Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy lelkileg sérült lányt...

Egy lelkileg sérült lányt válasszak, vagy az osztályom további 25 tagját? 13/L

Figyelt kérdés
Sziasztok. Hatodikos vagyok. Egészen jó az osztályközösségem, és az ofőnk is jó, ám van az osztályban egy lány.Félroma, egy nagyon fiatal lány szülte őt, nem tudom pontosan? hány éves az anyja, de még 18 év alatt volt, amikor szült, ám, amikor világra hozta a kislányt, nem sokkal utána lelépett a kórházból, és ott hagyta az újszülött gyerekét. Az egyik szülésznő örökbe fogadta, még ma is ő neveli, ám amikor fogadott gyereke 4 éves volt, a nevelőanya elvált, tehát ez az osztálytársam 8 éve egyedül él a nevelőanyjával. Szegény lánynak sérült a lelke, nem is csodálom ilyen múlt után. Látom rajta, hogy nagyon vágyik a szeretetre, állandóan lóg valakin, és csak beszél és beszél, mindenkinek az agyára megy, és nagyon pletykás is. Egészen ennek az évnek az elejéig közutált lány volt nemcsak az osztályba, hanem az évfolyamban is. A tavalyi év volt a legdurvább, állandóan bántottuk, a fiúk sokszor meg is verték, annyira gyűlölte mindenki, hogy emlékszem, ki is akartuk rúgatni, de nem jött össze. Szegény pedig tisztára össze volt törve, de mi csak kiröhögtük, és az orra előtt beszéltük ki, elvettük a cuccait, ő meg csak egyszer ütött vissza, de akkor mindenki rászállt, azóta az egész osztály előtt nem ver meg senkit. Aztán, idén év elején a barátnőmmel ott ácsorogtunk a portán, éppen egy vele történt veszekedés után, és ő megindult felénk, és akkor hagytuk abba a verekedést, amikor egy tanár szétválasztott minket. A barátnőmnek vérzett a szája, nekem lila volt a szemem alatti rész, ő meg tisztára meg volt tépve. Na, de igazából idén tudatosult bennem, hogy ő azért ilyen elviselhetetlen, mert szörnyű múlt áll mögötte. Megsajnáltam. Félrehívtam, és szívből bocsánatot kértem tőle. Ő sírva ugrotta nyakamba, és a fülembe súgta, hogy "végre valaki, akinek van lelke." A barátnőm észrevette, hogy ölelkezünk, és kérdőre vont. Vele együtt még három lányt sikerült rávennem a bocsánatkérésre. De a következő héten ők már újra utálták. Most éppen az van, hogy csak én nem bántom, csak én közösítem ki, ő meg állandóan velem akar lenni, én meg nem szeretném visszautasítani, ám tudom, hogy ha vele barátságot kötök, akkor az osztályom további 25 tagja, akik sokkal megbízhatóbbak mint ez a lány, nem úgy fognak rám gondolni, mint régen, hanem negatívabban. És egyébként rájöttem, hogy ez a lány, akit annyira utált mindenki, jó fej! Hiába megbízhatatlan és harsány, jó fej! De tudom, választanom kell. De szerintetek kit válasszak? Egy szeretetéhes, sérült lelkű, egyke, örökbefogadott lány, vagy az osztályom többi tagját?

2015. máj. 3. 10:43
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Bocs, egyszer azt írtam, hogy "csak én közösítem ki." Oda azt akartam írni, hogy "csak én NEM közösítem ki."
2015. máj. 3. 10:50
 2/25 anonim ***** válasza:
66%

Idióták vagytok.

Ti is sérültek vagytok, az a baj.

2015. máj. 3. 10:54
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
miért kellene választanod? te már tudod milyen a lány igazából, ismerjék meg jobban a barátnőid is, fogadjátok csak szépen őt be a társaságba
2015. máj. 3. 10:55
 4/25 anonim ***** válasza:
86%

Ez a probléma szerintem túlmutat rajtad, mert itt egy egész osztály szemléletét kellene megváltoztatni, ti pedig pont olyan korban vagytok, amikor eza piszkálódás a leghevesebb. Az osztályfőnököt kéne bevonni, neki vannak lehetőségei. Ami nálatok megy, azt bullyingnak nevezik angol szóval, erre léteznek kiépített programok, amiket más külső szervezetek, alapítványok tartanak. Ha van iskolapszichológus, vele is meg lehetne beszélni, hogy tartson egy több alkalmas beszélgetést, foglalkozást.

Mindenesetre te tettél egy előrelépést emberileg, ami becsülendő. Ha van kérdésed, nyugodtan keress privátban.

2015. máj. 3. 10:59
 5/25 A kérdező kommentje:
Jól van, jól van, nem kell rögtön ugatni! És tudom, hogy választanom kell, és sajnálom a lányt, de az osztálytársaimnak nincs lelkük! Nem értik, hogy sérült a csaj! Leszarják!
2015. máj. 3. 10:59
 6/25 anonim ***** válasza:
Valóban, beteg egy korosztály ez a 10-14 közötti, sajnos bennem is meg volt ez a fajta gané viselkedés. Te viszont jó embernek tűnsz, ezek után ne hagyd cserbe azt a lányt.
2015. máj. 3. 11:02
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért gondolod, hogy választanod kell? Velem ugyanez volt gimnáziumban, soso mindenkivel jóban voltam, a kirekesztett csajszit én hoztam közelebb a többiekhez... Látták, hogy én beszélek vele, és csak azok folytatták a szenyózást, akik nem is akartak változtatni.

Általánosban még kegyetlenebbek a kölykök, de ez náluk is működhet. Beszélgess a többiekkel is, vele is, és amikor szóba kerül, mondd nekik, hogy nem is annyira rossz arc. A lányt is meg lehet kérni, hogy ne pletyizzen, ő csak ettől remél figyelmet.

Fogadjátok be.

8/25 A kérdező kommentje:
Bocs, az első komment az egyes és a kettes válaszolónak ment.
 9/25 anonim ***** válasza:
majd akkor is sajnáljátok ha az öngyilkosságba kergetitek szegényt az idióta gyerekes és undorító viselkedésetekkel. sok ilyen példa van a neten, olvasgass. lehet a lány anyukájával kéne beszélni hogy jobb lenne ha egy normális osztályt keresnének neki egy másik iskolában.
2015. máj. 3. 11:04
 10/25 A kérdező kommentje:
Sajnos túl jól ismerem az osztálytársaimat. Ha elmondanám nekik, hogy jó fej a csaj, szépen elküldenének a píííbe. Mert amúgy a csaj is csinált velük dolgokat, sokakat megvert már. Nem értenék meg. :(
2015. máj. 3. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!