Ha egy iskola házirendje minden diák és az összes tanár dolgozó számára kötelező, akkor honnan veszi magának a jogot egy tanár hogy megszegje, de máson meg számon kérje?
Házirend. Benne feketén fehéren: az iskola teljes területén és az intézmény 200 m-es környezetében a dohányzás az iskola minden diákja és dolgozója számára tilos.
Fekete fehér, ez érvényes a diákra, tanárra, igazgatóra, konyhás nénire mindenkire.
A tanár ott áll az ajtóban és fújja a füstöt. De ha lát diákot dohányozni akkor rászól, és ellenőrző stb.
Ha meg megemlítem, hogy kedves jó tanár úr, nem ám csak nekem tilos dohányozni, de bizony Önnek is, akkor meg még fel van háborodva a barma.
Van pofája of órán felolvasni ismertetni a házirendet, köztük ezt is (dohányzás) majd miután felolvasta mint aki jól végezte dolgát kimegy dohányozni.
Miért, ő felette áll a szabályoknak? Viselkedésével azt sugallja: mert én megtehetem. Következménye úgy sincs. És tényleg nincs. Amíg az igazgató a folyosót végigbagózva megy végig, addig nem nagyon van miről beszélni.
Én egyszer az iskola előtt szóró lapoztam és egy bagózó tanár az iskola előtt kérdőre von, hogy mivel szennyezem szegény gyerekeket. :D
Amúgy mi történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!