Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Lehet ennél melankolikusabb...

Lehet ennél melankolikusabb történet? Öregek osztálytalálkozó, ahol már csak 4-en vannak életben? És tervezik az újabbat 5 év múlva ha még él valaki addigra?

Figyelt kérdés

Nem is tudom a melankolikus-e a jó kifejezés erre? Napok óta nem térek magamhoz a törrténtek óta és azt se értem miért. Nagyapámat (82 a kora) gimis osztálytalálkozóra vittem, magától már nem tud közlekedni. A hajdani osztályból (18-an érettségiztek, akkor ez állítólag nagy létszám volt), 4-en vannak még életben. Mindenki sorsáról tudnak nem fordulhat elő hogy valaki még él csak nem tudták elérni.

Szóval 4-en. Ott ül a 4 öregember, és mereng a régesrégi dolgokon ami laza 60 évvel ezelőtt volt. Hogy kályha volt a teremben. Hogy nem volt mindenkinek tolla mert nem telt rá és ha egyik diák végzett adta a tollát a másiknak. Hogy latint kellett tanulni és de nehéz volt.

És beszélgetnek hogy hát ez az élet is elmúlt. Pedig mintha csak tegnap lett volna hogy érettségiztek. 60 éve volt… Hát szép volt, kár hogy lassan vége.

És búcsúzkodnak, hogy akkor 5 év múlva találkozunk, talán még valaki életben lesz még akkor is. Ha nem, reméljük van odaát valami és talán még 1x mindenkivel találkozhatunk…

Padlót fogtam, nem bírtam, eljöttem, noha nem is hozzám beszéltek.

Egyébként 20 vagyok.

2015. dec. 2. 17:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Megviseli az embert az ilyen

Engem is megviselt volna. Az ido repul ez teny..meg csak most kezdtem az altalanost de mar 19 leszek lassan.

2015. dec. 2. 17:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem melakolikus. Sőt, szép. Szeretnék én is 82 évesen még csapatni egyet a régi cimborákkal.

Megviselt, mert láttad a saját szemeddel az elmúlást.

Viszont lásd meg benne a szépséget is. És nézd meg a hozzáállást: "5 év múlva találkozunk". Szerintem ez maximális respect !

2015. dec. 2. 17:38
 3/8 anonim válasza:
100%
Szerintem sem szomorú inkább megható történet. Örüljetek hogy legalább ők 4-en megélték ezt a kort. Talán az lehetett kicsit szomorú hogy már ennyien meghaltak. Nagypapád hogy van egyébként?
2015. dec. 2. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mamám 80 éves, ő még vezet (sőt új autót vett idén). Na de nem ez a lényeg. Ők is már csak páran vannak de évente találkoznak pont ez okból mert kevesen vannak. De amúgy az ő osztályában még "besúgó" is volt akkoriban és ez csak rendszerváltás után derült ki. Jelentette mi történik és mit csináltak mamámék. Szóval eltelik az idő, mamám szerint nagyot változott a világ.
2015. dec. 2. 18:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Én marhára nem szeretnék szembesülni így az elmúlással. Meg sehogy se. Már most rosszul vagyok amikor a 8. osztályos ballagásról készült videót nézem és még csak 6 év telt el.

Hogy én öregen találkozzak azokkal akikkel együtt voltam fiatal és együtt merengjünk hogy már egyikünk se az, sőt lassan jön a kaszás? Hát a hátam közepére se kívánok ilyet.

Ne is lássam őket inkább.

Besúgó és nagyot változott a világ? Ezt magad se írod komolyan.... Mikor a tanárokat (anyám is az) arra kényszerítik hogy egymásról írjanak jelentéseket titokban?

2015 van pedig nem 1955.

2015. dec. 2. 18:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Most ezt gondold mert fiatal vagy. El sem tudod képzelni hogy 60 év múlva milyen lesz az életed és a felfogásod,vagyis el tudod,de az csak vágyálom,mire odaérsz teljesen megváltozol..de ez normális.

Igen,szomorú az elmúlás de sajnos mindenkinek túl kell esnie ezen ,ha olyan szerencsés ,hogy egyáltalán megéli az öregkort.

2015. dec. 2. 19:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősi körben is volt egy ilyen bácsi. Ők 80 felett már évente tartottak találkozót, úgyis ráérnek:) Azt hiszem hárman voltak az utolsón.
2015. dec. 2. 21:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Azt hiszem hárman voltak az utolsón.

Hát az marha vidám kis összejövetel lehetett.

Zombiland.

2015. dec. 3. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!