Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Általános filozofálás, vélemén...

Általános filozofálás, vélemények a tesiórákról, főleg gimnáziumban (? )

Figyelt kérdés

Személyes véleményem:

Teljes mértékben túlértékelik a szerepét. Főleg manapság az órák számát is növelték....

Szerintem túl sok óra van, különösen a gimnázium utolsó 1-2 évében már felesleges annyi óra, bőven elég lenne 1, maximum kettő.

Általánosságban véve pedig teljesen az ellentétes hatást érnek el ezek az órák, mint ami a céljuk lenne. Nem megszerettetik a sportot, hanem megutáltatják a diákok nagyrészével, hiszen kötelező felmérések vannak, amik során a versenyszerűen sportoló diákokat tekinti alapnak a tanár, még a többieket lenézi, lustának titulája és nem képes felmérni az egyéni képességeket. A csapatjátékoknál hasonló a helyzet, akik sportolnak leszólják a többieket az esetek nagyrészében, a tanár pedig helyesel, így elvéve a maradék lelkesedést is. Persze vannak kivételek a tanárok között, aki jó órát képesek tartani, de ez nagyon ritka, tapasztalatim szerint.

Ideálisnak tekintett óra: Ha nem kényszerítenek a diákokra olyat, amit nem tudnak megcsinálni. Egy kis bemelegítés, és válaszható 2-3 féle csapatjáték, ami esetleg még össszehangolja az embereket, egy kis egészséges versenyszellem. És az utolsó években, a felmérések elhagyása, és az órai munka osztályzása.

Szóval személyes véleményeket, tapasztalatokat vagy általános megállapításokat, stb. szívesen fogadok a témával kapcsolatban. :)

2015. dec. 18. 20:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Rèszben egyetértek veled.

Én igazából minden sportban nagyon jó vagyok, imádok sportolni.

Én már végzős 12-esként, már 2,5 éve benne vagyok a heti 5 tesiben.

Nálunk úgy van elosztva, hogy 3 igazi tesióra és 2 olyan amit kiválasztanak az évfolyamnak, hogy megismerhessünk más sportokat.

A három igazi tesióra a gimnázium 8 éve alatt MINDIG ugyanaz a fos volt. Év elején felmérések, aztán röplabda, aztán kosár, aztán megint felmérések, néha itt-ott játék, meg alap tornászgyakorlatok.

Rohadt unalmas volt már 7 évig ugyanaz.

Aztán idén szerencsére már azt csinálunk amit szeretnénk így minden óra foci, szóval idén a tesi a kedvenc órám.

Aztán ugye 3 éve bejött a plusz kettő. Első évben még lehetett választani mi legyen. Ez még tök jò volt.

Második évben judo volt, aminek abszolút semmi értelme nem volt. Minden órát végigdumált a tanár, én viszont (ex birkózóként) inkább harcoltam volna...

Idén meg tánc heti kettőben....hát no komment. Ráadásul 9-10.órában...

Tehát ha a plusz kettőt lehetne választani, hogy melyik foglalkozásra megyek el az teljesen jó lenne.

Mondom ezt úgy hogy aktívan edzek heti 6x mellette.

2015. dec. 19. 09:44
 12/13 anonim ***** válasza:

f17 11.osztály gimnazista

Szerintem jó ez a heti öt tesi. A mai fiatalság ellustul, ül a tv előtt stb, ezt már hallotta mindenki ezerszer, tehát igenis kell a mozgás. Amit változtatnék, az az, hogy a tesi oroszlánrészben a MOZGÁS-ról szóljon, ne a mindenféle kicsavart szekrénymászások meg talajgimnasztikai dolgokról... A gyerek szerintem a heti öt tesiből ötön mozogjon végig, ha még a gyerekek igényeit is figyelembe vesszük, akkor a közös pont a LABDAJÁTÉKOK.

Vagy akár mondjuk egy óra mozgás-kardio egy óra erősítés-gyúrás.

2015. dec. 19. 17:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Nálunk csak az zavar hogy 1./0. órában tesizel, jól leizzadsz és a következő 7-8 órát így kell végigülnöd mindenki örömére.
2015. dec. 19. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!