Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy lelkileg sérült lányt...

Egy lelkileg sérült lányt válasszak, vagy az osztályom további 25 tagját? 13/L

Figyelt kérdés
Sziasztok. Hatodikos vagyok. Egészen jó az osztályközösségem, és az ofőnk is jó, ám van az osztályban egy lány.Félroma, egy nagyon fiatal lány szülte őt, nem tudom pontosan? hány éves az anyja, de még 18 év alatt volt, amikor szült, ám, amikor világra hozta a kislányt, nem sokkal utána lelépett a kórházból, és ott hagyta az újszülött gyerekét. Az egyik szülésznő örökbe fogadta, még ma is ő neveli, ám amikor fogadott gyereke 4 éves volt, a nevelőanya elvált, tehát ez az osztálytársam 8 éve egyedül él a nevelőanyjával. Szegény lánynak sérült a lelke, nem is csodálom ilyen múlt után. Látom rajta, hogy nagyon vágyik a szeretetre, állandóan lóg valakin, és csak beszél és beszél, mindenkinek az agyára megy, és nagyon pletykás is. Egészen ennek az évnek az elejéig közutált lány volt nemcsak az osztályba, hanem az évfolyamban is. A tavalyi év volt a legdurvább, állandóan bántottuk, a fiúk sokszor meg is verték, annyira gyűlölte mindenki, hogy emlékszem, ki is akartuk rúgatni, de nem jött össze. Szegény pedig tisztára össze volt törve, de mi csak kiröhögtük, és az orra előtt beszéltük ki, elvettük a cuccait, ő meg csak egyszer ütött vissza, de akkor mindenki rászállt, azóta az egész osztály előtt nem ver meg senkit. Aztán, idén év elején a barátnőmmel ott ácsorogtunk a portán, éppen egy vele történt veszekedés után, és ő megindult felénk, és akkor hagytuk abba a verekedést, amikor egy tanár szétválasztott minket. A barátnőmnek vérzett a szája, nekem lila volt a szemem alatti rész, ő meg tisztára meg volt tépve. Na, de igazából idén tudatosult bennem, hogy ő azért ilyen elviselhetetlen, mert szörnyű múlt áll mögötte. Megsajnáltam. Félrehívtam, és szívből bocsánatot kértem tőle. Ő sírva ugrotta nyakamba, és a fülembe súgta, hogy "végre valaki, akinek van lelke." A barátnőm észrevette, hogy ölelkezünk, és kérdőre vont. Vele együtt még három lányt sikerült rávennem a bocsánatkérésre. De a következő héten ők már újra utálták. Most éppen az van, hogy csak én nem bántom, csak én közösítem ki, ő meg állandóan velem akar lenni, én meg nem szeretném visszautasítani, ám tudom, hogy ha vele barátságot kötök, akkor az osztályom további 25 tagja, akik sokkal megbízhatóbbak mint ez a lány, nem úgy fognak rám gondolni, mint régen, hanem negatívabban. És egyébként rájöttem, hogy ez a lány, akit annyira utált mindenki, jó fej! Hiába megbízhatatlan és harsány, jó fej! De tudom, választanom kell. De szerintetek kit válasszak? Egy szeretetéhes, sérült lelkű, egyke, örökbefogadott lány, vagy az osztályom többi tagját?

2015. máj. 3. 10:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

9-es

Ez nem egy különösen gonosz vagy rossz osztály, ugyanolyan, mint a többi. Sokszor még elvileg értelmes, érett felnőttek se fogják fel, hogy ha kiközösítenek és bántalmaznak valakit, akkor milyen sebeket ejtenek.

Gondolok itt munkahelyi pletykálkodásra, kiutálásra stb

Továbbra is azt mondom, ha változtatni akarsz érdemes valaki máshoz fordulni segítségért.Egyébiránt segìts a lánynak beilkeszkedni, mondd el neki, hogy mi miatt nehéz az ő viselkedése másoknak, próbáld meg meggyőzni egyenként az embereket.

2015. máj. 3. 11:09
 12/25 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, te fantasztikus nagy lélek vagy! Tizenhárom évesen több bölcsességre tettél szert, mint más egész életen át nem tesz meg. Mert figyeltél arra, amiben vagy, figyeltél és a szívedet nem kizárva meg is értetted a dolgokat.

Nem biztos, hogy neked itt választani kell. Ha az, hogy te nem bántod az osztálytársadat, az akadály más kapcsolatokban, az akkor nem baj, ha elmúlik. Ilyen normális kapcsolatokban ugyanis nem fordulhat elő.

Jövőre új iskolaválasztás? Nagyon jó iskolába menj és őrizd meg a tiszta kis szívedet.

Minden jót! anonimanna

2015. máj. 3. 11:09
 13/25 A kérdező kommentje:
Amúgy az egyik főkolomposnak mondtam egyszer, hogy nézze meg "Az osztály" című filmet. Nem mondtam meg neki, hogy miért. Abban a filmben hasonló a helyzet. A csaj megnézte, de nem vágta, hogy miért nézettem meg vele. Nem értette.
2015. máj. 3. 11:11
 14/25 anonim ***** válasza:
Akkor itt csak az ofő segíthet, aki leültet mindenkit és elbeszélget az osztállyal, esetleg szülők jelenlétében... Nehéz ügy, csak az a legborzasztóbb, hogy gyerekként nehezítitek meg azt a kort, ami szép is lehetne... Ne vedd magadra, több ilyen emberke kéne, mint te.:) Ofő biztos segítene, csak ő meg ezt hogy nem vette észre... Jön a nyári szünet, lesz idő megemészteni. 2 évetek van még a suliból, ne legyen már pokol.:/
2015. máj. 3. 11:17
 15/25 anonim ***** válasza:

Ennek a lánynak a múltja is rossz, meg azért ti is rátettetek egy lapáttal.

Nos, én tanárgyerekként nőttem fel és emiatt nem voltam népszerű az általános iskolában, örültem volna egy ilyen barátnak, de nem volt, úgyhogy szerintem állj ki mellette.

2015. máj. 3. 12:18
 16/25 anonim ***** válasza:

Belegondoltál te abba hogy a szegény lelkisérült lánynak milyen rosszul esne ha tudomására jönne,hogy sajnálatból akarsz vele lenni? (HA TÉNYLEG SZERETED) akkor tényleg legyél vele,ne sajnálatból,mert azt ő se szeretné.

Ha szomorú drámai sorozatot megnézed ez erről szól

egy lelkileg sérült lányról szól,150.részből áll.

[link]

A szív útjai /török sorozat

2015. máj. 3. 13:26
 17/25 anonim ***** válasza:

te nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy egy ekkora terhet magadra vegyél. szerintem nem kell választani, legyél kedves a lánnyal, figyelj oda rá, stb., de nem kell hadjáratot indítani a többiek ellen. legyél természetes és kedves mindenkivel, beleértve ezt a lányt is.

az szörnyű, amit ezzel a lánnyal tettetek, nem tudom, hogy lehetséges ilyen egyáltalán, és a tanárok miért nem szólnak ebbe bele. Valahogy az osztályfőnökkel kellene beszélni, hogy hasson a gyerekekre. Ő a felnőtt, valahogy meg kellene tudnia oldani, mert ez nagyon túlmutat a normális viselkedésen, ez borzalmas, amiket leírtál.

2015. máj. 3. 13:56
 18/25 anonim ***** válasza:

Először is nagyon kedves dolog tőled, hogy a pártfogásod alá vetted ezt a lányt, főleg, ha őszintén, tiszta szívből tetted. :) Engem is zaklattak az osztálytársaim, amikor ennyi idős voltam, sőt, még tovább is. A kérdés kapcsán ennek a tükrében írom le a tapasztalataimat...

- Szerintem sem kell választanod, állj ki az új barátnőd mellett, miközben tartod a többi barátnőddel is a kapcsolatot. Ha nem tudják felfogni, hogy neked van más is, és rá is szánsz időt, akkor sajnos ők ennyit értek emberileg.

- Esetleg megpróbálhatsz közös programot szervezni a régi és az új barátnőiddel. Vagy normális emberekkel az évfolyamból. Tipp: először kérdezd meg őket, hogy "Jöhet-e XY is?" "XY is ott lesz, nem baj?" mert így ha ne adj' Isten nem akarják őt látni, legalább nem a szemébe mondják gúnyolódva.

- Nem biztos, hogy tanárnak szólni annyira nyerő ötlet. Átlag tanár annyit csinál, hogy leszidja a diákokat, hogy miért bántják XY-t, vagy megjegyzi, hogy "Tessék barátkozni XY-nal", azt' cső. Esetleg még megkoronázza egy jó kis délutáni bentmaradással, fizikai munkavégzéssel, vagy szaktanárival. És ebből az osztálynak nem az fog lejönni, hogy "Jó ég, mit tettünk, bocsánatot kell kérnünk", hanem hogy "Már megint emiatt a kis lúzer miatt szívunk, büntessük meg." Esetleg akkor szólnék közvetlenül tanárnak, ha olyan pedagógus az illető, akit az osztályból mindenki tisztel és szeret, és inkább összehozni próbálná a közösséget, mint csak úgy ráparancsolni. Sulipszichológustól vagy pszichológustól kérnék ebben az esetben tanácsot, ők biztos láttak már hasonló esetet, és van ötletük.

2015. máj. 3. 16:19
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A lányt semmiképp se hagyd egyedül, ilyen múlttal elég szörnyű lehet neki. Ha meg az osztálytársaid ilyen idióták, hogy véresre verik egymást, és ilyen embertelenek, nem lehetnek valami nagy barátok. Választani köztük viszont nem kell, értesd meg az osztályoddal a lány problémáit, múltját. De ha azt mondod, ő is megvert valakit, az azért volt, mert csak magát vèdte. Ez teljesen normális ha rátámad 25 gyerek. Nagyon aranyos tett volt tőled, hogy barátkozol vele, és tényleg ne hagyd egyedül. A többi meg vagy meg èti, vagy nem. De ha átálsz hozzájuk, és otthagyod a lanyt, újra elkezditek verni, akkor tényleg ne csodálkozzatok, ha a vegen öngyilkos lesz. Na, ez utóbbit értesd meg az osztalyoddal
2015. máj. 3. 20:24
 20/25 anonim ***** válasza:
szerintem nem kell valasz mond meg az osztalyfonoknek o biztosan megmodja a helyes valaszt
2015. máj. 4. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!