Mit tegyek? Tanító vagyok, a gyereknek hiába mondok valamit, nem hallgat rám? Az ellentetjét csinálja, letegez, visszabeszél, csúnyákat mond rám.
Szerintem az a problèma, hogy ìgy állsz hozzàjuk. Megèrtem, hogy sokszor nehèz, de ha làtod,hogy a negatìv megerősìtèsre nem hallgatnak, akkor pròbàld màskènt.
Biztasd őket jòra, olyan dolgokbòl vond ki őket, amit nagyon szeretnek.
De pròbàld, hogy ne bűntetèskènt fogják fel.
Mesèlj nekik kedvessègről, megèrtèsről szòlò tanmeséket.
Gyerekekről beszèlünk...
Vekerdy Tamàs könyveket pedig neked ajànlom :)
sok sikert és kitartàst kívánok.
Ha a kèsőbbiekben vàltozàst tapasztalsz,örülnèk egy levèlnek.
Minden jòt :)
Gyerekeket büntetéssel nevelni nem lehet. Először is meg próbálnod megérteni, hogy miért viselkedik így az adott gyerek. A problémás osztály gyerekeit ismerned kell egyenként. Szánj időt a négyszemközti, személyes alkalmakra, együttlétekre is. Lehet, hogy bántalmazott gyerek.
Biztos a fiatal korod és a tapasztalatlanságod is kiváltja ezt a fajta viselkedést a gyerekből.tanulj az idősebb kollégáktól, és ne elsősorban odibálástanból!
Az csak egy újabb agresszív minta a gyereknek, persze nyilvánvalóan ettől kevesebb baja lesz, mint mikor otthon elverik, vagy azt látja, hogy a szülei fogják egymásra a nagy kést, de hát akkor is. Büntetés helyett helyezz kilátásba jutalmakat, amit vagy megkap, vagy nem, egy gyereknek ez is elég büntetés. Nem is beszélve arról, hogy első osztályos korban még olyan erkölcsi érettségről nem is beszélhetünk, mint felnőtt esetében, esetleg egy alacsonyabb intellektusú gyerek meg se érti mi a szándékod a büntetéssel, csak frusztrálja, az pedig agresszívé teszi.
Első körben meg kell tanulnod őket lekötni, mert a gyerekeknek van idejük rancsúrozni, ha a figyelmüket lefoglalod, esetleg érdekes feladatokkal lekötöd, máris könnyebb helyzetben vagy. Az ilyen kicsi gyerekeket még úgy lehet varázsolni, na ezt lesd el a kollégáidtól, hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!