Úgy oldottuk meg, hogy teremtettünk egy helyzetet, ahol a srác kénytelen megütni osztálytársamat, de a végére odahívtuk a tanárokat is. Mivel többen látták diákok,tanárok, hiába volt csókos az ofőnél, a szülők, illetve a vezetőség nyomására kicsapták.

2016. jan. 3. 13:59
 4/16 anonim ***** válasza:
49%

Figyelj. Azért aláz téged, mert látja rajtad, hogy téged ez bánt. Tudom, nagyon-nagyon nehéz, de ha kitartóan nem vennéd figyelembe a hülyeségeit, akkor egy idő után leszállna rólad. Lehet azért piszkál, mert valami miatt irigykedik rád. Próbálj a tanulásra koncentràlni, ő pedig hadd érezze magátt lúzernek. Én ezt csinálnám.

Nyugodj meg, próbálj higgadt maradni!

2016. jan. 3. 14:02
 5/16 anonim ***** válasza:

Szia!

A mostani osztályfőnököd gondolom már nincs annyira jó viszonyban vele, esetleg tőle tudsz segítséget kérni, hogy beszéljen a lány itteni gyámjával. Az igazgatóhoz is fordulhatsz, vagy ha a helyetessekkel jobban kijössz, akkor hozzájuk, nekik kötelességük felelősségre vonni a kiscsaj gyámját, ha ő is fiatalkorú még, sőt, amíg be nem tölti a 18-at, átrakhatják másik iskolába. Ha van olyan tanárod, aki tudod, hogy jóban van az igazgatóval/helyettesekkel, vele is megbeszélheted. Ha az igazgató elkezd komolyan foglalkozni vele, onnantól már nem sokáig lesztek osztálytársak, hiszen ez a dolga :) Neki is érdeke, hogy olyan diákjai legyenek, akik az iskola hírnevét viszik tovább, de legalábbis nem rontják.

Amúgy nekem is voltak ilyen osztálytársaim, pedig nem rossz gimibe jártam. Próbálnak felnőttként viselkedni, de amit ők annak hisznek, az baromira nem az (pl.: hiába él ő is egyedül, anyu dollárjai nélkül hamar éhenhalna). Állandóan hangoskodtak, erőltetve röhögcséltek, hangosan beszéltek a sulin kívüli "nagy baráti körükről" ami állt kb. 5 emberből, meg a szüleik pénzét költötték energiaitalra meg cigire. Iszonyú idegesítőek voltak... de hadd ne mondjam, most hol tartanak, pedig nem sok idő telt el :) Sőt, nekem desszertnek még a bátyám is ilyen volt otthon. Nem egyszerű ilyen emberekkel, de próbálkozz azokkal, amiket írtam. Sok sikert! :)

21/F

2016. jan. 3. 14:03
 6/16 anonim ***** válasza:

A szüleid nem tesznek semmit?

Konzultáljatok jogásszal, mert több dolog, amit felsoroltál, bűncslekeménygyanús.

Ki kéne mazsolázni a tetteiből, amik törvénybe ütköznek, és jelenteni az igazgatónak és a rendőrségnek is.

2016. jan. 3. 14:07
 7/16 Linó03 ***** válasza:
Szüleiddel mindenképp beszéld meg. Nekem egy tanártól volt fóbiám, mostanában is remegtem, amikor vele kellett beszélnem. De mindig megbeszéltem a szüleimmel, elmondtam nekik mindent, kiadtam magamból, és úgy már egy fokkal jobb volt. De ez csak toldás az előttem szólók javaslataihoz.
2016. jan. 3. 14:14
 8/16 A kérdező kommentje:

Osztályfőnöknek már mondtam, de az a baj, ha csak így odamegy hozzá beszélni, akkor még inkább rám száll, mert látja, hogy kikészített. Olyat meg nem tesz, hogy más tanár, vagy az igazgató lássa. Gyámjával nem lehet beszélni, osztályfőnök már próbálta, de elérhetetlen. Olyan, mintha nem is létezne. Ezt szülőin is elmondta. Nem foglalkozik vele, csak van, hogy ne lehessen beleszólni az életébe.

Az igazgatóval meg azért nem merek beszélni, mert mamám és az igazgató nagyon jó barátok és már így is sok a pletyka arról, hogy a protekció miatt vagyok ott. Pedig nem igaz, saját erőmből kerültem oda. Meg ha neki panaszkodnék és esetleg tényleg lenne következménye, akkor a barátnői, akiknek minden szava szent, mert már körbefeküdtek majdnem mindenkivel a suliban (pedig elég jó hírnevű suli), azt terjesztenék rólam, hogy hazudoztam a dirinek, meg én vagyok a kiskedvenc.

szüleim pedig annyit tesznek, hogy tanácsot adnak. Mondják, hogy ne figyeljek rá, stb. Csak az a baj, hogy mostanra ez nem válik be, mert minél inkább kerülöm, annál inkább jön. Múltkor kidobta a könyveim az ablakon, ameddig wc-n voltam. Persze ezt azalatt, ami alatt senki olyan nem volt a teremben, aki mellém állhatna, illetve egy tanárt sem látott sehol.

2016. jan. 3. 14:22
 9/16 anonim ***** válasza:

Folytatom.

Csak az első 3 bűncselekményt, amire gondoltam, fellapoztam, és szerintem mind a 3 megvalósulhatott:

[link]

[link]

[link]

Továbbá: Kényszerítés, fenyegetés. Keress rá!

Google: Btk §

Plusz az is bűncselekmény, hogy sem a tanárok, sem a szüleid nem tettek ellene semmit, hogy megvédjenek, sőt a lány magatartásának tűrésére köteleztek.

[link]

208. §

2016. jan. 3. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:

"Múltkor kidobta a könyveim az ablakon, ameddig wc-n voltam. Persze ezt azalatt, ami alatt senki olyan nem volt a teremben, aki mellém állhatna, illetve egy tanárt sem látott sehol."

Mennyit érnek a könyvek?

A szüleid könyveljék ezt el anyagi veszteségként, és követeljék a gyámjától a kár megtérítését.

Ez először is egy kártérítési ügy, azaz polgárjogi per, ha nem hajlandók fizetni.

Másodszor: 20E Ft alatti lopás (eltulajdonítás) pedig szabálysértés, afeletti bűncselekmény.

Tessék már kimozdítani a komfortzónájából ezt az embert!

Tessék hagyni ilyenkor az utcán a könyveket, az elveszett dolog, és menni jogi lépéseket tenni, mint megkárosított. Igazgató, rendőrség, a lány gyámja és szülei.

2016. jan. 3. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!