Ha egy tanár azt mondja, hogy sulin kívül nem találkozhatunk, akkor az csak arra az időszakra szól, ameddig abba a suliba járok?
Hát már le is buktattad magad "szó sincs szerelemről"
na-na ,nem szabad :)
A jog nem tiltja a tanárnak, hogy ne találkozzon a diákjával iskolán kívül.
A jog alapvetően azt szankcionálja, ha a tanár visszaél a hatalmával és olyan dolgokra kényszeríti a diákot, ami a gyerek testi-lelki fejlődésének káros (pl. szexuális kapcsolat stb.). Illetve a tanárnak kötelessége mindegyik diákjával ugyanúgy bánni, nem lehet kiemelni egyet és a többihez képest pozitívan megkülönböztetni (mint ahogy más diákot sem lehet a többihez képest negatívan megkülönböztetni).
Az is tiltva van, hogy a saját tanárod magánórákat tartson neked abból a tárgyból, amit tanít.
Tehát ilyen dolgok vannak tiltva, de konkrétan az nincs tiltva a jogban, hogy találkozz a tanároddal iskolán kívül, én legalábbis nem tudok róla. Szóval lehet vele találkozni, csak ebből ne legyen semmilyen visszaélés a tanár részéről, és pozitív megkülönböztetés a többiekhez képest.
Namost, konkrétan a kérdéseddel kapcsolatban, szerintem azért nem akart veled a tanárod többet találkozni, mert ő is érezte, hogy nincs az úgy rendben, hogy tanítványaként jó kapcsolatot ápoltok, mert a többi gyerekkel szemben ez nem fair, és valahogy ilyet egy tanárnak nem ildomos csinálni, főleg a mai világban, és még úgy sem, ha nem vagytok különböző neműek. Az emberek ettől függetlenül tudnak össze-vissza kombinálni mindenféle hülyeséget, és egy tanárnak már a rossz hír is elég, hogy kínos helyzetekbe kerüljön, egy pletyka is eléggé tud neki ártani (lezbi, pedofil stb.), nem muszáj megtörténni dolgoknak, a látszat is elég néha.
De az is lehet, hogy szó sincs semmi ilyesmiről, az egész hülyeség, amit eddig írtam. Lehet, hogy csak egyszerűen te látsz bele olyat a kapcsolatotokba, ami nem is létezik, és a tanár csak meg akar szabadulni tőled, le akar vakarni.
Mindenesetre, ha ennyire zavar a dolog, akkor keresd meg a tanárnőt, és beszélgess vele erről, hogy kapcsolatban maradtok-e, ha elmész másik iskolába... Ha annyira jóban vagytok, ahogy állítod, akkor egy ilyen kérdés simán belefér.
Egyébként nem tudom, mire jó az, hogy a tanáraiddal akarsz haverkodni, de ha téged ez boldoggá tesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!