Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért tartanak a tanáraim...

Miért tartanak a tanáraim zseninek?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 16. 19:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
73%

OMG? itt mindenki irigykedik egy zsenire?

Miért kell egy egyszerű kérdésre ilyen agresszíven válaszolni?

Nos az én válaszom: Sok minden oka lehet. Egy, tényleg zseni vagy. Kettő, a tanáraid kiskorukban nem értek el annyit, amennyit te, így felnéznek rád. Három, bíztatni akarnak, mert jó úton indultál el, és ezzel akarják elérni, hogy ugyanígy folytasd tovább.

Én sosem voltam zseni. Nem is tartottak annak. Van olyan ismerősöm, akit annak tartottak, és olyan is, aki tényleg az is. Egyik se gond. Amikor zseninek tartják az embert, az imponál neki. Ezáltal kialakul magban egy megfelelési kényszer ami alapján a saját hmm.... egója (?) miatt szárnyalni fog, hogy nehogy elrontsa a kialakított képet. Eddig ez korrekt is.

Onnantól kezdve lesz problémás a helyzet, hogy a "zsenikének" a fejébe száll ez. Aki nem zseni, csak annak tartják, az egy idő után komikus lesz, aki zseni az pedig irritáló pökhendi beképzelt.

Szerintem nincs annál imponálóbb egy társaságban, ha valaki zseni, vagy csak csupán nagyon művelt, de szerény, és nem hívja fel magára a figyelmet. Csak utólag figyelsz fel, hogy "hmmm... nem volt semmi ez a gyerek"

Persze ez a zsenihez sose jut el, azok meg ugye nagyon szomjazzák az elismerést...

2015. ápr. 19. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!