Miért van az, hogy a fél bagázs nem tanul, de vidám?
#1 ismerek olyat, aki sz@rt bele a középiskolába, érettségin meg is bukott, most meg 6 év elteltével saját cége van, és 5x annyit keres mint én.
Ja végül is nem vitte többre...
Engem is lecsesznek a kettesért, de még a hármasért is. Az egyesről ne is beszéljünk..
Amikor rossz jegyet kapok, akkor természetes hogy szomorú leszek, de aztán igyekszem elfelejteni a kettest, egyest és újra belerázódom a baráti kör hangulatába.
Konkrétan itthon (és még nagyon sok országban) az oktatási rendszer úgy van összerakva, hogy valóban az életre készítsen fel. Hogyan járj túl a rendszer eszén, hogyan legyél a legsikeresebb a lehető legkisebb befektetéssel és hogy használd ki a kiskapukat.
Magamból kiindulva én sem vettem komolyan a tanulást, bukdácsoltam. Viszont érettségi előtt nagyon sokat tanultam és mivel alapból nem vagyok egy retard, több pontom lett a végére, mint annak, aki végig rendesen tanult (2. vagy 3. lettem a "rangsorban").
Később az egyetem alatt még durvább lesz, és ott már esélyed sincs arra, hogy mindent megtanulj. Aki leleményesebb, az győz; pont mint az életben, sajnos.
Pont ezért: mert te ha egy karót viszel haza, úgy néznének rád, mint ha a fél világot kiirtottad volna.
Hogy ők vélhetően miért fogják többre vinni? Pont ezért!
Félre ne érts, nem azt mondom, hogy aki lusta, hanyag, buta, az sokra fogja vinni. Nagyon nem... Viszont aki megtanul felelősségteljesen dönteni, az idejét felelősségteljesen beosztani, és ami a legfőbb, az erőit bölcsen szétosztani, az sokkal többre fogja vinni.
Nekem is volt olyan osztálytársam, aki ha már hármast kapott, halálfélelemben bőgte végig a nap hátra levő részét. Majdnem színötös volt, ez tény. Jeles érettségivel. Mert volna négyest hazavinni... Hogy mennyire vitte? Mondjuk úgy, hogy alkalmazott egy cégnél, ahol nem túl megerőltető irodai munkát végez, nem túl sok fizetésért. De ami a fő: 30 évesen olyan, mint egy megkeseredett vénasszony.
Hogy miért? Mert olyasmivel kötötte le az energiáit és gondolatait, amivel gyakorlatilag tök felesleges volt. Mert mittudomén ahelyett, hogy vért izzadva elérje, hogy fizikából ne négyes legyen, hanem ötös, ahelyett foglalkozhatott volna olyan dolgokkal, amitől jobban érezte volna magát. Valamint az állandü idegeskedés tönkretette.
Most komolyan, mi van akkor, ha becsúszik egy rosszabb jegy? Einstein sem volt kitűnő... Egy-két karótól még nem fog romba dőlni az ember élete.
Mondjuk azért azt is tegyük hozzá, hogy a napi 1 óra az nem olyan hű, de sok. És honnan tudod, hogy mások nem tanulnak ennyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!