Jogos hogy ilyeneket mondanak? Nem megyek el a 10 éves általános iskolai osztálytalálkozóra.
Január 10-re szervezik a 10 éves osztálytalálkozót,már irják össze h akkor ki tud menni meg hasonlók. Egy facebook csoportban kell jelezni h ki megy és ki nem.
Én irtam h nem tudok menni,mert kb 180 km-rel messzebb lakok,és most sem,így 20 hetes terhesen sem birom a hosszú busz és vonat utakat.Erre lehurrogtak a volt osztálytársaim,hogy más külföldön dolgozik és meg tudja oldani h elmenjen. Meg h van a gyereknek apja,hozzon el kocsival. Nem mintha sok közük lenne hozzá,de nincs is még autónk. Meg hogy akkor karácsonyra h megyek haza,és hasonló dolgok. A volt osztályfönököm is ilyet irt nekem a csoportba,hogy a terhesség nem betegség,csak (áldott)állapot.
Nem is értem hogy képzelik ezt. Amúgy se voltam túl népszerű az iskolában. Csendes,visszahuzodó voltam,piszkáltak érte. Egy barátnőm maradt vele facebookon tartom a kapcsolatot,a többiekre nem is nagyon vagyok kiváncsi.
Idegesit hogy igy bele próbálnak szólni az életembe,el akarják dönteni helyettem h tudok e vonatra/buszra szállni vagy sem. És ezt b.unkó módon közlik.
Megkaptam azt is h az 5 évesre se mentem el,igazán lehetne bennem annyi h most elmegyek. Az 5 évesre azért nem mentem,mert 4 müszakba dolgoztam,próbaidős voltam a melohelyemen és nem kaptam szabadságot arra a hétvégére. De akkor is én voltam a p.araszt h miért nem mentem táppénzre,oszt.tali 5 évente van csak,melozni meg mehetek még. Még joformán nekem kellett elnézést kérnem h a munkahelyem fontosqabb,mert pénzből élek.
Legalbb problema megoldva legkozelebb mar ugysem hivnak meg😊
egyszerubb lett volna azt irnod nem mesz el es kesz, nem pedig magyarazkodni stb..... foleg ugy ha epp hetvegere tettek po at azert mert aki dolgozik az is eltudjon menni hetvegen.
Abban viszont van igazsag a terhesseg nem betegseg hanem egy allapot!
Nekem nem is ez lenne a problema hanem inkabb a 180km,!
Kérdezték h miért nem tudok menni,mikor irtam hogy nem megyek. Akkor irtam hogy mert 180km a távolság,és nem birom a hosszú busz és vonat utakat,most 20 hetes terhesen sem,és nem hinném hogy egy hónap múlva ez változni fog.
Igen,tudom hogy csak egy állapot,és ha birnám az utat,akkor még talán el is mennék. Karácsonyra se megyek haza,pont a távolság miatt.
Már nem azért, de ha nekem ilyet írtak volna (és tökmind1, hogy volt osztálytárs, vagy ofő), leosztottam volna a fenébe, majd kiléptem volna a csoportból. Ilyenek közé akkor sem mennék, ha fizetnének érte. És ezt meg is mondtam volna.
Ne foglalkozz velük. Ennél nagyobb problémájuk soha ne legyen, hogy valaki nem jön el az osztálytalálkozóra.
Én sem mentem el, mert nem voltam jóba szinte senkivel, nem is voltam rájuk kíváncsi, meg én se voltam valami népszerű.
Tedd azt, amit én: sz**rd le őket! (Bocsánat a vulgáris kifejezésért.)
Ők már amikor középiskolás voltál, akkor is csak érzelmi bokszzsáknak tartottak, és most is így állnak hozzád.
De én a helyedben megírnám, hogy a hozzáállásuk miatt ha fizikailag bírnád, már akkor sem mennél el, mert akikben nulla empátia és megértés van, olyannal nem szívesen találkozik az ember. Majd pedig kilépnék a csoportból.
Az én helyzetem is némileg hasonló, mint a tiéd. (No, nem a terhességet illetően, mert férfi vagyok, hanem az iskolai múltat illetően.) Én a középiskolás osztályomat utáltam. Nagyképű, beképzelt sznob majmok voltak, szinte mind egy szálig. Oké, ha ezt adta a gép, akkor ilyen osztálytársaim vannak, kihúztam abban az osztályban 4 évig, de ennyi. Onnantól ők számomra érzelmileg nem jelentenek semmit. Osztálytalálkozó? Sem az 5 évesre, sem a 10 évesre nem mentem el, és a 15 évesre sem fogok. Miért? Azért, hogy ugyanazokat az egoista, nagyképű, öntelt arcokat lássam, akik négy év alatt egyetlen kedves szóra nem voltak képesek, csak mert nem azonosultam a sznobságukkal? Akik számomra semmit nem jelentenek, jobb esetben semleges egyének, rosszabb esetben utálom őket? Miért kéne azokkal találkoznom? Csak azért, mert abba az osztályba lettem "sorsolva"?
Én úgy vagyok vele, hogy fenntartom a jogot, hogy eldöntsem, kivel találkozok szívesen, és kivel nem. Aki pedig nem képes legalább elemi szinten átlátni a másik helyzetét, azzal nem találkozok szívesen.
Azért egy osztályfőnöknek lehetne annyi esze és tartása, hogy nem áll be a gyerekes bunkók közé. Mert az még hagyján, hogy a volt o.társaid ezt írták, de hogy még az ofő is melléjük állt, az azért durva. Én közöltem volna a csoportban, hogy eddig gondolkodtam rajta, de most már tuti nem megyek, mert nincs kedvem ilyen intoleráns bunkók között lenni. Az osztályfőnöknek is kerek-perec megírtam volna, hogy szégyellje magát, hogy még az ilyen balf @szok alá adja a lovat, és hogy pont ő nem tudná, milyen megterhelő terhesen utazni több órát.
És ezzel a lendülettel kiléptem volna a csoportból. Jobb is, hogy nem mész. Az ilyenekre teljesen felesleges az időt, és az energiát pocsékolni. Ne törődj már velük. Legyenek csak el magukban, te meg pihenj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!