Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van az, hogy a fél...

Miért van az, hogy a fél bagázs nem tanul, de vidám?

Figyelt kérdés
Gimmnazista lettem, a fél bagázs fél vállról veszi a tanulást, én meg naponta idegeskedek miatta, és egyáltalán nem vagyok mostanában boldog. Ők beszereznek egy 1-est, vidámak, engem meg egy kettesért már úgy lecsesznek otthon, mintha a fél életem elrontottam volna. Mégis ők tuti hogy többre fogják vinni. Kérdés: miért?

2014. nov. 16. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Szar jegyekkel nem fogják többre vinni, max boldogabbak lesznek, mert nem ezzel foglalkoznak, hanem azzal ami őket érdekli.
2014. nov. 16. 20:19
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

#1 ismerek olyat, aki sz@rt bele a középiskolába, érettségin meg is bukott, most meg 6 év elteltével saját cége van, és 5x annyit keres mint én.

Ja végül is nem vitte többre...

2014. nov. 16. 20:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
mert van közösségi életük
2014. nov. 16. 20:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy van közösségi életük, nekem is van, csak én mellete minimum 1 órát tanulok, hogy tudjam tartani a 4-es feletti átlagot, ők meg szarnak az egészbe.
2014. nov. 16. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem is lecsesznek a kettesért, de még a hármasért is. Az egyesről ne is beszéljünk..

Amikor rossz jegyet kapok, akkor természetes hogy szomorú leszek, de aztán igyekszem elfelejteni a kettest, egyest és újra belerázódom a baráti kör hangulatába.

2014. nov. 16. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is "majd lesz valahogy" alapon indulok el suliba kb minden reggel. Nálunk is ugyanez a helyzet az osztályba. Szerintem nincs ami motiválja őket. Én is csak azt várom amikor beteszem a lábam a suliba, hogy mikor lesz már vége és megyünk ki rágyújtani lyukasba mert már rámférne .... Amúgy nagy reményekkel kezdtem a gimit meg jaj majd szét tanulom magam fúú , meg mittudomén de szar az egész.... már 3 éve volt hogy kezdtem de kb az első 2 hónap után rájöttem hogy ha nekem ezek a tanárok és ilyen órarend mellett lesz érettségim akkor király vagyok. :DDDDD Na majd jövőre kiderül.
2014. nov. 16. 21:10
 7/9 anonim ***** válasza:
66%

Konkrétan itthon (és még nagyon sok országban) az oktatási rendszer úgy van összerakva, hogy valóban az életre készítsen fel. Hogyan járj túl a rendszer eszén, hogyan legyél a legsikeresebb a lehető legkisebb befektetéssel és hogy használd ki a kiskapukat.

Magamból kiindulva én sem vettem komolyan a tanulást, bukdácsoltam. Viszont érettségi előtt nagyon sokat tanultam és mivel alapból nem vagyok egy retard, több pontom lett a végére, mint annak, aki végig rendesen tanult (2. vagy 3. lettem a "rangsorban").

Később az egyetem alatt még durvább lesz, és ott már esélyed sincs arra, hogy mindent megtanulj. Aki leleményesebb, az győz; pont mint az életben, sajnos.

2014. nov. 17. 00:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát sajnos, vagy nem sajnos....gyakran nem a jó jegyeken múlik a későbbi siker...egyik oszt.társam , aki a legtöbb órát ellógta, a többin is aludt, vagy a telefonját nyomkodta, érettségin megvágták....és most saját cége van, és csillagászati összegeket keres, pedig kb. Semmit nem kell már csinálnia érte...jó párnak még sikerült, jól fizetô helyre elhelyezkedni, a többiek meg nyomják az egyetemet....idegbetegek, és nem hiszem, hogy jobban fognak keresni, mint azok akik most elindultak felfelé a ranglétran. Egyik legjobb barátom egy OKJ-vel, nyelvvizsgával, és az érettségijével 2 és fél év alatt érte el, hogy a Lufthansa mérnöki csapatában dolgozhat, de az induláshoz az érettségi is elég lett volna neki. Persze, vannak olyanok is, akik ezt a "szabad" másfél évet a Tescoban árufeltôként húzták le, és hozzám járnak kölcsönért. Tanulság: Ha egy kommumikatív, belevaló, kitartó alak vagy, aki ért az élethez, meg az emberekhez, akkor a jég hátán is jól fogsz élni, ha meg az vagy, aki nem tud kiállni magáért, arrébb rakják, és ott marad...akkor lehet az egyetem is kevés lesz....
2014. nov. 17. 02:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Pont ezért: mert te ha egy karót viszel haza, úgy néznének rád, mint ha a fél világot kiirtottad volna.

Hogy ők vélhetően miért fogják többre vinni? Pont ezért!

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy aki lusta, hanyag, buta, az sokra fogja vinni. Nagyon nem... Viszont aki megtanul felelősségteljesen dönteni, az idejét felelősségteljesen beosztani, és ami a legfőbb, az erőit bölcsen szétosztani, az sokkal többre fogja vinni.

Nekem is volt olyan osztálytársam, aki ha már hármast kapott, halálfélelemben bőgte végig a nap hátra levő részét. Majdnem színötös volt, ez tény. Jeles érettségivel. Mert volna négyest hazavinni... Hogy mennyire vitte? Mondjuk úgy, hogy alkalmazott egy cégnél, ahol nem túl megerőltető irodai munkát végez, nem túl sok fizetésért. De ami a fő: 30 évesen olyan, mint egy megkeseredett vénasszony.

Hogy miért? Mert olyasmivel kötötte le az energiáit és gondolatait, amivel gyakorlatilag tök felesleges volt. Mert mittudomén ahelyett, hogy vért izzadva elérje, hogy fizikából ne négyes legyen, hanem ötös, ahelyett foglalkozhatott volna olyan dolgokkal, amitől jobban érezte volna magát. Valamint az állandü idegeskedés tönkretette.

Most komolyan, mi van akkor, ha becsúszik egy rosszabb jegy? Einstein sem volt kitűnő... Egy-két karótól még nem fog romba dőlni az ember élete.

Mondjuk azért azt is tegyük hozzá, hogy a napi 1 óra az nem olyan hű, de sok. És honnan tudod, hogy mások nem tanulnak ennyit?

2014. nov. 17. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!