Egy tanár adhat azért szaktanárit vagy valamit, mert elalszol órán?
" Mondjuk tudtommal a házirendben nincs leírva, hogy ébren kell lenni órán o.o"
Azt sincs beleírva a házirendbe, hogy nem turkálsz könyékig az orrodban, vagy nem pisilsz óra közben a terem sarkában.
Nyilván feltételezhető, hogy egy szakiskolában van annyi intelligenciája a diáknak, hogy felfogja: az órán nem aludni kell, hanem tanulni, figyelni az órán.
Nem kell mindent leírni feketén-fehéren végül is értelmes emberek tudják mi a dolguk.
Szerintem van egy kis különbség aközött, hogy valaki túrja az orrát, vagy ha valaki elalszik órán, mert fáradt.
Egyébként én nem szoktam aludni órákon, de valamennyire megértem azokat, akik néha igen, mert ez az egész oktatási rendszer Magyarországon úgy szar, ahogy van, állandóan rohanni kell minden tananyaggal, ezért csomószor volt, hogy a tanárnak nem volt ideje az iskolában együtt átvenni egy anyagot, ezért feladta házinak, hogy otthon egyedül tanuljuk meg, szóval megértem, ha sokan fáradtak, mert az egész délutánjuk azzal telik el, hogy tanulnak orrba-szájba, aztán este mondjuk éjfélig facebook-oznak vagy ilyesmi, mert azért társasági életet is kell élni. Ezek után még jó, hogy fáradtak vagyunk nap közben és sokan örülnek, ha az iskolában aludhatnak egy pár percet egy-egy unalmasabb órán.
Persze ez csak az én véleményem :)
Ha valaki nem tud óra alatt talpon maradni az ne lógjon a facebookon hajnalig. Feküdjön le időbe, és nem alszik el az órán.
Komolyan ha most ki van ezen akadva, mi lesz ha főállásban dolgozni fogsz?
Minden nap hajnali 5-kor kelni, vagy korábban, hogy 6-ra vagy 7-re beérj a munkahelyedre. Késni nem késhetsz mert bérlevonással jár sok helyen. Dolgozol 8-10-12 órát, ki testileg, ki agyilag lesz lefáradva. Majd hazafelé bevásárolni, otthon este még takaríts, főzzél, foglalkozz a családoddal stb. Ilyenkor már közel vagy az éjfélhez..
Szóval a suli még ha otthon tanulni kell, sem olyan nagy dolog, hogy órán elaludj..
Tudom, jártam suliba, és ma szívesebben lennék újra gimnazista, mint dolgozó ember. Pedig nekem is kellett tanulnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!