Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megszabhatják, hogy mit...

Megszabhatják, hogy mit írjunk ki facebookra? Lent

Figyelt kérdés
Múlt héten rosszul lett egy srác az iskolaudvaron és egy óráig küzdöttek az életéért. Újra is élesztették. A gyerekről köztudott volt róla, hogy évek óta drogozik és terjeszti is. Meg lett tiltva hogy abba a szünetbe kimenjünk az udvarra és aztán bejött a töritanár és azt mondta hogy epilepsziás roham volt a srácnál nem kell senki külsősnek mondani a dolgot, maradjon a suli falain belül. És ha facebookon meglátják hogy ezzel kapcsolatban kommentelünk vagy írunk komoly következményekkel kell számolnunk. Ezt megtehetik?? Amúgy református iskola ha ez számít.
2014. okt. 13. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Csinálj fake fb accot és azzal írd ki... :D
2014. okt. 13. 18:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem akarom meg nem is akartam kiírni csak felbäsz hogy ezzel fenyegetőznek. Szerintem annak és azt mondok amit akarok és azt írok ki facebookra amit akarok. Nehogymár megbüntessenek :/ Bnőm mondta, hogy szerinte azért veszik ilyen komolyan, hogy ne terjedjen a hír hogy egy református iskolában ilyen megtörténhet
2014. okt. 13. 18:49
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk azt se értem, hogy miért akarsz a dolgon csámcsogni...
2014. okt. 13. 18:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem akarok csak zavar hogy már abba is beleszólnak hogy kivel mit beszélek meg a saját facebookomon mit csinálok.
2014. okt. 13. 18:54
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

Igaza van barátnődnek.

Képzeld, még telefonáltak is általánosba a szüleimnek, arról, hogy milyen dolgok vannak facebook oldalamon :D

Félnek, hogy rontja a hírnevük, esetleg másik iskolába fognak emiatt jelentkezni a jó diákok, alacsonyabb helyen lesznek a ranglistán.

Szerintem megérdemelnék, hogy ezt elterjeszd. Végül is ide már leírtad, soha nem fognak rájönni, hogy te voltál. Írd ide melyik iskola, melyik gyerek.

2014. okt. 13. 18:59
 6/12 anonim ***** válasza:
30%
Ezzel nagyon igaza van a tanárnak, mert ugyan "elvileg" azt írsz ki, amit akarsz, de eltekintve attól, hogy elég szemét dolog mások privát dolgait nyilvánosságra hozni, még igen komoly jogi következményei is lehetnek, ha az illetö vagy a szülei feljelentenek személyiségi jogok megsértése miatt. (És teljesen jogosan)
2014. okt. 13. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:
70%
Ki nem sz.rja le egy drogdíler hülyegyerek személyiségi jogait?!
2014. okt. 13. 19:24
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem akinek drogozik a gyereke az messziről kerüli a hatóságot, nem fog feljelentgetni.

És mi lenne a jogsértés? Az, hogy leírja a kérdező: "Peti drogproblémái miatt tegnap rosszul lett az xy református iskolában."

Az a gyerek drogot terjeszt, ami milliószor fontosabb mint, hogy ti mit írogattak facebookon.

Annyit tehet OF, hogy csúnyán fog nézni rád.

Vagy kapsz egy beírást "iskolahírnévrontás" miatt :D

2014. okt. 13. 19:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Általában, ha valaki drogokhoz nyúl, azt egy olyan dolog miatt teszi, amivel nem tud egyedül megbírkózni. Az, hogy terjeszti csak egy figyelemfelhívás "Bajban vagyok, segítsetek!".

Az, hogy menősködve teszi, osztogatja és írja, hogy "Húúú" meg "haaa" meg "milyen király vagyok" szintén egy figyelemfelkeltés - tudja, hogy ez eléggé rossz, amit tesz, ezért is teszi közszemlére.

Summa summárom - valami miatt a drogok segíthetnek megoldani a gondjait és a figyelem miatt terjeszti FB-n.

Most nem védeni akarom, szerintem se ez a helyes megoldása a gondoknak, csak felvázoltam az alaphelyzetet; miért teszi és miért teszi közszemlére.

Megértem, hogy nemcsak az bosszant, büntetlenül menőzhet a drogozási szokásaival, hanem az, hogy meg akarják szabni, hogy mit tegyél ki Facebookra és mit ne. De itt nem erről van szó; nem azt mondta a tanár, hogy ne tegyél ki magadról egy bikinis képet vagy ne írd ki, hogy lesmároltál egy macskát... Hanem más személyel kapcsolatban ne oszd az infót.

Ebben az esetben ez az ő dolga ilyen téren, hogy mit oszt meg, mennyire adja ki magát - ezt úgy értem, ő megteheti magával szemben; az ő élte ugyanis, arra evez, amerre akar.

Viszont képzeld el, mondjuk rossz paszban lennél, nem bírnád, állandóan depis képeket osztanál, szomorú sorokat írnál ki... Aztán egyszerre sírógörcsöt kapnál a suliban, annyira összejönnének a dolgok és valaki lefotózná és kitenné, mint napi szenzáció, hogy "Három tanár vígasztalta, nyugtatót kellett neki adni, stb" vagy csak szimplán a képet ahol bőgsz és ki vagy borulva... És amikor felháborodsz, elmondanák, Te bizony terjeszted a FB-n, akkor miért ne tehetnék ők is.

Ettől nem kell a dolgok elől elzárkóznod; nyugodtan kifejtheted a véleményed; ha szeretnéd ezt tenni, van módja, szimplán megvitatod barátokkal élőben, nem kell minden főbb témát a nagy nyilvánosság előtt FB-n megtárgyalni.

2014. okt. 13. 22:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán szabhatják meg, hogy mit írhatsz ki; viszont ellehetetleníthetik a további tanulmányaidat, ha ellenszegülsz nekik. Nem fognak kirúgni, nem fognak eltanácsolni, csak olyan helyzetbe hoznak, hogy magadtól menjél el onnan. Gondolom ezeket értették komoly következmények alatt.

Patkány egy népség szerintem.

2014. okt. 14. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!