Nem undorító az ilyen dolog?
"nem utasíthatsz egy tanárt rendre az egész osztály előtt, mert rombolod a tekintélyét"
Ha a tanár annyira rosszindulatú és dilettáns, hogy egy tanulónak kell olyan alapvető dolog miatt rendreutasítania, hogy ne alázzon meg másokat, akkor megérdemli és jó üzenet a tanulóknak is arra vonatkozóan, hogy mi az etikus magatartás. A tanár azzal, hogy megalázta a gyengébb tanulót, kvázi engedélyt adott a többieknek a hasonló magatartásra. Nagyon jól tette a kérdező, hogy mindenki előtt rászólt a tanárra, hiszen a megalázás is mindenki előtt történt.
Azzal is vitatkoznék, hogy aznap rossz napja volt. Ha ez valóban csak egy rossz nap miatt történt volna, akkor nem adott volna szaktanárit, hanem átgondolja és mélységesen elszégyelli magát amiatt, amit tett.
Sajnálom, hogy a tanároknak kevés pénzért sokat kell dolgozniuk, stresszes a munkájuk, de ezzel így van az ország egy nagyon nagy hányada. Én sem lehetek a kollégáimmal vagy ügyfelekkel bunkó és lekezelő, akármilyen magánéleti problémáim is vannak. Ha én ilyet tennék, akkor azonnali hatállyal felmondanának nekem.
A tanárnak nem, pedig ezt egy kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekkel teszi.
Minden tiszteletem a kérdezőé. Le a kalappal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!