Hogy menjek be egy olyan iskolába, ahol azt hiszik fogyatékos vagyok?
Angol tanárom még említette is ""menjek egy másik iskolába" gondolom fogyatékos -iskolára gondolt :/
de annyira nem érdekelt ,amúgy is elakartam menni :)
Lábbusszal. Nehéz a ködben tapogatózni, kik hiszik ezt, tanáraid, osztálytársaid?
Persze amennyiben általánosítani akarunk, szimplán ne foglalkozz vele. Szokták mondani, az üres hordó kong a leghangosabban, sok esetben azért piszkálódnak az emberek, mert magukkal sincsenek megelégedve, ezzel kompenzálnak úgymond. A lényeg az amit Te gondolsz, mások csak találgatni tudnak arról milyen vagy, ezt tartsd szem előtt.
Mindemellett természetesen ne tűrj el mindent.
A "nagyon üres" emberek szokása,hogy másokkal foglalkoznak állandóan,csak azért teszik,hogy ne kelljen észrevenniük a saját problémáikat! Hiszen ha a saját dolgukkal kellene törődniük akkor meglátják az adott feladatot nem képesek megoldani!A gondjaik természetesen állandóan halmozódnak és a feszültség is egyre inkább nő bennük.
A te tudatodban mit jelent a fogyatékos szó?
Foglalkoztam fogyatékos emberekkel és azt kell mondanom:Náluk szeretetigényesebb,szeretetre méltó embert nem nagyon találsz! A fogyatékosság másik oldala:ahol kimarad valamely érzékszerv a működésből ott egy másik érzékszerv működése felerősödik.
Pl: a vakoknak rendkívül jó a hallásuk és a tapintásuk. A szellemi fogyatékosoknak a kézügyességük és a monotónia tűrésük.Akik fizikailag sérültek azoknak jó a memóriájuk és okosak.
Akik egészségesnek látszanak azok még nem jöttek rá,Ők hol sérültek vagy nem is akarnak rájönni a gyenge pontjaikra?
Szerintem nyugodtan felvállalhatod "ha lenne" a fogyatékosságot,már csak azért is mert akkor pontosan ismered miben vagy a legerősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!