Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek, hogy az új tanévbe...

Mit tegyek, hogy az új tanévben ne piszkáljanak az osztálytársaim? Ez az utolsó iskolás évem. L

Figyelt kérdés

Az osztálytársaim kihasználnak, szexuálisan bántalmaznak, csúfolódnak velem és folyton piszkálnak.

Tudni kell rólam, hogy nagyon szeretek tanulni. Mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból feleléskor vagy dolgozatiráskor. A házi feladatokat mindig megoldom. Törekszem arra, hogy egy jó egyetemre jussak be. Az osztálytársaim nem foglalkoznak velem. Mikor nincs meg a házijuk (általában soha) mindig jönnek, hogy adjam le nekik. Ha nem adom, akkor mondják, hogy milyen g..i vagyok. Dolgozatokon mindig kell segitsek nekik, meg se tudom nyugodtan irni, folyton szólitanak, figyelni se tudok. Vagy amikor a tanár nem veszi észre, hátrajönnek hozzám (utolsó padban ülök) és lefényképezik (én csak akkor veszem észre, mikor már meglett a kép). Szüneteken, mikor tanulok, jönnek s kérdik, hogy "Te már megint tanulsz?" "Mit mind tanulsz annyit?". Próbálom megértetni velük, hogy otthon mást is kell csináljak tanulás helyett. Azon kivül, hogy ezeket kérdik, vagy a füzetemet veszik el, miközben tanulok, vagy többen odajönnek körém és elkezdenek tapsolni a szemem előtt, hogy nem látom a füzetem. Volt olyan, hogy nyálas papirral dobáltak.

Egyszer egy dolgozatirás közben megkért az egyik osztálytársam, hogy segitsek neki. Segitettem is, de a tanárnő elkappott és majdnem, hogy adjon egy 1-est. Én teljesen másképp oldottam meg egy feladatot (neki is és magamnak is), mint az iskolában és igy rájött a tanárnő.

A másik dolog a szexuális zaklatás. Mostanában nagyon sokat fogdosnak. Ülnek le mellém és ölelnek meg (nem jóból), majd a combjaimat fogdossák. Én olyankor kezdem el ütni őket. Volt olyan, hogy kimentem az osztályból, s amig távol voltam, az egyik a nemi szervét izgatta a helyemen. Volt olyan, hogy ki is vette előttem, én olyankor fére néztem. A barátom miatt is piszkálnak.

Az osztályfőnöknek nem merek szólni ezekről a dolgokról. Valahogy megakadályozhatnám őket, hogy ne csinálják ezeket velem? Gúnynevem is van. Az utcán a gúnynevemen kiáltanak utánam. Próbáltam, hogy nem veszem figyelembe azt, hogy szexuálisan zaklatnak, meg azt sem, mikor nem hagynek békén, de egyszerűen nehéz azt mutatni, hogy nem érdekel, mikor legbelül mérgelődöm. Barátom is van, nagyon szeretem őt, már csak miatta nem hagyhatom, hogy szexuális dolgokkal zaklassanak, de amúgy is nagyon zavar. Tud róla.

Barátnőim nagyon nincsenek az iskolában. És beilleszkedni se tudok.

Tanulás szempontjából megérte, hiszen ösztöndijas lettem.

Az osztályból 1-2 lány és 5 fiú zaklat

2015. aug. 15. 13:32
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Drukkolok. :)
2015. szept. 12. 20:31
 22/23 A kérdező kommentje:
Szerencsére az első két nap nem piszkáltak. Mindenki el volt foglalva a maga társaságával, a 9.-eseket látogatták, én pedig a barátommal és az egyik barátnőmmel beszélgettem sms-ben Igaz, hogy nem ültünk sokat az iskolában, de mivel nem zaklattak, elég jól telt :)
2015. szept. 15. 13:04
 23/23 anonim ***** válasza:
SMS-ben??? 2015-ben?
2015. szept. 15. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!