Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárok többsége miért nem...

Tanárok többsége miért nem normális? vagy kiabálnak, vagy tesznek egyes diákra, vagy megalázzák, vagy megütik.

Figyelt kérdés

2015. jan. 20. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Megalázzák meg megütik mi? Repülne is az a tanár azonnal, ha nem a família kapja el előbb, mert meglegyintette a kis puját. Ne csodálkozz ha ők se bírják ideggel a sok dilettáns hülyegyerek között egy roszabb iskolában.
2015. jan. 20. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a többség azért nem ilyen,ha kicsit leszidnak,úgy érzed megaláznak,de ők csak azt szeretnék,hogy neked legyen jó,hogy tanulj pl.Néhány tanár (tényleg csak nagyon kevés szerintem) az aki valóban nem tanárnak való és ők azok akik tesznek a diákokra.
2015. jan. 20. 21:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Sok ilyen tanár van sajnos..én tudom,sok iskolát megjártam már
2015. jan. 20. 21:30
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

Az emberek 95%-as hülye. Talán te kérdező, akik olvassák ezt, sőt még én is hülye vagyok. Szóval a "normális" tanulás csak jó tanárokkal és jó diákokkal működne.

A hülyék csak egymás agyát fogják húzni, a gyerek minden órán kap egy intőt, a tanár nem adja le az anyagot, így mindenki 1-est ír, elkezdenek elégedetlenkedni, aztán a szülő és a tanár együtt fog ülni az igazgatóiba, és bizonyítgatni, hogy ki a hülye.

2015. jan. 20. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Sok tanárt megértek, sokat nem...

Nekem vannak olyan tanáraim akik képesek csak úgy belekötni a diákba, úgy hogy SEMMIT nem csinált.

Nekem is mondta már az egyik tanár, hogy szokott szivatni engem sokat, de igazából nem tudja, hogy miért. Hát ezek után ne jöjjön senki olyan általánosítással ,hogy mindig a diák hibája, a tanár meg szent, mert legalább az 50% egy nyomorult g**i féreg. Perzse, mint mondtam közel sem az összes.

2015. jan. 20. 23:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem általánosba volt egy férfi tanárom. Egyik osztálytársammal volt problémája. Valami családi dolog, asszem hogy a gyerek apja visszamondott valami üzletet a tanár úr fiával. Folyton utána szívatta a gyereket. Nagyon durván mindig megalázta és a gyereknek háttal kellett ülnie egész órán és a tanár párszor elmondott egy-két bunkó megjegyzést róla. Egyszer a gyerek megelégelte és visszamondott egy nagyon durvát. A tanár felhúzta magát és megpofozta. Na azt kell tudni hogy az az osztálytársam elég nagy darab volt és régóta kic-box-ot. Akkorát visszacsapott a tanárnak hogy az seggreűlt. Kapott is érte egy igazgatóit, de utána többet nem piszkálta a tanár. És mivel nagyon rendes osztályfőnökünk volt így miután az egész osztály elmondta a részletes történéseket még ő is a gyerek mellé állt.
2015. jan. 21. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A tanárok többsége normális. Vannak tényleg olyanok, akiknek nem ott lenne a helyük, de azért azt, hogy ők lennének többségben, nem mondanám.

A fizikai fenyítés meg tényleg elég ritka, bár nem példa nélküli. Rendszerint azok élnek vele, akiknek eléggé védve van a hátsójuk, és ha valakinek nem tetszenének a "módszerei", akkor is valahogy - pénzzel vagy hatalommal - elsimítja azt.

(Most arról nem akarnék vitát kezdeményezni, hogy néha (mondom: NÉHA) tényleg hatásosabb lenne egy makarenkói tasli, mint egy beírás vagy szóbeli ejnyebejnye.)

Az egyik fő baj az, hogy a diákok jelentős hányada sem úgy viselkedik az iskolában, ahogy kéne. Sokakat eleve otthon még uszítanak is a tanár ellen, hogy az úgysem csinálhat semmit. "Ha még egyszer rád mer szólni, mondd meg annak a szemétnek, hogy ő csak egy b..zi söpredék, úgysem tehet semmit." Ezt a mondatot egy apuka szájából hallottam, aki a lányát így "nevelte" a tanórai viselkedésre. Oké, ez extrém eset, de sokan (szülők) ahelyett, hogy a normális együttműködésre törekednének, inkább csak uszítják a gyereküket a tanár ellen.

Aztán persze, ha a tanár leszidja, akkor egyből fut anyucihoz/apucihoz, hogy a tanár mit meg nem engedhet magának. Csak épp azt felejti el, hogy előtte a teljes tanórát tönkretette, ami elsősorban nem is a tanárnak a legrosszabb, hanem az osztálytársaknak.

Persze, tényleg vannak pokolian rossz tanárok is. Sajnos a tanárképzés és a pedagógusi pálya olyan mélyponton van, hogy szinte már csak az megy tanárnak, akit máshová nem vesznek fel. Én emlékszem, 150-en voltunk kezdéskor az évfolyamon, abból arra a kérésre a legelső pedagógia-előadáson, hogy tegye fel a kezét az, aki tényleg tanár akar lenni, és nem egyéb okok miatt jelentkezett ide, hárman (!!) tettük fel a kezünket.

Sajnos a tanárképzőbe járok döntő többsége nem is akarna tanár lenni. Csak nem veszik fel őket mérnöknek/programozónak/történésznek/biológusnak/orvosnak/stb, így "jobb híján" ott kötnek ki. De olyan is van sok, aki mindössze azért végzi el a tanárképzőt, mert "otthon azt mondták, diplomát kell szereznem".

A mostani "minőségbiztosítási" és minősítő módszerek sem érnek semmit.

Továbbá azt is jegyezzük meg, hogy a normális tanárt a legkönnyebb kikezdeni. Aki a szívén viseli a tanulói előremenetelét, lelkiismeretesen megtartja az óráit, nem kivételez (még a nyalógépekkel sem), nem nézi le a tanulóit, hanem emberként kezeli őket, őt a legkönnyebb kicsinálni.

U.i.: ha sok iskolát megjártál már, azért elgondolkozhatnál azon, hogy nem benned van-e a hiba.

2015. jan. 21. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!