Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Vissza tudom fordítani még...

Vissza tudom fordítani még ezt s helyzetet?

Figyelt kérdés

Tehát az van velem,hogy erős szorongasom miatt nem tudok az emberek szemébe nézni (ofő már beszélt velem erről kapcsolatban)de nem ez a lényeg.Ugye úgy illik,ha beszél egymáshoz 2 vagy több ember akkor egymás szemébe nézünk.Hát ez idáig senkit nem zavart csak az iskolában a német tanáromat.Többször volt olyan eset,amikor nekem magyarázott külön és figyeltem csak nem tartottam vele a szemkontaktust ezért ideges lett,és egyre közelebb jött nagyon bunkó vagyok tudom..És hát ez a tanár nem utal engem,fogadó órán mondta anyamnak hogy szorgalmas vagyok,kedves meg nincs semmi baj német tudasommal.Névnapomon facebookon felkoszontott.Az iskolában a folyosón előre köszönt (nem azért mert én nem akartam köszönni,mert minden tanárnak köszönök)és miután többször előfordult hogy nem néztem a szemébe ezek után mikor köszöntem neki,nem köszönt vissza éreztem hogy utal.:/

És úgy döntöttem akármennyire rossz lesz a szorongással a szemébe nézni,meg fogom tenni.Most téli szünet után csak néhányszor fordult elő egy pillanatra hogy nem néztem a szemébe,mosolygok is kicsit(mert mondta hogy ne legyen rossz kedvem és hogy mosolyogjak is).Ezeket mind meg is teszem bár a szorongasom miatt nagyon nehéz,de nem akarom,hogy haragudjon rám ezért.Szerintetek meg tud bocsátani?

15l

2015. jan. 10. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
A tanárod meg fogja érteni,ha elmondod neki õszintén, hogy mi a bajod,miért viselkedsz igy.
2015. jan. 10. 19:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy érdekelne őt:/ és ha nem látja hogy szorongok akkor nem akarom hogy ő is tudjon róla csak felejtse el az előzményeket..
2015. jan. 10. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez pedig amúgy nagyobb probléma,mint ahogy te felvázolod.Sajnállak is,megmondom neked őszintén,még így látatlanba is.Szerintem menj el egy pszichológushoz,mert segítségre van szükséged.A szorongást kiváltja valami,és ezt a valamit valakinek el kell mondanod,hogy a szorongást felold.Szóval szólj a szüleidnek,hogy szeretnél járni pszichológushoz,mert ez a te jövőbeli érdekeidet is szolgálja.Egy munkahely állásinterjújánál mindent néznek,és szükséged van arra,hogy valahogy meggyőzd a leendő főnöködet arról,hogy válasszon téged,mert veled nyerhet a cége.Ehhez a meggyőzéshez a szemébe kell nézned,ami ugye neked szorongást okoz.Szóval segítség kell!

A tanárodnak pedig nyugodtan elmondhatod a problémádat,vagy ha benne jobban megbízol,mint egy pszichológusban,akkor mondd el neki azt is,hogy mi pontosan a szorongást okozó tényező!

A legfontosabb:

Tanultam és tanulok pedagógiát,pszichológiát(most okj-sen),és úgy gondolok a legtöbb normális pedagógusra,tanárra,hogy megértő emberek.A tapasztalatom viszont vegyes,voltak és remélem lesznek helyzetek,amikor megértenek engem is,mert nekem is vannak is,és voltak is problémáim.Egy érett,tanult,kiegyensúlyozott felnőtt,aki ráadásul tanár is,az megértő lesz veled szemben.Nyugodj meg!És fogadd meg a tanácsaim!

2015. jan. 11. 01:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm tudom,hogy el kell mennem mert mondta az osztályfőnököm is meg engem is nagyon zavar..csak az a tanár ha nagyon berág valakire(mondta mert nem csinálták meg a házit)akkor nagyon tud haragudni és remélem ezzel nem okoztam akkorra nagy bajt hogy teljesen utaljon..:(
2015. jan. 11. 13:17
 5/6 I.B.T. ***** válasza:
Egy pszichiáter sem tudna neked mást mondani: NÉZZ SZEMBE A PROBLÉMÁVAL ÉS IGEN EZ ESETBEN SZÓ SZERINT!!!!!!!!! Keresd meg, hogy miért nem vagy rá képes saját magadban és győzd le. Ennyi elírni, elmondani de a gyógyulás hosszabb folyamat. Kezdetben ismerősökön gyakorold majd jöhetnek tanárok, esetleg idegenek.
2015. jan. 12. 17:41
 6/6 A kérdező kommentje:
hát oké köszönöm..:/
2015. jan. 12. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!