Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Osztályfőnök figyelmeztetett...

Osztályfőnök figyelmeztetett hogy meg ne próbáljak szalagavatón a barátommal táncolni (meleg vagyok). Milyen reális következménye lehet ha megteszem (mert megteszem)?

Figyelt kérdés

Szalagavatón van az osztálytánc és után ki ki táncol azzal akivel akar (szülő rokon barát stb). Több osztálytársam hozza a barátját/barátnőjét. Nekem is jön a barátom és azzal fogok táncolni ha nem tetszik valakinek majd nem néz oda.

Tájékozódtam és hálistennek a művházban ahol a rendezvény lesz térfigyelő kamerák vannak így ha bárki is tevékenyen próbál fellépni ellenem (tanár szülő akárki) a kamerás felvétellel már irány is az egyenlő bánásmód hatóság és a TASZ.

Aztán ha a sulinak hiányzik egy cikk valamely újság címlapján (mert ebből az lenne) hát tőlem.

Milyen következményre számíthatok?

Uis nonszensz hogy fiú lány táncolhat fiú fiú meg nem mert mondván mit szólnának a szülők.

Hát amit akarnak azt szólnak leszarom.

2015. nov. 24. 08:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
32%

Pontosan arról van szó, hogy minek kellett előre bejelenteni, és minek kell itt is rögtön egy kiselőadással kezdeni, hogy őt mennyire nem érdekli mások véleménye, meg mekkora felhajtást készül rendezni emiatt???

Ha TÉNYLEG nem érdekelné, simán táncolt volna a párjával ott, és kész. Mint mindenki más. A kutya nem vette volna észre.

De az neki nem jó, hiszen ő pont botrányt és feltűnést akar.

2015. nov. 24. 10:34
 12/28 anonim ***** válasza:
28%

"8: Ugyan, mi abban amegbotránkoztató és a balhés, hogy valaki a barátjéval táncol a tömegben?

Egy diszkóban is táncolnak lányok lányokkal, fiúk fiúkkal, mi lenne ebben botrányos és provokatív?

Csak az efféle ellenséges gondolkodás az, ami botrányt generál egy teljesen hétköznapi, senkinek fel nem is tűnő dologból."

Az most lényegtelen, hogy ki mért tartja megbotránkoztatónak, és miért nem. Én már láttam ilyesmit, ezért engem nem üt szíven, de a tömegben feltehetően tömegesen megjelenő nagymamiknak igenis megbotránkoztató. Az ember a társadalomban éléssel vállalja azt is, hogy ha mód van rá, másokat lelki nyugalmát nem zavarja meg fölöslegesen. Ez az egyik kulcsa annak, hogy ez a rendkívül fontos esemény ne a balhé és a háborgás miatt legyen emlékezetes, hanem az öröm miatt. A kérdezőnek és a látogatónak egyaránt. Biztos nagyon sok olyan dolog van, amit te is szívesen megtennél, ha a társadalom többsége nem tartaná megbotránkoztatónak. Így működik ez a társadalomban élés, tényleg rettenetesen igazságtalan és elviselhetetlen jelenség.

Csak hogy egy hasonló példát mondjak: aki pucéran szeret fürdőzni, az a nudistastrandra megy. De ha normál strandra megy, ott nem lógatja ki a löttyedt genitáliáit. A meztelen fürdőzésben sincsen semmi rossz, de mégsem traktálják azzal a széles tömegeket, csak azt, aki erről hasonlóképpen gondolkodik.

Ahogy az osztályfőnök részéről hülyeség volt erre külön kitérni, a kérdező részéről még nagyobb hülyeség szánt szándékkal kelteni a feszültséget.

A diszkó a te példádban teljesen más játszótér, aki diszkóba jár az valószínűleg nyitottabban gondolkodik a dologról, mint egy olyan esemény közönsége, ami a teljes társadalom reprezentatív mintája.

8-as voltam

2015. nov. 24. 10:52
 13/28 anonim ***** válasza:
64%

"Az most lényegtelen, hogy ki mért tartja megbotránkoztatónak, és miért nem. Én már láttam ilyesmit, ezért engem nem üt szíven, de a tömegben feltehetően tömegesen megjelenő nagymamiknak igenis megbotránkoztató. Az ember a társadalomban éléssel vállalja azt is, hogy ha mód van rá, másokat lelki nyugalmát nem zavarja meg fölöslegesen. "

Nem érted? Heterok is táncolnak egymással azonos neműek. Ez egy bevett szokás. Senki nem tudja róluk ez alapjén, hogy ők egy pár.

Ne tudom, milyen közegben élsz, de ez teljesen abszurd, hogy 2 együtt táncoló fiú bárkinek is megbotránkoztató legyen, akár melegek akár nem. Az én nagymamám már rágen meghalt, de 30 évvel ezelőtt neki sem volt sem szokatlan, sem megbotránkoztató még a kézenfogva sétáló férfipár sem, nemhogy az, hogy két fiú táncol, nem is gondolt ő soha atrra, hogy ők akkor egy pár.

Én sem gondolnám, ha nem ismerném őket.

Teljesen fel van ez fújva a részedről, nincsenek ilyen észleletek, nincsenek ilyen gondolatok az embrekeben. Neked se lenne, ha csak úgy látnád őket.

Egészen elképesztő hiszti az nekem, amit itt produkálsz.

2015. nov. 24. 11:00
 14/28 anonim ***** válasza:
59%

Itt mindenki!

Milyen provokációról beszéltek? Ki mondja meg ,vagy kinek képzelitek magatokat hogy beleszóljatok más emberek életébe,mindenkinek joga van boldogan élni,azzal akit szeret,senki ne szóljon bele ki kivel akar lenni,mert az nem rátok tartozik.

2015. nov. 24. 11:16
 15/28 anonim ***** válasza:
51%

Már bocs, de a hozzászólásaimnak melyik része volt a hiszti? Amikor azt írtam, hogy a tanár részéről hülyeség volt ezért szólni, vagy az, amikor azt mondtam, hogy engem nem botránkoztatna meg?

Ha nem volt elég világos, akkor leírom még egyértelműbben: nem érdekel mit fog csinálni a kérdező. Az ő dolga, ő fogja viselni a következményeket. De az tény, hogy sokakat meg fog botránkoztatni. Ha nem volna tény, te sem vergődnél miatta, hogy én hisztizek, hanem csak simán értelenkednél. Az is tény, hogy emiatt lehet, hogy konfliktuokban lesz része. Az is tény, hogy hülyeség ezekre a konfliktusokra pazarolni az energiáját. És végül az is egy tény - bár sokaknak ezt nehéz feldolgozni - hogy az általam ismert melegek a többségi társadalom provokálását elítélik.

2015. nov. 24. 11:22
 16/28 anonim ***** válasza:
45%

A kérdés az, miért akarja a tanár megakadályozni, hogy a barátoddal táncolj? Nem mindegy ugyanis, hogy a saját homofóbiája, az intézmény kőkorszaki erkölcsi kódexe vagy az eddigi évek alatt elkövetett dolgaid miatt. Megkérdezted tőle nyugodt körülmények között, mi a baja ezzel?

A kérdésed stílusa alapján arra tippelek, volt már konfliktusod a tanárral vagy a tanári karral. Hogy kinek volt igaza, azt nem tudom, de olyannak tűnsz, aki visszaszólogat, ha valamivel nem ért egyet. Szerinted egy másik meleg tanulóval engedékenyebbek lennének? Lehet, hogy nem is önmagában két fiú tánca veri ki nála/náluk a biztosítékot, hanem az, hogy már megint veled van probléma? Az osztálytársaid vagy úgy általában a diákok kiállnak melletted? Van olyan tanár, aki támogatna?

Amúgy érdekes kérdés, mert önmagában véve a tánc megtiltása diszkriminatív és elég szánalmas lépés. Ha mindig megállnánk azok miatt, akik nem akarják megtenni a következő lépést, még mindig a kőkorszakban élnénk. A TASZ és az EBH meg lehet jó lépés, de tudod, van a jog és van a valóság. Ha elfajulnak a dolgok, lehet, hogy megnyersz egy pert, de magad ellen hangolhatod azokat is, akik enélkül még talán melléd is álltak volna. Lazán előfordulhat, hogy utána valahogy mindig rosszabbak lesznek az eredményeid, valahogy hiába felvételizel majd jobb helyre... valahogy úgy jön ki a lépés... véletlenül...

2015. nov. 24. 11:45
 17/28 anonim ***** válasza:
19%

"Már bocs, de a hozzászólásaimnak melyik része volt a hiszti?"

Pont az, amit be is idéztem a hozzászólásomba, amiben azt a kijelentést tettem.

2015. nov. 24. 11:52
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Hmm, hogy eltűnt a kérdező. Pedig jó lenne megtudni a körülményeket, hogy tisztábban lássuk a helyzetet.
2015. nov. 24. 11:54
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

A meztelenséget nem hasonlítanám ehhez. Elvárt dolog, hogy ruhában jelenj meg a lakásodon kívül. Ebben mindenki egyetért. De az nem elvárt dolog, hogy mindenki hetero legyen.

Aki a saját szalagavatóján azzal foglalkozik, hogy ki kivel táncol, az inkább ássa el magát. Mindenki örüljön a saját boldogságának, ne a másikat lesse. Az, hogy valaki azzal táncol, akit szeret, nem botrányos. Aki megbotránkozik rajta, maradjon otthon.

2015. nov. 25. 21:55
 20/28 A kérdező kommentje:

Nem tűntem el csal egyeztettem szerveztem.

Üzenem mindenki pro és kontra is. Döntöttem. Ott leszek a szalagavatón ez oké eddig is így volt, de a barátom is jön egy már 100, és ráadásul rábeszéltem hogy lányruhában jöjjön, Még az életben nem volt rajta lányruha most lesz.

És akinek nem tetszik annak ne tetsszen, aki be mer szólni, ott lesz velem a TASZ képviselője aki azonnal akár rendőrt is hív majd.

A köcsög osztályfőnök meg az összes többi gyökér a tiltással ezt érte el.

Ja és valamelyik nap a bar-tom bejön a suliba nem tilos miért ne jönne és a folyosón mindenki sezem láttára fogunk smárolni. Miért ne? Naponta tucatszám enyelegnek a folyosón senki se szól egy szót se, és ha nekik szabad nekem is.

2015. nov. 26. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!