Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az osztálytársaim miért nem...

Az osztálytársaim miért nem félnek kicsit sem az érettségitől?

Figyelt kérdés

Most vagyunk végzős gimnazisták, és idén érettségizünk. Az elmúlt három évben az osztályom 80 százaléka magasról tett a tanulásra, ami önmagában is csalódás volt nekem. Én sokat dolgoztam azért, hogy bekerüljek ebbe a gimnáziumba, előre elképzeltem, hogy milyen okos, kultúrált lesz itt mindenki, és hogy velük majd lehet beszélgetni bármiféle érdekes témáról, ami nem a szex, vagy a bulizás.

Hát ennek ellenére a fél osztály cigizik, az osztályon belül csókolóznak, szünetekben menekülnek, és kint a folyosón beszélgetnek mindenféle fiúkákkal. Füveznek, meg hallottam, hogy az egyik lány volt a Sziget fesztiválon, és lefeküdt egy holland fiúval...

Egyszerűen nem értem. Én sokat tanulok, és úgy érzem, sosem fogok a végére érni, de kell az az ötös. Minden nap gondolok az érettségire, ők meg csak buliznak meg füveznek tovább. Nem értem. Miért nem érdekli őket? Ez egy fontos vizsga, tanulniuk kellene... És még így is négyes tanulók, de miért elég ez nekik? Érettségin is elég lesz a 75%? Miért nem használják ki a lehetőségeket, és tanuljanak?

Felnőttként úgysem lesz kihatással rájuk a füvezés, de a tanulmányok annál inkább. Mert ha nem sikerül jól nekik, nem veszik fel őket.

Megkérdeztem egy csajt, hogy mit akar csinálni (ő is egyikük), azt mondja, megpályázza a BGF-et. Biztos csak az egyetemi bulik miatt..

Miért nem érdekli őket? Én görcsölöm túl? Én minden nap gondolkodom a tételeken, meg mindene.

2014. okt. 14. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Te gorcsolod tul, oktober van. Lazulj mar el egy kicsit. Igen, kell tanulnibaz erettsegire, de ha nem teljesen hulye az ember, akkor messze nem annyit, mint most gondolod. Majd utana meglatod, hogy foloslegesen aggodtal miatta.
2014. okt. 14. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, te görcsölöd túl. Az érettségi nem egy nagy vizsga, csak egy kisebb dolgozat. Én se törtem össze magam a tanulásban, a vizsga előtt is csak átfutottam az anyagot, mégis remek pontokat értem el, majdnem a legjobbakat az osztályból.

Egyébként meg nincs sok jogod pálcát törni senki élete felett, ha mindenki úgy hajtana mint te, simán lehet, hogy előled vennék el a helyet. :)

2014. okt. 14. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Görcs nélkül és összehasonlítgatás nélkül, nyugodtan készülj az érettségire. Egy gimn. érettségivel jó kis rabszolga lehet valami irodában, vagy egyéb. Aki tanul, az tovább mehet majd, és valamilyen olyan területen dolgozhat majd az elkövetkezendő 50 évben, amit szeret és amihez ért. Gondolom, a bulizás/füvezés az ehhez való felelősségteljes gondolkodást homályosítja el.
2014. okt. 14. 11:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mi bajod velük,max annyiban igazad van hogy füvezni nem kéne meg fesztiválon lefeküdni egy idegennel.Viszont 4-es tanulók,ez egyáltalán nem rossz és valószínű érdekli az érettségi őket,csak nem a tanulásból áll az életük.
2014. okt. 14. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Neked szerintem nem a jegyeikkel van bajod, hanem hogy más dolgok érdeklik őket, mint téged. Én is olyan vagyok, mint te, nem járok bulizni, nem iszok, nem füveztem és nem drogoztam még soha életemben és nem is fogok. De ettől még nem csak a tanulásból áll az életem, vannak hobbijaim, amiket szeretek csinálni a szabad időmben. Sőt igazából egyáltalán nem tanulok sokat. Szerintem ha osztálytársak lennénk, mégis azt gondolnád, jobb vagyok, mint a többiek, mert nem vagyok bulizós. Viszont van egy évfolyamtársam, aki négyes-ötös mindenből, mindenkinek ő segít, aki nem érti valamelyik anyagrészt, a tanárok imádják, mert aktív az órákon és érdekli, amit tanul. Közben meg állandóan bulizik, iszik, füvezik rendszeresen, és minden héten más dugja őt. Ő meg én kb. egy szinten állunk a tanulásban, ugyanolyan jegyeink vannak. Szóval ez a két dolog egyáltalán nem függ össze.
2014. okt. 14. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó: én kb olyan vagyok mint az osztálytársad akit leírtál, kivéve, hogy én komoly kapcsolatban vagyok és MÁR nem füvezek. :D Én szoktam tanulni de nem mindennap, hanem általában vasárnap, pénteken nagyot bulizok, szombaton kisebbet :D Minden iskolai programban részt veszek, kórus tag vagyok, dök elnök, korrepetálok néha 7-8. órában angolból (én vagyok az egyetlen aki emelt szintűre fog menni, a többieknek segítek a középszintűre). Na és igen, bevallom gyakran beszoktam rúgni, múlt héten is egy buszmegállóban aludtam el és a legjobb barátom vitt haza. Hétfőn mégis ötös dolgozatot írtam irodalomból és töriből - 4.9-es az átlagom (a matek kever be mindig csak négyest sikerül elérnem...). Ja és hozzá tenném, hogy 9-ben, 10-ben és 11-ben végig füveztem és lógtam. Meg is buktam 11-be de sikerült összekaparnom magam annyira, hogy nekem legyen a jó :D
2014. okt. 15. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!