Nehezen megy a beilleszkedés. Mit tegyek?
Másodéves egyetemista vagyok egy budapesti egyetemen,én vidéken élek a családommal.Bejárós vagyok,napi 1,5-2 órát utazom,ebben benne van az is ha esetleg lekésem a csatlakozásom és várnom kell a buszra.Egyébként a közlekedés nem olyan rossz,de azért persze fárasztó.
Az első félévemet levelezőn kezdtem el,azt hittem tudok majd dolgozni is mellette,de nem tudtam ezért átjelentkeztem nappalira 2.félévtől.Ekkora már mindenki összeszokott,lettek barátok,kialakultak a kapcsolatok.Így már elég nehéz beilleszkedni,főleg egy olyan embernek mint én.Próbálkozom,alapvetően kedves,barátságos embernek tartom magam,ha tudok segítek bárkinek,de nem vagyok egy társaság középpontja ember.Fogalmam sincs mi lehet velem a baj,de nem igazán érzem jól magam az egyetemen.Persze vannak olyanok akikkel szoktam beszélgetni,de mivel minden nap sietek haza(így is reggel megyek és este jövök majdnem minden nap) mivel itthon is van dolgom,tanulni is kell,párom is itt él és nem Budapesten,így nehéz közös programokon részt venni.
Kollégiumba nem szeretnék költözni,úgy érzem nem nekem való,szükségem van a magánszférára,hogy azt tudjak csinálni amit szeretnék,nyugodtan,csendben,olykor egyedül.
Albérlet megint nem jöhet szóba anyagi okok miatt.Sajnos a pesti albérletek nagyon drágák.Pedig egyébként ehhez lenne kedvem baráti társasággal,néhány emberrel összeköltözve teljesen más mint a koli.
Így marad a bejárás,ami teljesen jó lenne nekem,csak mint írtam fentebb így nincs egyetemen társasági életem.
Egyébként néha elbizonytalanodom még abban is hogy megfelelő szakmát választottam-e,bár ez lehet hogy csak az egyetem miatt van.De most már nem tudnám abba hagyni,különben vissza kellenne fizetnem nem kevés összeget.Meg nem is szeretném abba hagyni,hiszen akkor elvesztegettem volna több mint 1 évet.Persze sok olyan oldala van ami tetszik ennek a szaknak is.
Van/volt valaki hasonló helyzetben?
21/L
kb hasonló helyzetben vagyok. a kozos programokon és bulikon nem szoktam reszt venni, így szép lassan kimaradok a beszelgetesekbol is, hiszen amikor a tegnap estet targyaljak, mit kene mondanom? :D azt, hogy én már este 9-kor aludtam, amikor ti indultatok buliba?
de mivel reggeltől estig bent dekkolok a suliban, nap végén alig varom, hogy haza menjek + a parommal legyek. meg nem vagyok az a nagy bulizos
. így olyan barataim vannak, akikkel jol elbeszelgetek, de ennyi, suli után nem keresnek, hogy mizu velem. hétvégén /szünetben sem. :/ és ez nyilván rossz
szerintem próbálj olyat keresni, aki szintén nem vesz részt a bulikon, mert mondjuk ő is bejaros. vagy legyél joban olyanokkal, akik szintén nem olyan társasági emberek. nalunk volt egy csaj, mindig egyedül ült, azt hittem jól erzi magát úgy. egyszer odamentem hozzá beszélgetni, és nagyon örült, mondta hogy olyan rossz érzés, hogy nincsenek barátai, de o nem mer odamenni senkihez sem, zavarni. úgyhogy vele pl jóban lettem
"hogy azt tudjak csinálni amit szeretnék,nyugodtan,csendben,olykor egyedül"
valaki nagyon nagy maszti huszar
Én ugyanígy jártam egyetemre, napi 2x1 óra ingázással. Igaz én egy igen picike szakra jártam, kb 10en voltunk ott még visszahúzódóként is jobb esélyeim voltak. A padban is egyedül ülsz? Néha ha mellédvetődik egy másik egyedül lévá ember, esetleg kérdezz rá h hallotte bármit erről a tanárról másoktól, aztán ha látsz benne hajlandóságot mehet tovább a társalgás, pl te tavaly levelezős voltál és most jöttél át nappalira de ez jobb is mert levelezőn tömbösítve jóval fárasztóbb volt stb stb, ha kedves, akkor egyszercsak mosolygósan mutatkozz be, hogy jaj bocsi, be sem mutatkoztam, x, y vagyok...
lehet h ezt 23x meg kell csinálnod mire lesz egy-egy olyan ember akivel elindul egy hosszabb kapcsolat de ezt tudom javasolni. Illetve ha szorgalmas vagy kezd el már most jegyzetelni a vizsgákra feladott szakirodalomból és csere-bere alapon majd bevágódsz félévi vizsgákkor. Könnyen lehet h kihasználnak de erre te figyelj oda, ha vki majd kcs kér vmit, humorosan de határozpttan kérdezd meg hogy ő mit tud adni cserébe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!