Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az ilyen tanár normális?

Az ilyen tanár normális?

Figyelt kérdés

Haverommal ülünk a padon szünetben odajön hozzám az egyik tanár mert mondani akar valamit, köszönünk neki, ő pedig:

"Szia xy" (mivel nekem rögtön elkezdett pofázni köszönés nélkül, milyen dolog már ez? Azzal akivel beszélni akar azt lese szarja akivel meg semmi dolga annak köszön :P)

Erre haverom egy "szia"-val visszaköszönt erre tanárnő leszidja, hogy így ne köszönjön neki mert ezmegezmegegezblabla és ha mégegyszer ezt mondja jegyzőkönyvet vesz fel. Most komolyan?

A másik amikor kicsengetnek de minket bent tartanak a teremben azért, mert hangosak vagyunk. Kezdjük ott, hogy mindig azt mondják, hogy a szünetben tomboljuk ki magunk, akkor? Illetve csak néhány ember ordibál akit átengedtek pótvizsgán de már 1. óta ilyenek viszont a tanárok csak fenyegetőznek, ennyit is érnek. Na meg mégis milyen jogon veszi el tőlünk a szabadidejünk? Következő órán meg amikor ennénk-innánk vagy éppen wc-re kéredzkedünk jön a lecseszés, hogy miért nem mentünk el szünetben.

A harmadik: "A csengő a tanárnak szól"

Ezt mondta irodalom tanárom az első órán, mivel szerdán van egy irodalmunk és egy nyelvtanunk, ugyan az a tanár. A második órára nem mentem be azzal az indokkal, hogy a csengő a tanárnak szól és nem a diáknak, felvett egy jegyzőkönyvet.

Az ilyen emberek miért választják a pedagógusi szakmát?

2014. szept. 25. 19:02
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

De a tanár késhet óráról 10 percet is amit aztán szünetből vesz el emiatt az olyan gyerekek aki szeretnének egészségesen élni és hajlandó reggel egy órával hamarabb felkelni, hogy elkészítse a kajáját az mind kárba vész mivel nem tudja megenni így azok a tápanyagok amik szükségesek a megfelelő izomfejlődéshez illetve erős immunrendszerhez nem jutnak el a testbe

amire rájön még a heti 5 tesi ami miatt az izmok nem tudnak regeneláródni, túledzés. Ezután hagyja a gyerek az egészet és inkább elhízik. Most rólam van szó, mert már én is ott tartok, hogy mindenem fáj, a kaja a táskámban rohad meg és sorra gyűjtöm az egyeseket.

2014. szept. 25. 20:15
 12/28 anonim ***** válasza:
76%

11es: milyen szörnyűségek egy igazolatlan óra, meg felelés köv. órán.

Nem tudom miért hiszi mindenki hogy az ő hibájuk igenis vannak olyan tanárok akik kihúzzák a szünetbe az órát utána esélyed sincs enni , így evidens hogy óra elején eszel.

2014. szept. 25. 20:48
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Én 2006-ban érettségiztem, szóval nem tegnap jártam középiskolába. Amire emlékszem az körülbelül egybe vág azzal, amit leírtál kérdező, csak nem volt még ennyire durva a helyzet sem tanár, sem diák részéről...

Én megkockáztatom, hogy nem a tanárokkal van a baj, hanem az oktatási rendszerrel. Beszélgetek középiskolás lányokkal és bizony nem semmi módon vannak túlterhelve. Szerencsétlen hazaér fél ötkor, nekiáll tanulni és 10 órakor inkább befejezi, mert hulla fáradt és még így is van anyag, amit nem nézett át másnapra...

Ilyen terhelés után nem várható el az, hogy teljesítsenek szorgosan a diákok. Ráadásul mindenki frusztrált, ahogy látszik a kérdezőn is. Az ilyenek jobb esetben nekiállnak vagdosni magukat, drogozni, piálni, akármi; rosszabb esetben másokat verni...

Nem azt mondom, hogy hibátlan a kérdező, csak egy amúgy is nehéz korszakban még jól kitosznak velük a poroszos oktatási rendszer segítségével is. Mellesleg később ezerszer könnyebb lesz, ha nem egy totál szar helyen kell dolgozni.

(Fun fact: A folyosókat a termek között nem véletlenül hívják zsibongónak...)

2014. szept. 25. 21:51
 14/28 anonim ***** válasza:
89%

A kérdező tanáraihoz képest igen, szőrnyűségek ezek.

Azzal remélem tisztában vagy, hogy az osztályzatokat nem te adod magadnak, hanem a tanáraid. Igazolatlan óra után feleltethet a múlt órai anyagból, joga van hozzá, ha pedig egyest kapsz, nem kötelező feleltetnie téged, akárhogy ugrálsz a padban. Próbálj meg genyózni egy olyan tanárral, akivel hetente 2 órád van, így ritkán kapsz jegyet. Megszopod, hidd el.

Az igazolatlan órák pedig összegyűlnek, és hacsak nincs szerencséd, nem fog az osztályfőnököd kampányolni a titkárságon, hogy ne jelentsék a hiányzásodat a gyámhivatalnak, vagy egyéb szerveknek.

Nekem is vannak nagyon gyökér, a szabályokat önkényesen felfogó tanáraim, ráadásul nem is vagyok mintagyerek, úgyhogy nem a levegőbe beszélek. Tudom mennyire meg tud szívatni egy tanár, ha nagyon akar.

A kajálós esettel kapcsolatban annyit, hogy ilyenkor nyugodtan el lehet kezdeni enni. Szüneted van, ha egyértelműen nem lesz időd befejezni a kajálást a következő óra elejéig, akkor nincs joga azt mondani, hogy márpedig nem eszel.

Végig kellene gondolni a dolgokat jampiskodás helyett. Lehet okosan is "lázadni".

2014. szept. 25. 22:11
 15/28 anonim ***** válasza:
20%
Nem, az ilyen tanár tényleg nem normális, a kilencvenes évek előtti tanárok voltak a normálisak, akiknek joguk volt ahhoz, hogy a Hozzád és barátaidhoz hasonló szemtelen kis surmókat meglepjék egy nagy taslával vagy egy körmössel.
2014. szept. 27. 14:08
 16/28 A kérdező kommentje:

Áhám, hogy itt a szadista parasztokat szokás felpontozni?

Aki normálisan válaszol az le, aki meg rögtön jönne mindenféle veréssel az meg 100%, hmm...

2014. szept. 27. 16:22
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Valahol igazad van,de az a helyzet,hogy itt a tanárnak van szava,ő a gettókirály,a keresztapa,te meg ülsz és kussolsz,ha kicsengettek,ha nem.Úgymond jogod(vagy jogaitok)még mindig nincsenek,oké,nincs verés,meg körmös,meg mi volt még régen,de ettől függetlenül neked ugyanúgy "Jó Napot"-ot kell köszönni,bemenni órára,mert ha nem,csak magadat sz..atod.Magadnak ártasz,ha nem mész be órára,azon kívül,hogy nem fogod tudni,mi az anyag,igazolatlan óra,amiből 10 db elég,és máris megy a gyámügy kopogtatni hozzátok meg a szomszédotokhoz is..Szerintem próbáld meghúzni magad,lehet,hogy igazad van,de ez még csak az általános,itt még nagyjából normálisak a tanárok,középiskolába megtudod,milyen lesz,ha pikkel rád a tanár.Most kezdj el hozzászokni,hogy itt hierarchia van,és te legalul vagy.Ez van.Sz..ás az élet.
2014. szept. 27. 17:04
 18/28 anonim ***** válasza:
82%

Azért, édes kisfiam, mert régebben felfogták a diákok, hogy tisztelni kell a tanárokat... Pedig ott körmöst, taslát kaptak, otthon meg egy atyai pofont, mégsem hőbörögtek, még legbelül is felfogták, túl messzire mentek és megérdemelték.

Most pedig?

A diákoknak mindenhez joguk van, a tanárnak meg van kötve a keze, ha csak csúnyán néz a gyerekre, az már a világ legnagyobb bűne. Ha fegyelmezni próbál esetleg, a tizenévesek jönnek a jogaikkal, meg a törvénnyel, de legtöbbjük azt se tudja, miről beszélnek, csak mondják a magukét. Pózolnak a FB-n piával a kezükben, az iskola kapujától 3 lépésre állva szívják a cigit, de persze a tanár hogy merné ezeket szóvá tenni, mert ezekhez mind miköze a tanárnak...

A szülők meg otthon, ha megemelik egy picit a hangjukat, másnapra ott veri az ajtót a gyámhatóság.

Így kénytelenek a felnőttek végig nézni, ahogy a jövő nemzedéke szépen megy a romlás felé.

Na arra vagyok kíváncsi, majd a munkahelyeteken hogy fogtok boldogulni. Majd, amikor kikaptok egy főnököt, aki mindenért leordít, aki kér valamit és két másodperced van, hogy megcsináld, aki mindenedbe beleszól; külső, belső... Aki néha még a WC-re se enged ki. Na annak dumálj vissza, édes kisfiam, annak kezdj el papolni a jogaidról, három perc múlva az utcán is találod magad, a főnököd cipőtalpának nyomával a fenekeden.

2014. szept. 27. 18:07
 19/28 A kérdező kommentje:
18-as, te nagyon sötét vagy.
2014. szept. 27. 19:03
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Majd 27 és 30 éves korod között rájössz, ki a sötét.

És remélem érettségi vagy egyetem utánra megkomolyodsz, esetleg jó modort tanulsz, mert ezzel a hozzáállással repülni fogsz egy nap alatt a munkahelyről.

Alapból, már állásinterjúkon nehéz dolgod lesz, de majd, ha esetleg egyik után felhívnak, Te kellesz, majd ott próbálj meg ilyen felfogással bemenni...

Majd, amikor eljön a pont, amikor a főnököd kb két percenként ordít teli torokból... És gondolsz egyet és nem mész be, mert felhúztad magad, hogy tegnap túlóráznod kellett vagy a főnököddel nem értesz egyet és elkezdesz visszadumálni, lázadozni, ő meg mutatja hol az ajtó, holnap már be se menj dolgozni...

Most lehet engem sötétnek nevezni, de hidd el; egy munkahelyen ha nem mész be, mert Te így akarsz betartani a főnöknek, amiért az előtte levő napon tovább kellett maradnod... És még ezt így be is közlöd... Ott nem ilyen könnyed kis semmivel rendezi le, hanem mondja, hogy jó, akkor holnap ne is menj - és nem annyira kellemes majd, amikor utána nem tudod miből fizetni a rezsid, nem tudsz miből kaját venni, soroljam?

Neked ne köszönjön Sziával a tanár, mit képzel, hogy tegez - Gyerekem, az a helyzet, hogy Ő magasabb szinten van, egyrészt idősebb Nálad valamivel, az idősebbeket tiszteljük. Másrészt Te jelenleg egy senki kis takony vagy, majd, ha kikerülsz az életbe és leteszel valamit az asztalra és felkapaszkodsz egy szintre, akkor majd mondhatod, hogy Téged ne tegezzenek.

Erről szól az élet; mind a nullán kezdjük és minden erőnk kell, hogy felkapaszkodjunk valahová, csak sajnos ennek már értelme kezd veszni, ugyanis a diákoknak mindenhez joguk van, anyucika-apucika szépen elintézik, ha a gyerek slamasztikába keverte magát, mindenért a tanár a hibás, kb a gyerekek 90%-a csak mondja a magáét, hogy milyen hülye a tanár, milyen jogaik vannak, mi a törvény és tényleg fogalmuk sincs arról, amit nagyban kántálnak...

Mindegy.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a szüleid milyen véleménnyel vannak a viselkedésedről.

2014. szept. 27. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!