Jogos az igazgatói? Hogy mondjam el?
Szóval jött egy üzenetem órán, megnéztem, a tanár észrevette, elvette a mobilom, és most igazgatóit fogok kapni, mivel egyszer év elején már elvették a telefonomat (azt nem érdemeltem meg, még a szüleim is belátták).
Nem tudom, hogy hogy mondjam el nekik.. Ráadásul a telefonomat csak ők kérhetik vissza az igazgatótól.. Nincs is telefonom hétvégére, ugyanis pénteken nem akarták visszaadni, és nem értették meg, hogy a szüleim 5-ig dolgoznak, az igazgató meg kb. 3-kor már elment.. Azt mondták, így jártam.. Ilyet egyáltalán lehet amúgy? Oké, hibáztam (bár nem hiszem, hogy ez ugyanolyan latba esne, mint pl. a suliban cigizés, füvezés, hogy igazgatói járna érte...) de szerintem akkor is vissza kellett volna adniuk a telefont péntek délután...
Szerintetek is ezért igazgatóit érdemlek :/ (Mondom, beismerem, hogy hibáztam, de azért most ezért igazgatói..) És ezt hogy mondjam el otthon? Ja és jogos volt, hogy nem adták vissza a telefonomat?
Igazgatóit érdemelsz.. mert visszaeső vagy.
Jogos, majd a szüleidnek odaadják a telót, ha bemennek.
Neked miért kellene visszaadniuk ?... te csak egy pisis vagy, aki nem tanul a saját hibájából.
Ez elsőnél SZABAD FOGLALKOZÁS volt, mert nem volt tanár azt hiszem.. Erre elvette egy másik, hát hogy a telefonozás a szabad foglalkozásba nem tartozik bele.. Én ezt honnan tudtam volna?
Én ezt nem gondolom bűnnek, és szerencsére ebben a szüleim is egyet értettek..
2.-ik, közép iskolába járok, szóval nem vagyok olyan fiatal már. Szerintem meg ha igazgatóit is kapok, a telefont vissza kellett volna adniuk, főleg úgy, hogy ez az eset fél 3-kor történt, az igazgató kb. 3-ig volt bent, a szüleim meg ötig dolgoznak..
Ha az iskolai szabályzat tiltja a mobiltelefon használatát, és leírja, hogy a "visszaesés" következménye igazgatói intő, akkor jogos.
Senki se kényszerített arra, hogy megnézd az üzenetet, elég hülye dolog pattogni, nem gondolod?
Szabadfoglalkozáson fellehet tenni a kezed, és meglehet kérdezni, mit szabad csinálni. Ez mindenhol így működik.
Attól függetlenül hogy a telefon magántulajdon, a tantestület indokolt esetben elkobozhatja, ez benne van szinte minden suli házirendjében. Csak a büntetések változnak, van ahol a tanáriszoba széfjébe kerül, és csak a szülő veheti át, van ahol az osztályfőnök "vigyáz rá", amíg érte nem jönnek. Iskolánként változó, milyen fokozat jár a tanulónak.
Nálunk szaktanári/osztályfőnöki figyelmezető-intő-rovó-igazgatóintő-tantestületibíróság a sorrend.
Kb. 3 hét van az iskolából, ha jó magaviselettel kibírod, senkit se fog érdekelni az igazgatóintőd, jövőre a fokozatok kezdődnek előlről.
Tudtad, hogy tilos? Akkor jogos. Azzal is egyetértek, hogy a tanítás idejére vegyék el.
Azzal már nem annyira, hogy utána nem adták vissza, főleg hétvégére. Én nem viccből vettem a gyerekeknek mobilt, hanem mert a suli után ezen tartjuk a kapcsolatot, hol találkozunk, stb. Én biztos tiszta ideg lennék, ha iskola után nem tudom elérni, vagy amikor hétvégén elutaznánk kellene, de a gyerekem is alapos fejmosást kapna.
Ha ezt írja a házirend, akkor jogos. Szerintem elég durva kettő alkalomért.
Az viszont biztos, hogy nem tehetik meg, hogy nem adják vissza. A szabály szerint a tanár elvileg ki sem vihetné a teremből.
Nálunk az van, hogy a tanár által elkobzott telefon az osztályfőnökhöz kerül, aki nap végén KÖTELES visszaadni. Olyan bűntetést adhat, hogy egy hétig minden reggel le kell adni nála a telefont.
Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Vagyis nem muszáj, de ha már megszeged, akkor legalább észrevétlenül tedd. Most így jártál, béna voltál.
Esetleg osztályfőnökkel lehetett volna megbeszélni ezt a dolgot, vagy majd szüleid visszakérik hét elején.
Nem hiszem, hogy otthon súlyos következményei lennének annak, hogy úristen megnézted a telefonod szabadfoglalkozáson, tehát szüleidnek mondd el nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!