Szerintetek viselkedhet igy egy egyetemi tanar? Csak szamomra lett volna felhaborito?
Bementem szobeli vizsgara, es a 30 percbol 15ot szivattak. Eloszor is, hogy amirol beszelek, az tul filozofikus es nem irodalni, ha o errol beszelne, akkot senki nem ertene.
Meghogy belibbenek egy szines lappal, es azt hiszem, hogy minden jo igy, + atobbiek elmeselese alapjan jovok el vizsgazni. Mondja, hogy nem tudja, hogy itt voltam-e minden oran, en meg mondtam neki, hogy minden masodik heten haza kellett utaznom, es nem tudtam jonni, erre hozzamvagja, hogy ha azert kell hazautazzak, mert nincs mas ki forgassa a nagyanyamat, akkor ok, de ha azert, hogy ne hagyjon el a pasim, akkor nem erti minek egyetemre jarni. De ot nem is erdekli, hogy miert nem tudtam jonni, ez nem az o dolga. Egyszer veletelenul a szinjatek helyett regenyt mondtam, es teljesen fel voltak haborodva...
Barmit mondtam, nekik az nem tetszett.
Már bocs, de amit leírtál, az alapján jogosak voltak a kifogásai, azt meg nyilván nem tudhatjuk, hogyan mesélted el másoknak.
Az meg, ahogyan reagálsz itt egyes neked nem tetsző válaszokra, bicskanyitogató.
Hidd el, én is találkoztam rengeteg szemét tanárral, ez a tanár nem tűnik annak az alapján, amit leírtál, persze ettől még lehet az, mert én nem voltam nála vizsgázni, nem látom mit hogyan mondott, és a te feleletedet sem hallottam.
Viszont amilyen stílusban te írsz, ha élőben is ilyen vagy, akkor engem oktatóként nagyon irritálna, különösen ha a tudásod is hézagos és rizsázni szeretnél. Ezzel kapcsolatban megjegyzem még, hogy sokan azért mennek bölcsész szakra, mert azt hiszik, ott rizsázásból meg lehet élni.
Teljesen jogosan viselkedett így. Először is, egy vizsgán a kutya nem kíváncsi a rizsára, pláne ha egy nap 10-15 embert kell levizsgáztatnia. A vizsgáztató is ember ő is túl akar lenni rajta, jogos, hogy arra kíváncsi ami a tényleges anyag nem pedig baromságokra.
Továbbá, nem tudom nálatok hogyan van, de nálunk, ha az órák 85 százalékán nem vagy bent, akkor elvileg már vizsgázni sem mehetsz. Az más kérdés, hogy ezt mennyire veszik komolyan. Egyetemista vagy, az a dolgod, hogy bejárj az órára, és igen, erre mondta azt, hogyha családtagot kell ápolni az rendben van, de ha csak lógsz az nincs. Megjegyzem megfigyeléseim szerint az átlag bölcsész, vagy egyéb humán szakos jó ha három napot ott tartózkodik az egyetemen az ötből, és még így is derogál bejárni órára?
Ami pedig a regény dolgot illeti, teljesen jogos a felháborodásuk! Nem vagyok humán szakos, de azt én is tudom, hogy mi a különbség a kettő között. Persze lehetett nyelvbotlás is, ezt feltételezem el is nézték volna neked, ha addig jól teljesítesz, de nem erről volt szó.
Egyébként sokszor beszéltem már hozzád hasonló nőkkel, akik személyes sértésnek veszik, ha megvágják őket vizsgán, mert nem tudtak eleget. Aztán mindig hallom, az ilyen nagy felháborodások és cirkuszok után azoktól, akik az adott illetővel vizsgáztak, hogy az illető konkrétan olyan dolgokat nem tudott, hogy én tíz perccel hamarabb rúgtam volna ki, mint a vizsgáztató. Nem tudom, hogy ti hol éltek, de az élet nem egy tündérmese. Az életben, vagy leteszel az asztalra valamit, vagy nem! Ha nem, akkor nem kell csodálkozni, hogy megvágnak. És nem, nem a tanár lesz a bunkó, meg a hülye, hanem te nem tanultál eleget.
És végül a viselkedés, igen viselkedhet, de érdekes módon velem soha nem szoktak bunkók lenni vizsgán. Talán azért, mert többé-kevésbé felkészülve megyek, valamint azért, mert tisztelem az oktatót és nem várom el, hogy ők most nyalják fényesre a fenekem. El tudom képzelni a vizsgádat... és a tanár reakcióját. Fogod magad tényleg belibbensz a terembe, kicicomázva magassarkúban, csinin, az anyagról ugyan semmit nem tudsz, órára nem jártál, de elvárod, hogy minimum engedjenek, át és amúgy emeljenek piedesztálra csak azért mert te vagy hasamra ütök, a "Tóth Mari", és mert amúgy az életben mindent a segged alá szoktak pakolni... A vizsgáztatón a hallgató mentalitása is visszatükröződik, ha te így állsz hozzá, ami sejthető az írásodból, akkor ne csodálkozz a reakción.
Arról nem is beszélve, hogy voltam vagy negyven szóbelin életemben, de egyszer nem éreztem úgy, hogy jogtalanul lettem volna megbuktatva. Olyan volt hogy hármas volt a tudásom, de kettest kaptam, olyan is hogy hármas volt, de ötöst, olyan viszont nem volt, hogy négyesre-ötösre tudtam volna az anyagot, és megbuktam volna!
"Erdekes modon barkinek elmeseltem, hogy miket mondott a tanar, hogyan viselkedett, felhaborito volt mindenki szamara(es mind ertelmes, bolcs ember volt). "
Akkor meg mit akartál még? Még több megerősítést, még több szörnyülködést? Miért? Anyuci pici lánya, vetkőzd le ezt a hisztisk. viselkedést, mert így az életben nem maradsz meg egy munkahelyen sem. A barátaid és a családod azt mondja, amit hallani akarsz, de idegeneket nem hat meg az idegbajod, ők az objektív véleményüket mondják.
"Itt ugye minden idiota irogathat, szoval nem tudom, hogy egyaltalan mit vartam...Sajnalom, hogy ilyen a magyarsag!!"
Ez nem magyarság kérdése. Azt, hogy te ismeretlenül mindenkit idiótának tartasz mert nem értenek veled egyet, az a te intelligencia hiányodat mutatja.
A magyarság nem ott kezdődik, hogy ha nem értenek veled egyet akkor csak pocskondiázni lehet.
Ha nincs annyi értelmi színvonalad, hogy elfogad mások véleményét is, főleg ha te kérsz véleményt akkor minek írtál?
Azért meg nehogy már mi legyünk az idióták, mert a leírásod alapján a tanárnak adunk igazat. Mégis mit vártál? Lógtál, hülyeségeket mondtál, nem arról beszéltél amiről kellett volna.. akkor ki is az idióta??
Végül is igazad van. Idézlek
"Itt ugye minden idiota irogathat"
ezt veheted saját magadra is..
"Erdekes modon barkinek elmeseltem, hogy miket mondott a tanar, hogyan viselkedett, felhaborito volt mindenki szamara(es mind ertelmes, bolcs ember volt). "
Hát hogyne, ez a tipikus védekezése minden hozzád hasonlónak, hogy ha senki nem ért veletek egyet, akkor felhoztok egy 3-ik személyt hogy bezzeg ő igen. Annyit már leszűrtem a 25 évem során, hogy az "értelmes, bölcs" emberek sem feltétlenül objektívek, és elfogultak az ismerőssel, esetedben veled szemben.
"Itt ugye minden idiota irogathat, szoval nem tudom, hogy egyaltalan mit vartam...Sajnalom, hogy ilyen a magyarsag!!"
Ez is egy tipikus primitív szöveg, hogy ha valaki mást gondol mint amit te, akkor az mind idióta, és csak te vagy a megtestesült tökéletesség. A "magyarsággal" példálózni meg elcsépelt dolog, másrészt mi köze a hisztidhez?
Meg az "ugyanígy meséltem el" sztorik is mindig erős ferdítések, tekintve hogy mindenki szereti magát beállítani áldozatnak. Nagyon jó példa erre nem egy ismerősöm, akik kb saját maguk is elhiszik, hogy "a tanár volt szemét", és véletlenül sem az a gond hogy ők nem tanultak egy büdös szót az anyagra.
Úgy mellékesen, én építész hallgató vagyok, az egyik legnehezebb szak, mellette dolgozom, nyelvet tanulok, és ezer más hobbim van, nem tartom magam idiótának, és nem azért hogy magam sajnáltassam, de találkoztam én már tényleg szemét tanárral, meg buktattak már meg csak azért hogy meglegyen az átlag, ettől függetlenül te csak hisztizel.
Igen, lehet mondani hogy a tanár is bunkó volt, nem így kellene működnie az egyetemeknek, de azért neked is van egy bicskanyitogató stílusod, amit meg a tanár sem fog elviselni.
Sőt, bár nem feltétlenül lehet a %-ból kiindulni, de a válaszokat elolvasva, neked még az értelmesebb emberek válaszoltak, kifejtve a problémákat, amire te szimplán leidiótáztad őket.
Meg egyrészt, ha az életben mindenki annyira helyeselte a mesédet, akkor minek kérdezted meg itt is? Tedd túl magad rajta és kész. Ja, és ha mindenki idióta aki itt van, akkor mennyire idióta az a kérdező, aki idióták véleményét várja?
Meg alapból a vizsgán tanúsított stílusod is elég primitív...
Te elváro hogy elnézze neked a tanár hogy hibázol, nem tudod az anyagot, nem megfelelően válaszolsz, úgy hogy mellette még az órájára sem jártál be...ennyi erővel azt is mondhatta volna, hogy köszönöm szépen, akkor következő félévben járj be többet.
És vicces, hogy te beszélsz utolsó parasztságról, mikor azonnal sértegetsz és leidiótázol ismeretlen embereket. Ez a viselkedésmód tipikusan a primitív emberek fegyvere, akik érvek helyett csak anyázni tudnak.
Én mérnöknek tanulok. Nálunk a szóbeli vizsgák jó része úgy zajlott, hogy óra indul, van 3 perced összefoglalni a tételedet. 3 perc után megállított akár a mondat közepén is és addig jutottunk, amíg... Esetleg feltett egy-két kérdést és döntöt, hogy bukta-e vagy sem. Végig arra neveltek minket, hogy nincs mellébeszélés, meg bevezetés és filozofálás, egyértelmű, tiszta, világos beszéd van a tényekkel. Senki nem kíváncsi a rizsára. Sokszor adtak vissza úgy zh-kat is, hogy a válaszban felsorolást vártak, ha rizsa ment, 0 pont, el sem olvasta a tanár.
Ez a kegyetlen valóság. Igen, bosszantott, de utólag visszagondolva nagyon is jó, hogy erre tanítottak. A való életben senki nem tűri, a "hát őőő, izéé... ja nem ezt a szót kerestem" stílusú beszélgetéseket, mindenki tényeket és határozottságot vár, nem mellébeszélést.
Volt olyan szóbeli vizsgám is, ahol 2 órát ültem bent, ezalatt pedig váltva izzadtam le úgy, hogy csorgott a hátamon a víz, aztán meg rázott a hideg. Hogy fair volt-e a tanár? Nem... pedig sokkal durvább beszólásokat kaptam, mint te. Lehet ellene mit tenni? Nem... Edződj meg és szedd össze magad, ne háborogj minden sz*ron, az életbe nem fogsz sehova eljutni, ha minden hülyeségen fennakadsz. Negyed órát osztották a fejedet kicsit, na és?? Leszűröd a tanulságokat, hasznosítod amit lehet, amit nem, azt elengeded a füled mellett és ennyi. Ne önigazolást várj, hogy szegény te... Egyetemista, felnőtt ember vagy, tudj szűrni és továbblépni könyörgöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!