Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek szégyelni, titkoln...

Szerintetek szégyelni, titkolni kell ha valaki "jól" él?

Figyelt kérdés
Osztálytalálkozónk volt 25évesek vagyun. Persze az volt a téma kivel mi van, hogy megy sora. És gyakorlatilag megvetéssel néztek rám. Nem dicsekedtem, simán elmondtam, mint a többiek.
2015. febr. 20. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Hát attól függ hogy értjük, nem kell titkolni, de nyilván nem mesélném el, hogy mennyit keresek, mekkora a házam és mennyi pénz van a bankban. Még ha rákérdeznek is megmondom, hogy magánügy és indiszkrét a kérdés. Szóval nem tudom mit mondhattál, de nem szokás beszélni arról, hogy négy merci van a garázsban és tele arannyal a hűtőszekrény. Elmondanám mi a foglalkozásom és hogy hány gyerekem van, mióta vagyok férjnél és kész.
2015. febr. 20. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a szitu. Tudnod kell, hogy az emberekben van irigység. Benned is bennem is, csak valakiben túlságosan is. Szerintem egy osztálytalálkozónak nem erről kell szólnia. Tanárom utált mert eleven voltam, tuti azt hitte bűnöző leszek, vagy rosszabb. Meglepődött, hogy sikeres családos ember lettem és nem tetszett neki láttam. NEm firtattam a dolgot, tereltem a témát, de elégedett voltam, jó volt látni az irigy pofáját. Akinek ez nem tetszik kapja be, de készülj fel, hogy az osztálytalálkozásokon ez a jelenség mindig is volt, van és lesz is, mondhatni többségben erről is szól.
2015. febr. 20. 17:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem kell szégyelni azonban a többieknek biztosan rosszul esett, hogy te többre vitted ők meg megragadtak egy x szinten. Ha nagy a különbség 2 ember között akkor a gazdagabb általában tapintatosabb szokott lenni, hogy ne haragudjon meg a másik és ne irigykedjen. Az csak elront mindent.

Ilyenkor az a megoldás, hogy ködösen fogalmazol esetleg picit rosszabbnak adod be mint ami a valóság.

'Nem kell azt tudniuk, hogy te kp-re vetted az új x6-ost és nem hitelre.'

2015. febr. 20. 17:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem volt szó pénzről, meg összegekről, csak általánosságban, természetesen nem mondtam ilyeneket. Különben nem vagyunk gazdagok, nem csak kifejezetten erre értettem, hogy jól él valaki, hanem hogy minden rendben van körülötte: van munkája, családja, lakás, autó stb.
2015. febr. 20. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha csak ara èrted jól èl hogy van gyereke fèrje ,munkája ,lakása kocsija ès csak átlagosan èl ,tehát nem gazdag akkor azon nincs mit titkolni ,ha viszont amugy tehetös vagy akkor ilyen helyen inkább fogd vissza magad .
2015. febr. 20. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Na álljon má meg a menet! Mostanában terjed a prolik között, hogy a diplomát, doktori címet, pénzt, házat autót, mindent el kell titkolni, mert nehogy megbánts másokat... hát meg még mit nem! Aki komplexusos, az húzzon el pszichológushoz! Ez a legjobb, amit itt valaki írt, hogy hazudd azt, hogy hitelre vetted a dolgaidat :DD Elmebetegek. Egy iskolából jöttetek, tehát a lehetőség mindenki előtt ott volt, hogy ugyanannyit elérjen, mint te, ennyi!
2015. febr. 20. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem illik vele hivalkodni, de kétlem, hogy ez valamiféle titoktartásra kellene, hogy kötelezzen. Ha becsületes úton biztosítottál színvonalas körülményeket, nem könyököléssel és egyéb alantas módon persze.
2015. febr. 20. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Sajnos a Kádár-rendszerben kialakult egy kényszerképzet a társadalomban, hogy mindenkinek ugyanannyi *JÁR*, és szemétség, hogy neked több van...
2015. febr. 22. 09:13
 9/10 anonim ***** válasza:

szoc körtől függ.

ha rólam a környezetem,riválisaim,ellenségeim tudták volna a valós helyzetet,akkor kb megöltek volna,vagy megpróbálták volna minden eszközzel megszerezni azt ami az enyém.

úgyhogy szerény kocsival,sőt melósruhában találkoztam csak ilyenekkel.

ilyen találkozásokra,kapcsolattartásra volt is egy szakadsz szuzuki swiftem a rendes autóm mellett.

úgyhogy amikor bizniszeltünk akkor csak annyit láttak belőlem,hogy nah itt ez a fickó a lepukkadt kocsijával a szakadt melósruhájában.

2015. jún. 26. 23:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudod kik vetnek meg másokat mert nekik több van, jobban élnek ?

Azok akik sose tettek valamit azért hogy elérjenek valamit az életükben. Aztán csak hangoztatják hogy ennek is könnyű meg annak is mert sok pénze van.Kérdem én az ilyeneket te mit tettél azért hogy neked legyen ? Persze a pénz nem minden.

Szégyellni való nincs benne , max. jobb ha néha leplezi az ember vagy legalább is nem mutatja "mije" van.

2015. jún. 27. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!