Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek nem kiábrándító...

Szerintetek nem kiábrándító feleslegesen tanulni?

Figyelt kérdés
3-3,5-5 évet tanulni, adott esetben keményen (maximalista az illető és/vagy nem elég, ha utolsó este átolvassa), lelkessé válni és érzékennyé az adott terület problémáira azért, hogy utána az életben ne használja az ember semmire se a tudását?
2014. dec. 20. 16:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

De, kifejezetten dühít néha, de nem is azért, mert nem szeretek tanulni, hanem mert a haszontalan bullshit helyett lehetne tanulni értelmeset. Általánosban és gimiben nem volt így visszatekintve felesleges tantárgy, az alapműveltséghez tényleg hozzátartozik az, amit ott tanítanak.

Na de az egyetem, te jó ég. Össze tenném a két kezem, ha csak egy olyan félévem lenne, ahol nincs legalább 2 tök fölösleges bullshit tárgy. Na mindegy, ezeket megtanulja az ember 2-3 nap alatt, aztán vizsga után megy is a kukába. (Teljesen megértem azokat amúgy, akik azt mondják, hogy felesleges tudás nincs. Én is így voltam vele egyetemig.)

2014. dec. 21. 03:01
 12/14 A kérdező kommentje:

... és a szakmai tárgyak miért értelmesek amúgy?

10% foglalkozik azzal, amit tanul (optimista voltam? :D) és az se a felsőoktatásban szerzett tudását használja lényegében.

2014. dec. 21. 19:20
 13/14 anonim ***** válasza:

az emberi agy/gondolkodás úgy működik, hogy mindent, amivel találkozott elraktároz és amikor szükség van rá előveszi, ha más nem, csak azért, hogy megértsen egy új dolgot, minden semleges infóra is épít

valamint ami a felesleges dolgok megtanulása miatt, mellett, értek téged, azon tapasztalatok is lehetnek hasznosak amikkel nem találkozol, ha a semlegest kihagyod.

2014. dec. 23. 02:38
 14/14 vinividivici válasza:
Attól függ milyen szakra jársz.Én orvosira...hát NEM ELÉG az utolsó estén átolvasni xD
2015. jan. 25. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!