Az osztálytársaim miért nem félnek kicsit sem az érettségitől?
Most vagyunk végzős gimnazisták, és idén érettségizünk. Az elmúlt három évben az osztályom 80 százaléka magasról tett a tanulásra, ami önmagában is csalódás volt nekem. Én sokat dolgoztam azért, hogy bekerüljek ebbe a gimnáziumba, előre elképzeltem, hogy milyen okos, kultúrált lesz itt mindenki, és hogy velük majd lehet beszélgetni bármiféle érdekes témáról, ami nem a szex, vagy a bulizás.
Hát ennek ellenére a fél osztály cigizik, az osztályon belül csókolóznak, szünetekben menekülnek, és kint a folyosón beszélgetnek mindenféle fiúkákkal. Füveznek, meg hallottam, hogy az egyik lány volt a Sziget fesztiválon, és lefeküdt egy holland fiúval...
Egyszerűen nem értem. Én sokat tanulok, és úgy érzem, sosem fogok a végére érni, de kell az az ötös. Minden nap gondolok az érettségire, ők meg csak buliznak meg füveznek tovább. Nem értem. Miért nem érdekli őket? Ez egy fontos vizsga, tanulniuk kellene... És még így is négyes tanulók, de miért elég ez nekik? Érettségin is elég lesz a 75%? Miért nem használják ki a lehetőségeket, és tanuljanak?
Felnőttként úgysem lesz kihatással rájuk a füvezés, de a tanulmányok annál inkább. Mert ha nem sikerül jól nekik, nem veszik fel őket.
Megkérdeztem egy csajt, hogy mit akar csinálni (ő is egyikük), azt mondja, megpályázza a BGF-et. Biztos csak az egyetemi bulik miatt..
Miért nem érdekli őket? Én görcsölöm túl? Én minden nap gondolkodom a tételeken, meg mindene.
Igen, te görcsölöd túl. Az érettségi nem egy nagy vizsga, csak egy kisebb dolgozat. Én se törtem össze magam a tanulásban, a vizsga előtt is csak átfutottam az anyagot, mégis remek pontokat értem el, majdnem a legjobbakat az osztályból.
Egyébként meg nincs sok jogod pálcát törni senki élete felett, ha mindenki úgy hajtana mint te, simán lehet, hogy előled vennék el a helyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!