A tanárom pszichologizál, művészként viselkedik az órán és értelmetlen gondolatokat feszeget? Szerintetek mit lehetne tenni ebben az esetben?
A tanárom szerint minden nap meghalunk és újjászületünk egyben. Erre feleltem neki, hogy az lehetetlen, mivel akkor már Ön itt sem lenne. A gondolataink is meghalnak szerinte. Nem lehet, hiszen ez nem kézzelfogható dolog.
Őrült tanár. Szerintem van különbség tanár és tudós, előadó és tanár között. Ráadásul számomra kicsit mintha előadna.
Elöször is a tanárod nem "pszichologizál", hanem legfeljenn "filozofál".
Másodszor nem örült, hanem gondolkodó ember, aki megpróbál benneteket rávenni erre.
Harmadszor a te megjegyzésed azt mutatja, hogy nem tudod felfogni, hogy mit is mond.
Mert ugyanolyan sekélyes, mint Te kérdező...
Én sem vagyok túl filozofikus alkat, de előszeretettel hallgatom meg, és gondolom végig azon tanokat, amiket hozzáértőktől esetleg hallok. Szerintem teljesen jó, ha a tanárotok ilyesmivel rázza fel kicsit az egyébként unalmasnak ható tanóráit.
Nekem volt egy matektanárom, különleges figura volt, ő is tanított egyetemen, csak eltiltották, mert a lábánál fogva kilógatott egy gyereket az ablakon, de ez lehet csak városi legenda, de lényeg a lényeg, néha tök érdekes dolgokat mesélt, ami nem feltétlen kapcsolódott a matekhoz, mondjuk történelmi, irodalmi, filozófiai vonatkozású volt. Mindig élvezettel hallgattam. Szeretem azokat az embereket, akik a saját szakterületükön felül rendelkeznek egy alapműveltséggel. Az a tanárod, aki szerint ez f...g, az egy korlátolt kretén szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!