Igaz, hogy aki 6 osztályos gimibe megy, annak nehéz beilleszkedni, és minden felsőbb éves taknyosnak nézi?
Én 8 osztályosba jártam, ott még nagyobb volt a korkülönbség a felsőbb évesekhez képest. Mégsem bántott minket senki emiatt. "Jé, kicsik, de aranyosak" kb ez volt a reakció, de minden gúny nélkül.
A mi esetünk mondjuk kicsit speciális, mivel akkoriban indult újra a 8 évfolyamos képzés, és mi voltunk a második ilyen osztály. Szóval hetedikesek és nyolcadikosok nem is jártak az iskolába, volt egy jó nagy szakadék a két korosztály közt. A többi osztállyal emiatt nem igazán kerültünk kapcsolatba. Nem voltak ellenségesek, de mégiscsak a korkülönbség, meg a kevés közös téma...
Egymással viszont remekül kijöttünk, jó volt az osztályközösség, talán csak egy-két embernek voltak beilleszkedési gondjai.
Nem tudom te mit értesz felsőbbévesek közé való beilleszkedés alatt. Remélem nem azt, hogy elmész velük bulizni meg inni, abban a reményben, hogy akkor jobban felnéznek rád:)
Valójában úgy értettem a felsőbb évesek közé való "beilleszkedést",hogy...inkább írok egy példát:1. osztályos voltam gond nélkül mentem a folyosón.Szembe jött velem egy 8-as,és lazán pofonvágott.Elötte nem is ismertem.
Joggal félek a felsősöktől?
Nem hiszem hogy ilyen lenne. Én hetedikes vagyok hatosztályos gimiben. Általában hozzánk sem szólnak a felsősök max. "jaj de aranyosak"...
Annyi szokott lenni hogy ebédnél és a büfénél mindig bepofátlankodnak elénk a sorba, de ez kibírható :)
Ez a dolog, hogy simán kapsz egy-két pofont, inkább még kicsiknél van, általános iskolában. Ott még nagyon erősen megy a tekintélyelvűség, dominancia, amit a kisgyerekek (fiúk) testi erőszakkal szoktak kimutatni. Egy gimnazista azért ilyeneket már nem csinál, serdülőkorban már kinövi ezt az ember (jó esetben :D). A gimis gyerekek már komolyabbak annál, hogy lekeverjenek a kicsiknek egy pofont, csak azért, mert ők a nagyok :D
Mondjuk attól is függ, hogy milyen suliba mész. Én egyházi iskolába jártam (6 osztályos), ott soha nem fordulhatott volna elő ilyesmi, hogy egy nagyobb gyerek szekáljon/piszkáljon/bántson egy kisebbet. Így voltunk nevelve.
De szerintem egy állami iskolában (főleg gimnáziumban) sem kell ilyesmiktől félned :)
"Szembe jött velem egy 8-as,és lazán pofonvágott"
Nem tudom hova jártál de egy ilyenért nálunk komoly retorziók lettek volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!