Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az okostelefon elpusztítja az...

Az okostelefon elpusztítja az emberek közti kommunikációt?

Figyelt kérdés

Éppen ma történt, hogy felszálltam a buszra megláttam az osztálytarsamat leültem mellé köszöntem. Mintha ott sem lettem volna a telefonjából a fejét kiemelve egy pillanatra rám nézett és folytatta a nyomkodást. Tényleg ENNYIRE károsítja a kommunikációt az emberek között a technika, vagy csak nekem vannak olyan emberek a környezetembe akik nem tudnak elszakadni még tanítási óra alatt sem az eszközeiktől ? Néha már nagyon idegesítő ha beszélek valakivel és közben a telefonjával babrál. Hogy bírjam ki ezeket az embereket ?

16/f

2015. nov. 13. 22:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Lehet nagyon bele volt merülve valamibe, de egyébként a facebook meg ezek mérgezik az emberi kapcsolatokat

Neked egyébként sok ismerősöd és haverod van?

2015. nov. 13. 22:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát írónikus, de vedd elő te is a telefonod, keresd fel a gyakorit vagy más oldalt, ahol ismerkedhetsz és keress olyan embereket, akiket ez irritál... internetes barátságból aztán majd lehet normális emberi kapcsolat technika nélkül :D Ilyen a világ a sajnos.
2015. nov. 13. 22:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Bingó.

Nyugi, nem csak feléd van ilyen. Osztálytársam, aki fullosan telefonfüggő, elkezdett múltkor bőgni, mert elvették a mobilnetét... Vagy az anyuka meg a lánya reggelente a buszon... Gyerek játszik a telefonon, anyuka semmit nem szól, egymásra sem néznek.

Cseszett egy világ ez.

2015. nov. 13. 22:59
 4/12 A kérdező kommentje:
De sajnos mindig nagyon bele vannak merülve kivéve 1-2 ember akikkel igazából nagyon jól kijövünk velük normálisan ellehet beszélgetni akármiről, csak akiket ismerek család iskola környezetből 95%-nak a tenyeréhez van ragasztva és sokszor felbosszant, hogy az iskolában nem nagyon tudok normális dolgokról beszélgetni velük.
2015. nov. 13. 23:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos el.

Kepzeld kint elek, ma skypeoltam az egyik nagyon jo baratomal, kb eszre sem vett, vegig a telojat nyomkodta.

Rossz erzes volt.

Megb az is boszanto, hogy egy kis 5evesnek a vilag legujabb keszüleke van.

Es ezt mar a vilag nagy resze temeszetesnak veszi.

En is sokaig függö voltam szerintem, aztan csak radöbantem, hogy igy leszek egy erzelmetlen lelek.

Azota megvaltoztam.

2015. nov. 13. 23:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, te milyen vagy az életben, ritkán használsz ilyen modern dolgokat? Lehet kötekedésnek tűnhet a kérdésem pedig nem az akar lenni, csak egyszerű kíváncsiság
2015. nov. 13. 23:09
 7/12 A kérdező kommentje:
De a legmegalázóbb helyzetek azok, amikor 2 méterre vannak egymástól és facebookon keresztül beszélnek..
2015. nov. 13. 23:11
 8/12 A kérdező kommentje:
6-os persze, hogy szotam használni modern eszközöket napi szinten, de nem egyfolytában. Figyelek a környezetemben lévő emberekre történésekre mindig megnézem kell e valakinek segítenem esetleg babakocsit felrakni a buszra idősebb em ereknek leszálni vagy éppen valakit útba igazítani, szóval nem viszem túlzásba amugyis a tanulás edzés mellet nincs nagyon időm egész álló nap nyomkodi
2015. nov. 13. 23:19
 9/12 anonim ***** válasza:
2015. nov. 13. 23:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Valójában miért is mennek a tönkre a kapcsolatok? A facebook miatt? A telefon miatt? Nem. Ez az ember hibája. A facebookkal és az egyéb okostelefonokkal együtt is lehet ugyanolyan kötődés, mint nélkülük. A probléma ezekkel a dolgokkal az, hogy az ember maga borzasztóan belemerül, és ő nem foglalkozik továbbra a többi emberrel. Szerintetek a facebookon miért van sok baromság? Mert a facebook azt megosztja? Nem! A sok ember osztja meg a baromságot. A facebook csak egy eszköz, ahol az ember önmaga barom lehet.

Persze a face, okosteló, és egyebek hajlamossá teszik az embert arra hogy ennyire eltávolodjanak a valóságtól ez igaz, és részben igazat is adok mindenkinek, de azért érdemes megfigyelni, hogy valójában honnan is ered a probléma. Az emberből.

2015. nov. 20. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!