Mit tegyek, ha az osztálytársaim bántanak és kiközösítenek?
Gimnazista vagyok, és bejárós. Több barátom is van az osztályban (fiúk és lányok vegyesen), de a többiek gyűlölnek. Megjegyzéseket tesznek a kinézetemre, az alakomra,a beszédemre, és mindenre, amit teszek. Sokszor halom, hogy rólam beszélnek. A padtársam a legjobb barátnőm, és szerinte nem kelene figyelnem rájuk, de képtelen vagyok nem odafigyelni arra, hogy kritizának. Elég érzékeny vagyok . Még egy évet kell veük eltöltenem, de már ezt nem bírom ki! Azon gondolkodom, hogy magántanuló leszek, mert ez a helyzet szörnyű.
Nem tudom, hogy ez miért történik velem! Átalánosban is kiközösítettek (2 ember kivételével),pedig tényleg nem tettem semmi rosszat, és most újra megtörtént! Az ismerőseim szerint egy segítőkész, kedves lány vagyok, aki emellett jól tanul, és szociálisan érzékeny. A sok baj és bántás miatt korán lettem felnőtt, "koraérett" vagyok, így a nálam idősebb emberek társaságában szeretek lenni, ugyanakkor a velem egykorúakkal is jól érzem magam (mindkét korosztályból sok barátom van). Tudom, hogy nem szerethet mindenki, de....
Mit tanácsoltok, mit tegyek? Hogyan nézzem őket levegőnek, hogyan éljem túl velük ezt az évet?
17/L
Szerintem, ha pl azt mondtad, hogy az alakoddal szivoznak..Akkor biztos nagyon kover is vagy, ezaltal, ha elkezdenel sportolni, lehet, hogy jobb lenne.Az onbizalmadnak is, meg a tobbiek is ugymond felneznenek rad.Mikor eloszor megtudjak majd, biztos bantani akarnak ezzel is, de ha latjak rajtad, hogy te is jobban erzed magad, es az alakod is jobb lesz, megvaltozik a velemenyuk.Ezt azert irom, mert nekem volt egy gimis osztalytarsam, akivel pont az tortent mint veled, kover rocker srac, hosszu haj, egyik csaj sem beszelt vele soha, mas rocker nem volt az osztalyba, o a felesleges 5. volt, aztan 11. utan elkezdett sportolni, es 12.ben egy uj emberkent jott be hozzank, akkor mar a -legmenobb sracok- voltak a haverjai!!
A sport mindenki szamara egy tisztelendo dolog, nezd csak mg a sulidban sportolo embereket...mind nepszeru...Ez egy erdekes tema beszelgeteshez is, egy neked is segitene lelkileg, meg az egyetememn is, ha tovabb szeretnel tanulni.Vagj bele!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!