Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Elmondjam neki? Teljesen...

Elmondjam neki? Teljesen kétségbe vagyok esve!

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, 3 éve (vagyis a gimi kezdete óta) szerelmes vagyok egy tanáromba. Rajta kívül más férfire rá sem tudok nézni, nem is voltam még senkivel. Tudom, hogy reménytelen a helyzet, éppen ezért eddig jól elvoltam, csak szép csendben szerettem. Nem mondtam el senkinek, mert féltem, hogy esetleg a fülébe jut.

Eddig az évég ezt jól bírtam. Mivel eddig nem tanított minket. (Csak nagyon ritkán). De most kb. minden nap látom és úgy veszem észre, hogy valamiért nem kedvel, szinte kerül. Ellentmondásosan viselkedik velem szemben; néha kedves, bár legtöbbször semmibe vesz. Levegőnek néz. Múltkor is ott beszélgetett a barátnőimmel, de én mintha ott sem letten volna .

Azt még el tudnám viselni, hogy viszonzatlan marad a dolog, ezt egy kis idő elteltével fel tudnám dolgozni. De az rettenetesen fáj, hogy nem tudom az okát, hogy miért nem kedvel. Pedig én nem tettem semmit. Teljesen kétségbe vagyok esve. Mostanában arra gondoltam, hogy esetleg megkérem, hogy beszélgessünk és akkor megkérdezem, hogy miért néz keresztül rajtam. Viszont attól félek, hogy akkor bevallom az érzéseimet...sőt, ahogy magamat ismerem, szinte biztos, hogy elmondanék mindent v. elbőgném magam, vagy ilyesmik. Jelenetet rendezni meg nem akarok. Nem tudom mit tegyek, annyira fáj, hogy másokkal olyan jóban van, ott ölelkeznek meg minden, én meg csak kussban bőgök a wc-ben

(Mint minden éjjel...) igen, tudom, szánalmas vagyok és ezt a kérdést csak zért írtam ki, mert ezt a dolgot nem oszthatom meg senkivel és valahogy ki kell adnom magamból. Szerintetek jó ötlet, ha elmondom Neki, vagy csak elszarnék mindent?...

2015. jan. 16. 17:52
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ő a tanárod! Nem kell, sőt nem is szabad, semmilyen haveri viszonyt kialakítanod vele. Különösen annak fényében, hogy mit érzel. Egyszerűen csak hagyd békén! Ez a létező legjobb döntés, amit tehetsz. Tudom, hogy ez szörnyű, voltam hasonló helyzetben, tudom, hogy nehéz neked. A köd elveszi az agyadat, de próbálj ránk hallgatni, akik reálisan látjuk a helyzeted. Ne barátkozz vele, ne beszélj vele, csökkentsd a szükséges minimumra a kapcsolatot. Ezzel teszed a legjobbat, vele és magaddal is!
2015. jan. 16. 18:22
 12/38 A kérdező kommentje:

Nem látok bele semmiféle nem létező dolgot, ugyanis a "kapcsolatunkat" egyetlen szóval tudnám jellemezni: semmilyen.

arról, hogy nem a lelki társam, csak annyit, hogy év elején biztosított minket afelől, hogy hozzá bármilyen problémával fordulhatunk..hát...ezzel a problémával nem valószínű...

2015. jan. 16. 18:23
 13/38 anonim ***** válasza:
34%

Első dolog az előző válaszadónak igaza van abban , hogy tönkre teheti az életét ezzel a tanár , hisz ha fiatalkorú lánnyal létesít valamiféle kapcsolatot azt a törvény büntetheti és te is bajba kerülhetsz vele

Második miért nem beszéled meg ezt inkább a barátaiddal , ha vannak de biztos vannak nem internetre kell az ilyennel fordulni , mert a választ megkaphatod jóval később is

Harmadik miért lennél szánalmas , hogy a wc-be sírsz e-miatt? Ha mesélnék neked dolgokat , hogy én miért szoktam néha sírni akkor azért kicsit meglepődnél szerintem , mert 19 éves srác vagyok igaz már fiatalabb koromban is szoktam de az persze természetes dolog , hogy egy ember sír főleg ha arra az érzések játszanak rá a legtöbbet az még szép dolog is.

Negyedik , hogyha annyira "szerelmes" vagy ebbe a tanárodba és tetszik is neked , akkor csak próbálj meg vele valahogy beszélgetni először kérdezd iskolai anyagokról és ha valóban kicsit közelebb szeretnél hozzá jutni és itt nem kell arra gondolni , hogy valamiféle szexuális módon vagy egyéb ilyesmi közelebb kerülni hozzá mint ember társhoz járj hozzá korrepetálásokra mintha valamiből fejleszteni szeretnéd magad közbe csak más miatt járkálsz el korrepetálásra. Csak azért figyelj oda hogyha járnál is hozzá korrepetálásra , hogy a többi diák társad nehogy valamit feltűnőnek véljenek aztán pletykák járkálnak rólad a suliba , mert azért az is rossz lehet számodra meg a tanárnak is , hogyha valami olyan hír jut a fülébe mások által lényeg , hogy ne olyan nagyon rá menösre csináld , majd valahogy úgyis jobban megismeritek egymást remélem tudtam segíteni valahogy aztán ha van valami szívesen segítek csak írj rám

2015. jan. 16. 18:24
 14/38 A kérdező kommentje:
utolsó: ezt a haveri viszonyt úgy értettem, hogy a többiekkel annyira jóba van..és ha a "ködön túl" nézek rá, akkor is fáj, hogy engem így leszar..
2015. jan. 16. 18:25
 15/38 A kérdező kommentje:

AZ előzőt az utolsó előttinek írtam.

Utolsó: nem tart korrepetálást...

2015. jan. 16. 18:27
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor se kell semmit elmondani neki. Egyszerűen viselkedj vele semlegesen, és akkor ő is meg fog változni veled szemben.
2015. jan. 16. 18:29
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld bele magad a helyzetébe. Észreveszed hogy az egyik diákod nagyon bámul, de nem azért mert annyira unatkozik. Eszedbe jut hogy szigorúan tilos a tanárnak bármiféle romantikus kapcsolatba kerülnie a diákjával, megijed. Tudja hogy ha pl teret enged annak hogy te kiborulj előtte és szerelmet vallj, akkor annak is megvan az esélye hogy egy elutasítás után te bosszút állsz rajta és szétkürtölöd mindenfelé hogy kikezdett veled(gyakrabban történik mint gondolnád). Inkább a lehetőségét is elkerüli ennek, rideg veled hogy vedd a lapot. Ő egy felnőtt ember és tudja hogy 3 hét múlva már másba vagy szerelmes, ő viszont évek, évtizedek munkáját, a megélhetését veszítheti el. Egy tanárra nincsen nagyobb csapás egy reménytelenül szerelmes diáknál. Légy szíves hagyd békén, ne barátkozz vele, csak tanulj.
2015. jan. 16. 18:29
 18/38 anonim ***** válasza:
Igen, de értsd már meg, hogy a többiekkel azért van jóba, mert rajtad érzi, hogy másképp viszonyulsz. Ha téged is ölelgetne, mennyivel lennél előrébb? Csak magad alatt vágod a fát. EL kell őt felejtened, és azt úgy a legkönnyebb, ha a minimumra veszed a kapcsolatot, és nem haverkodsz.
2015. jan. 16. 18:31
 19/38 A kérdező kommentje:
Amúgy arról én már 9.-es koromban letettem, hogy lehet köztünk valami. Mostmár csak valami normális viszonyt szeretnék kialakítani. De ezt sehogy sem tudom a tudtára adni, csak ha beszélek vele. Viszont nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, hogy ott bőgjek meg ilyenek..ja és: az osztályfőnököm...eddig ezt nem akartam leírni, de most leírom. idén kaptuk meg ofőnek, mert a régi terhes lett és felmondott... előre félek a tavaszi osztálykirándulástól...olyan kirekesztettnek érzem magam,hogy mindenkivel elvan, csak velem nem.
2015. jan. 16. 18:33
 20/38 A kérdező kommentje:

most olvasom az újabb válaszaitokat:

"3 hét múlva másba leszek szerelmes"

Asszem erre a 3 év rácáfol...

2015. jan. 16. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!