Egy lelkileg sérült lányt válasszak, vagy az osztályom további 25 tagját? 13/L
Idióták vagytok.
Ti is sérültek vagytok, az a baj.
Ez a probléma szerintem túlmutat rajtad, mert itt egy egész osztály szemléletét kellene megváltoztatni, ti pedig pont olyan korban vagytok, amikor eza piszkálódás a leghevesebb. Az osztályfőnököt kéne bevonni, neki vannak lehetőségei. Ami nálatok megy, azt bullyingnak nevezik angol szóval, erre léteznek kiépített programok, amiket más külső szervezetek, alapítványok tartanak. Ha van iskolapszichológus, vele is meg lehetne beszélni, hogy tartson egy több alkalmas beszélgetést, foglalkozást.
Mindenesetre te tettél egy előrelépést emberileg, ami becsülendő. Ha van kérdésed, nyugodtan keress privátban.
Miért gondolod, hogy választanod kell? Velem ugyanez volt gimnáziumban, soso mindenkivel jóban voltam, a kirekesztett csajszit én hoztam közelebb a többiekhez... Látták, hogy én beszélek vele, és csak azok folytatták a szenyózást, akik nem is akartak változtatni.
Általánosban még kegyetlenebbek a kölykök, de ez náluk is működhet. Beszélgess a többiekkel is, vele is, és amikor szóba kerül, mondd nekik, hogy nem is annyira rossz arc. A lányt is meg lehet kérni, hogy ne pletyizzen, ő csak ettől remél figyelmet.
Fogadjátok be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!