Szerintetek mennyire kell seggnek lenni ahhoz hogy az érettségi napján betelefonáljuk a suliba és megkérdezzük mikor lesz az érettségi?
Középiskola délelőtt 9 óra körül. Csöng a telefon. Valaki kérdezi: mikor lesz az írásbeli érettségi? Az iskolatitkár közli a standard választ, nem is gondolván hogy ezt a kérdést egy érettségiző teszi fel: minden írásbeli vizsga 8h-kor kezdődik, 7.30ra meg kell jelenni.
A telefonáló kérdezi: akkor holnap 8kor kezdődik? Igen, 8kor. És melyik érettségi? A matek.
A kérdező a telefonban: és magyar érettségi mikor lesz? Azt hittem az van előbb. Az iskolatitkár majd leesik a székről. A magyar? A magyar az épp most megy.
Miért, Ön kicsoda? Kérdi a telefonban. Csak nem egy érettségiző?
Hát de. Aki annyira képben van hogy 9kor telefonál hogy mikor lesz az érettségi.
Az adóbevallások hibáinak felsorolása nem egyenlő a kifogásokkal, ha tanár vagy, ezt tudnod kéne...
A szakmai gyakom alatt hallottam, láttam elég sok kifogást, de ezek közül egyiket sem teszik közkincsé.
Sosem fogom megérteni az ilyen mentalitással rendelkező tanárokat, az olyanokat, akik képesek beletaposni, megalázni a másikat, mindegy, hogy ki az, felnőtt vagy gyerek. Szerinted más tanárok nem írhatnák tele az internetet ehhez hasonló történetekkel? Vagy diákok tanárokról? Biztos, hogy te tanár akartál lenni, akiről mások példát vesznek?
De és ha felmész a facebookra egyes diákok szülők de akár tanárok hozzászólásaiban olyanokat olvashatsz sokszor láthatsz is fotókkal videókkal dokumentálva hogy a fal adja a másikat.
Szóval rövid válasz: de, teleírhatnák és tele is írják.
És azéert tartom magam a sztorimhoz és véleményemhez: ha valaki a saját érettségijéről lemarad mert elfelejti annak jár a Darwin-díj!
És igen, ÚJRA felteszem a kérdést: egy ilyennek minek érettségi? Hát az érettségi megcsúfolása lenne egy iylen kezébe juttatni!
Ja és ha valaki megvádolna hohy névtelenül... stb
ezt mind ami le van írva közöltem diákkal szülővel is.
A diák csak rihegett röhögött rajta.
Ennyi.
Szerinted más tanárok nem írhatnák tele az internetet ehhez hasonló történetekkel?
Ezek szerint akkor én jó társaságba kerültem, ha még nem láttam ilyet. :)
Ahogy már fentebb is írtam, ezzel a kérdéseddel csak ugyanarra a szintre süllyesztetted magad.
Tényleg tanár akartál lenni?
Igen, az akartam lenni, és ősztől lépek a ped II-be, tehát a minősítésem is megvan (még mielőtt valami barom megkérdezné milyen tanár lehetek). Minősített tanár.
Nem tetszik valakinek? Tessék fordulni
a) az egyetemhez aki anno a diplomáimat kiadta
b) a gyakorlóiskolához ahol szakmai gyakorlatomat töltöttem
c) a mostani munkahelyemhez ahol állományban vagyok és nem rúgnak ki
Szóval olyan kutyaütő nem lehetek.
Szerinted engem mennyire érdekel a véleményed rólam? Azok az idők már régesrég elmúltak hogy érdekelt az ilyesmi.
A mostani diákok még rá is tesznek erre pár lapáttal.
Olyan diákjaim vannak akiket a 8 általánosból nem szabadott volna kiengedni, gyakorlatilag funkcionális analfabéták, mégis végig kell őket rugdosni kettessekkel és persze az érettségi is meglesz hasonló módon (már ha nem olyan segg valaki hogy elfelejtse a saját érettségijét).
Órára se járnak de mégse szabad őket kirúgni a hiányzások miatt mert akkor az iskola elesik a normatívától.
Így érettségizhet olyan diák is zéró hiányzással akit egész évben nem is nagyon láttam.
A hiányzását persze nem szabad írni mert ha írnánk ki kéne rúgni és akkor nix normatíva!
Egész évben nem látni és napló szerint 0 hiányzás!
Nem egészen határozottan nem tisztelem, sőt némelyiket szó szerint megvetem és lenézem.
Azt a diákort pl. aki a saját facebook oldala tanúsága szerint minden hétvégén buli után a detioxban köt ki (fotókkal dokumentálva) és 16-17 éves létére olyan a pofája mint egy meglett negyvenes alkesznek (mert az is) na az ilyenen mi a jó francot "tiszteljek"?
És minderre ne kezdjünk el károgni hogy biztos nehéz a sorsa és a pia menekülés. A nagy lóf**szt. Jó dolgában azt se tudja melyik lyukba dugja a farkát. Míg egyszer le nem vágja neki valaki.
"Nem tiszteled a saját diákjaidat"
Még egyszer elmondom: fel nem fogom hogy egy anonim fórumra név nélkül kiírva mi a nem korrekt benne?
Vagy nevesítsek? Írjak iskola nevet diák nevet TAJ számot óra percet lakcímet? Megtehetem. És akkor korrekt lesz?
VAgy akkor meg más lesz a gond? Ha van sapka az a baj ha nincs akkor az?
Mert ugye itt megvádoltak azzal hogy név nélküli sztori hát hogy néz az ki. Nevesítsünk?
Mondjuk ezzel mér elkéstünk mert a facebookon már az egész sztori fenn van nevekkel (és nem, nem én raktam fel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!