Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csináljunk ha a tanárunk...

Mit csináljunk ha a tanárunk sírni kezd óra közbe?

Figyelt kérdés

Radnóti Miklóst vesszük és a tanár belőle olvasott fel, amikor fejbe lövik és sáros a füle. Amikor ezt olvasta a tanár, elkezdett könnyezni és elfordult tőlünk... Ez gáz? Majdnem mindenki elkezdett röhögni. Mit kell cisnálni ilyenkor?

szerintem édes volt <3 <3

2015. márc. 25. 12:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Az a gáz, hogy ti röhögtetek.
2015. márc. 25. 14:06
 12/21 ekvinitus ***** válasza:
83%

Nem röhögtetek hanem röhögtek a többiek!!! A kérdező nem röhögött hanem tanácsot kér amiért neki ront mindenki.

Kérdezőnek: Próbálj hatni a röhögő gyenge gyáva hülyegyerekekre mert te nyílván együttérző normális gyerek vagy! Bár sok remény nincs az eredményességre de szólj rájuk nyugodtan! Hátha magába száll némelyik!

2015. márc. 25. 15:23
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Radnótiból érettségiztem, a 4. Razglednicát ma sem tudom borzongás nélkül elszavalni... Ez egy nagyon komoly mű, Radnóti zseniálisan sűrítette bele pár sorba azt az értelmetlen tébolyt, amely az akkori Európát és a világ többi részét pusztította.

Ami a legszomorúbb, hogy nagyon nem tűnik úgy, hogy bármit is tanultunk volna elődeink hibáiból.

"Mellézuhantam, átfordult a teste

s feszes volt már, mint húr, ha pattan.

Tarkólövés. - Így végzed hát te is, -

súgtam magamnak, - csak feküdj nyugodtan.

Halált virágzik most a türelem. -

Der springt noch auf, - hangzott fölöttem.

Sárral kevert vér száradt fülemen."

Szentkirályszabadja, 1944. október 31.

2015. márc. 25. 15:39
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Osztálytársaid sajnos nagyon gázak, szerintem fogalmuk sincs, hogy a Radnóti-versek többsége milyen borzalmas történelmi eseményeken alapul! Te pedig legyél büszke magadra, amiért együttérzel a tanároddal, maradj is ilyen!:-)
2015. márc. 25. 21:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én Radnótiból versenyeztem kb. egy éve, szégyelljétek magatokat, hogy kinevetitek! A 4. Razglednicának, vagyis képeslapversnek komoly története van. Radnótit és több társát a szerbiai Borból vitték Bécs felé erőltetett menetben (van egy ilyen című verse is, olvasd el, érdemes). Mivel ez a II. világháború és ők zsidók voltak, nem volt könnyű neki. Leomlott gyárakban aludtak, meg ilyenek. Volt ott egy hegedűművész társa, róla szól a vers. Jött néhány lovas náci katona, akiket valamivel felidegesítettek (azt hiszem elmosolyodtak valamin). Az egyik katona elordította magát, hogy ,,Feküdj!". Mindenki lefeküdt, akik megmozdultak, beszéltek, vagy csak simán később értek a földre, lelőtték. ,,Ugorj!" Aki életben maradt felugrik, de pár ember annyira el van gyengülve, hogy nem bírnak felkelni. Azokat is lelövik. Idáig Radnóti és a hegedűs túlélte, de amikor mondják, hogy induljanak, a hegedűst odahívja az egyik katona, elveszi a hegedűjét, rálő. Radnóti támogatja barátját, ám ekkor a katona újra elüvölti magát, hogy ,,Ugorj!", de ezúttal egy másik katonának. A katona odalép, és hátulról fejbelövi a hegedűst. ,,Feküdj!" kiáltják, és kezdődik újra a mészárlás. És Radnóti ott fekszik a halott barátja mellett.

Radnótit Abdában (Győrtől nem messze) ölték meg, ha jól emlékszem 11 társával együtt. A lába megsérült a hosszas gyaloglásban, ezért különvitték őket. Maguknak kellett megásniuk a saját sírjukat, majd a peremére állni, és várni a tarkólövést.

Ha kinevettétek a tanárt, bunkók vagytok. Persze nem ismertétek a háttértörténetet, de mégis. Kérjetek tőle bocsánatot!

(Az infókat Kőszegi Ábel Töredék c. könyvében olvastam)

15/L

2015. márc. 26. 06:07
 16/21 anonim válasza:
71%
Kérj bocsánatot tőle legközelebb az egész osztály nevében, biztos jól fog neki esni!
2015. márc. 27. 09:13
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen csaj kell nekem 22F Hány éves ? :D hol van pontosan ? :D

De aranyos! :) Halálra ölelgetném :D

2015. márc. 27. 12:59
 18/21 A kérdező kommentje:

férfi a tanár, 25-30 év körül

egyébként meg nem mondanám, hogy sírt, hanem elfordult tőlunk és pár másodpercig törölgette a könnyeit... aztán visszafordult és mondta hogy radnóti ezt milyen körülmények között írhatta, és milyen már, hogy ő nekünk tanítja

és én nem röhögtem rajta, úgyhogy nem tudom, engem miért kellett szekálni

2015. márc. 27. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:
61%

Ne haragudj :)

A kérdésedből nem derült ki, hogy te is nevettél-e. Bocsánat! :)

15/L

2015. márc. 28. 07:30
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

Én egy csomó mindent unalmasnak és feleslegesnek tartottam.

Ma meg megvádolnak, hogy minden szaron sírok.

De ha valaki ennyire túlérzékeny, ne menjen tanárnak.

2015. jún. 18. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!