Egy lelkileg sérült lányt válasszak, vagy az osztályom további 25 tagját? 13/L
9-es
Ez nem egy különösen gonosz vagy rossz osztály, ugyanolyan, mint a többi. Sokszor még elvileg értelmes, érett felnőttek se fogják fel, hogy ha kiközösítenek és bántalmaznak valakit, akkor milyen sebeket ejtenek.
Gondolok itt munkahelyi pletykálkodásra, kiutálásra stb
Továbbra is azt mondom, ha változtatni akarsz érdemes valaki máshoz fordulni segítségért.Egyébiránt segìts a lánynak beilkeszkedni, mondd el neki, hogy mi miatt nehéz az ő viselkedése másoknak, próbáld meg meggyőzni egyenként az embereket.
Kérdező, te fantasztikus nagy lélek vagy! Tizenhárom évesen több bölcsességre tettél szert, mint más egész életen át nem tesz meg. Mert figyeltél arra, amiben vagy, figyeltél és a szívedet nem kizárva meg is értetted a dolgokat.
Nem biztos, hogy neked itt választani kell. Ha az, hogy te nem bántod az osztálytársadat, az akadály más kapcsolatokban, az akkor nem baj, ha elmúlik. Ilyen normális kapcsolatokban ugyanis nem fordulhat elő.
Jövőre új iskolaválasztás? Nagyon jó iskolába menj és őrizd meg a tiszta kis szívedet.
Minden jót! anonimanna
Ennek a lánynak a múltja is rossz, meg azért ti is rátettetek egy lapáttal.
Nos, én tanárgyerekként nőttem fel és emiatt nem voltam népszerű az általános iskolában, örültem volna egy ilyen barátnak, de nem volt, úgyhogy szerintem állj ki mellette.
Belegondoltál te abba hogy a szegény lelkisérült lánynak milyen rosszul esne ha tudomására jönne,hogy sajnálatból akarsz vele lenni? (HA TÉNYLEG SZERETED) akkor tényleg legyél vele,ne sajnálatból,mert azt ő se szeretné.
Ha szomorú drámai sorozatot megnézed ez erről szól
egy lelkileg sérült lányról szól,150.részből áll.
A szív útjai /török sorozat
te nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy egy ekkora terhet magadra vegyél. szerintem nem kell választani, legyél kedves a lánnyal, figyelj oda rá, stb., de nem kell hadjáratot indítani a többiek ellen. legyél természetes és kedves mindenkivel, beleértve ezt a lányt is.
az szörnyű, amit ezzel a lánnyal tettetek, nem tudom, hogy lehetséges ilyen egyáltalán, és a tanárok miért nem szólnak ebbe bele. Valahogy az osztályfőnökkel kellene beszélni, hogy hasson a gyerekekre. Ő a felnőtt, valahogy meg kellene tudnia oldani, mert ez nagyon túlmutat a normális viselkedésen, ez borzalmas, amiket leírtál.
Először is nagyon kedves dolog tőled, hogy a pártfogásod alá vetted ezt a lányt, főleg, ha őszintén, tiszta szívből tetted. :) Engem is zaklattak az osztálytársaim, amikor ennyi idős voltam, sőt, még tovább is. A kérdés kapcsán ennek a tükrében írom le a tapasztalataimat...
- Szerintem sem kell választanod, állj ki az új barátnőd mellett, miközben tartod a többi barátnőddel is a kapcsolatot. Ha nem tudják felfogni, hogy neked van más is, és rá is szánsz időt, akkor sajnos ők ennyit értek emberileg.
- Esetleg megpróbálhatsz közös programot szervezni a régi és az új barátnőiddel. Vagy normális emberekkel az évfolyamból. Tipp: először kérdezd meg őket, hogy "Jöhet-e XY is?" "XY is ott lesz, nem baj?" mert így ha ne adj' Isten nem akarják őt látni, legalább nem a szemébe mondják gúnyolódva.
- Nem biztos, hogy tanárnak szólni annyira nyerő ötlet. Átlag tanár annyit csinál, hogy leszidja a diákokat, hogy miért bántják XY-t, vagy megjegyzi, hogy "Tessék barátkozni XY-nal", azt' cső. Esetleg még megkoronázza egy jó kis délutáni bentmaradással, fizikai munkavégzéssel, vagy szaktanárival. És ebből az osztálynak nem az fog lejönni, hogy "Jó ég, mit tettünk, bocsánatot kell kérnünk", hanem hogy "Már megint emiatt a kis lúzer miatt szívunk, büntessük meg." Esetleg akkor szólnék közvetlenül tanárnak, ha olyan pedagógus az illető, akit az osztályból mindenki tisztel és szeret, és inkább összehozni próbálná a közösséget, mint csak úgy ráparancsolni. Sulipszichológustól vagy pszichológustól kérnék ebben az esetben tanácsot, ők biztos láttak már hasonló esetet, és van ötletük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!