Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen tanácsot tudtok adni...

Milyen tanácsot tudtok adni középiskolára?

Figyelt kérdés
most egyek 9.be és hogy hogy vágódjak be a tanároknál vagy mennyire bízzak meg az osztálytársakban esetleg tanulási tippeket. minden jöhet!!:DD
2014. júl. 28. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Tanároknál: tanulj rendesen, órán jelentkezz/kérdezz sokat, ne ökörködj, hanem figyelj órán [de nem kell strébernek lenni:):)]

Osztályban: mindig légy nyitott, beszélgess emberekkel, aztán majd kialakul, hogy kik lesznek a barátaid. Szerintem lassan ki fogod ismerni őket annyira, hogy tud, kiben bízhatsz és kiben nem (persze mindig érhetnek csalódások...)

Tanulási tippek: ha igazán jó jegyeket akarsz, tanulj rendszeresen és írd meg a házit. Így mindig a legújabb anyagot rövidebb idő átnézni (pl. elolvasod párszor, aztán becsukod a könyvet/füzetet és felmondod magadnak, esetleg leírod egy papírra), és nem kell tézé előtt kapkodnod. Ha figyelsz órán, otthon kevesebbet kell tanulnod. Ne félj kérdezni órán/esetleg óra után a tanároktól, ha valamit nem értesz. Általában örülnek neki, ha látják, hogy komolyan veszed a tanulást.

De mindezek mellett: ne hajtsd túl magad, élvezd is a sulit :DD Hidd el, ha normális osztálytársakat fogsz ki, a suli szórakozás is lesz :)) HAJRÁ!

2014. júl. 28. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:

nem értem miért kell túlproblémázni ezt. ez a fajta félelem természetes. csak legyél önmagad. az oszttársaiddal úgyis jba leszel, persze gondolom nem mindegyikkel. a tanárok pedig külön dolog. NE próbálj meg bevágni náluk, mert az általában mindig rosszul sül el. tanulás..... na ez egy másik dolog. .. attól függ milyen tanuló vagy. én mindig csak dolgozatok előtt néztem át a dolgokat, témazáróra pedig otthon is elolvastam, de nem törődtem vele olyan sokat :) mégis lett egy 4-es érettségim :D

de érezni fogod hogy melyik tanárnál hogy kll tanulni, ki mennyit követel :)

ezért remmélem segítettem :)

2014. júl. 28. 11:32
 3/5 anonim ***** válasza:

A tanároknál bevágódás: NE kérdezz sokat tőlük, és NE jelentkezz mindig. Komolyan, az sokszor jobban idegesíti őket, mint aki az utolsó padban melegedik.

Természetesen légy érdeklődő, jelentkezz is, de ne legyen mindig a levegőben a kezed, és a kérdésekkel is csak óvatosan, hagyd őket is, és másokat is szóhoz jutni.

2014. júl. 28. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Legy okos, tudd amit kernek, de ne dicsekedj vele :)
2014. júl. 28. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:

én tavaly voltam 9-es pár tanácsom:

- osztálytársak előtt ne játszd meg magad, légy önmagad

- próbáld meg kiismerni a tanárokat

- ne arra próbálj törekedni az elején, hogy bevágódj a tanároknál, hanem hogy ne utáljanak meg, ha biztosra akarsz menni, akkor az első pár napon kussolj minél többet

- csak akkor jelentkezz a dök-be (gondolom van nálatok is) ha tényleg akarsz vele foglalkozni, csak azért ne hogy az milyen menő

- ha nem ismersz senkit az osztályból akkor ne olyannal kezdj el dumálni aki egyedül ücsörög, hanem 2-es 3-as csoportokat keress és szállj be közéjük

- első félévben különösképpen légy résen a jegyekkel nem jó ha 1-essel indítunk egy tárgyat

- nagyon figyelj mindig amit az ofőtök mond és tőle is kérhettek valami "belső infót" a sulival kapcsolatban (a mi ofönk jófej volt még azt is elmondta hol tudunk kisurrani cigizniXD)

- próbálj meg összeismerkedni az évfolyamtársakkal is(nálunk ugy volt hogy a másik osztály kémiája elöttünk volt eggyel és mindig megmondták mi van a dogábanXD)

- mindenképp légy jóba a fontosabb tanárokkal(öfő,dök segéd ha van, igazgató, igazgató helyettes, na meg persze a tesi tanár(saját tapasztalatból mondom nem jó ha rosszba vagy a tesitanárralXD))

ha esetleg szeretnél még beszélgetni, irhatsz privit:)

2014. júl. 30. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!