Hogy lehet az, hogy a matekot és a fizikát utálják a legjobban statisztika szerint? Pedig a fizika egy nagyon szép tantárgy.
Én a kémiát sem szerettem, a másik kettővel egyetemben.
Nehezen értettem, unalmasnak tartottam, ezért gyenge is voltam belőlük / matekból sikerült is megbuknom, év végén, hála Istennek, a pótvizsgán átmentem /. A földrajzot, biológiát, történelmet és az irodalmat viszont szerettem, hozzám közel állt.
Mi még annak idején nagyon száraz tankönyvekből tanultunk, azért a maiak valahogy színesebbek, diák közelibbek. Bár, szerintem minden tankönyvnek olyan érdekfeszítőnek és közérthetőnek kéne lennie, mint a Mi micsoda című ismeretterjesztő könyvsorozatnak.
Nem kellene szerintem ennyire belemászni ebbe a kémia-matek-fizika témába. Természetesen van létjogosultságuk ezeknek a tantárgyaknak, de csak azt kéne tanítani, ami a mindennapi élethez kell. Aki villanyszerelőnek vagy vegyésznek tanul, annak van szüksége az elektromos áramkörök kapcsolási rajzára ill. a kovalens kötésekre. A matekban tanított gráfokról meg 3 ismeretlenes egyenletekről már nem beszélve, mert arra aztán végképp nincs szükség a felnőttlétben. Felesleges ezekkel tömni a diákok agyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!