Ha nem fizetem ki a kirándulás árát, akkor mi lesz?
Okjs képzésre járok, de úgy kell elképzelni, hogy 4-en vagyunk átlagban a 22-ből és a fele a kirúgás szélén áll. Megbeszéltük, hogy elmegyünk kirándulni (mert amúgy jó fejek már amikor ott vannak). Az első körben 15-en mondtuk, hogy megyünk, aztán a második körnél már 4 ember lemondta. 3000 forint 2 nap 1 éjszaka és akkor is ki kell fizetni, ha valaki nem megy. Ha az egész osztály nem megy, akkor 3000*15 fővel. Én a saját hülyeségem miatt így is mínuszba vagyok 5000 forinttal, nem lenne jó még azt a plusz 3000-et kidobni az ablakon teljesen feleslegesen. Én ott leszek a kirándulás napján meg szerintem rajtam kívül még 4-en biztosan, de már nagyban tervezik, hogy valószínűleg nem lesz, mert xy-ra úgysem lehet számítani és azok iratkoztak fel, akik nagyon ritkán vannak ott meg tényleg az a plusz 4 fő velem együtt, akik mindig bent ülnek. Nem akarom kifizetni a 3000 forintot, ha esetleg nem megyünk. Arra gondoltam, hogy úgy kéne, hogy összegyűlünk a kirándulás napján (még, ha 5-en is a két tanárral) és megbeszéljük, mi legyen. Ha azt mondjuk, nem megyünk, akkor kifizettetjük azokkal, akik miatt nem tudtunk menni.
Valami megoldást tudtok?
20/l
Akkor én nem mennék.
Vagy (ha jól értettem a problémát) előre kifizettetni mindenkivel a 3000 Ft-ot, mondjuk a tanárnak, és csak az veszti, aki nem megy. Ti meg négyen mentek.
Előre be kell szedni a pénzt azoktól, akik feliratkoztak a kirándulásra és abból kell lefoglalni a szállót! Ha valaki nem megy el, annak a saját pénze veszik el.
Tuti nem előlegeznék meg senkinek se pénzt, mindenki a sajátjával gazdálkodjon.
És mi van, ha úgy döntenek, hogy senki nem megy?
Akkor nem szívesen adnám oda a 3 ezret...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!