Szerintetek nem kiábrándító feleslegesen tanulni?
De, kifejezetten dühít néha, de nem is azért, mert nem szeretek tanulni, hanem mert a haszontalan bullshit helyett lehetne tanulni értelmeset. Általánosban és gimiben nem volt így visszatekintve felesleges tantárgy, az alapműveltséghez tényleg hozzátartozik az, amit ott tanítanak.
Na de az egyetem, te jó ég. Össze tenném a két kezem, ha csak egy olyan félévem lenne, ahol nincs legalább 2 tök fölösleges bullshit tárgy. Na mindegy, ezeket megtanulja az ember 2-3 nap alatt, aztán vizsga után megy is a kukába. (Teljesen megértem azokat amúgy, akik azt mondják, hogy felesleges tudás nincs. Én is így voltam vele egyetemig.)
... és a szakmai tárgyak miért értelmesek amúgy?
10% foglalkozik azzal, amit tanul (optimista voltam? :D) és az se a felsőoktatásban szerzett tudását használja lényegében.
az emberi agy/gondolkodás úgy működik, hogy mindent, amivel találkozott elraktároz és amikor szükség van rá előveszi, ha más nem, csak azért, hogy megértsen egy új dolgot, minden semleges infóra is épít
valamint ami a felesleges dolgok megtanulása miatt, mellett, értek téged, azon tapasztalatok is lehetnek hasznosak amikkel nem találkozol, ha a semlegest kihagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!