Ti segítenék egy olyan osztálytársnak pl angolból akivel nem vagytok jóban de megkér rá?
Attól függ. A nem vagyunk jóban jelentheti azt is hogy osztálytársam de nem nagyon dumálunk és amikor mégis akkor se sokat és csak közömbös dolgokról. Angolból pont osztályelső vagyok szóval ilyen esetben simán segítenék.
Viszont ha úgy nem lennénk jóban hogy piszkálódna vagy más módon g*eciskedne akkor egy percet nem áldoznák rá.
Ha csak annyi lenne a probléma,hogy nem kedveljük egymást,de nagyobb súrlódások,problémák nincsenek,vagy közömbösek vagyunk egymásnak,akkor igen,segítenék neki,főleg,ha az anyagot is tudnám és érteném.Ha nem értek valamit,akkor mindig becsületesen megmondom,hogy "figyelj,ne haragudj,de én magam sem vagyok tisztába az adott dologgal,szerintem jobb,ha a tanárt kérdezed",vagy olyat mondok,hogy "bocsi,de ezt nem tudom".De amikor tudok valamit,akkor átadom a teljes ismeretet szívesen.
Volt olyan osztálytársam középiskolába,akivel hasonló szinten voltunk matekból,én talán egy picit feljebb,többet tudtam,de mindketten hármasok voltunk,csak ő küzdött a hármasért,én meg nagyon erősen tartottam a 3-as szintet.Érettségi előtt a matektanár eléggé kihangsúlyozta,hogy ő kikkel akar foglalkozni,és kikkel nem,ki kérdezhet tőle,és ki nem.Nem mondta ki szószerint,de minket például lerázott,és csak a 4-esekkel,5-ösökkel foglalkozott.Akkor telt be a pohár,és mondtuk azt,hogy ebből elég,nem igaz,hogy nekünk senki nem segít,inkább egymásnak segítünk.Odamentünk óra után gyakran a táblához,és levezettünk egy adott gondolatmenetet,sok feladatot,és elmondtuk,hogy mi hogyan van,mindezt szórakoztató,egyszerű,érthető formában,amit a tanár egész egyszerűen mély tantárgyi elkötelezettsége miatt nem tudott megtenni,meg egyáltalán nem is akarta megtenni.Valahogy 160.000 Ft nem elég arra,hogy mindenkinek segítsen,nem tudom,miért van ez,feltételezem,hogy ilyen környezetben nőtt fel,vagy lehet,hogy magától lett ilyen,mert mindig is arra vágyott,hogy őt kedvelje xy tanára,de lehet,hogy ezt a fajta tanár-diák kapcsolatot ő nem tudta kialakítani.Emögött látom igazából a hibákat,egyáltalán az egész kivételezéses hozzáállás baromira hibás.
A kérdésed erősen gondolatindító volt amúgy,köszönöm!Bloghoz remek téma!:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!