Jogos szerintetek ez az osztályfőnökömtől?
Két napos osztálykirándulás lesz, és akik nem mennek el, azoknak ugye be kell menniük az iskolába. És az osztályfőnök azt mondta, nem fogja elfogadni arra a két napra az orvosi igazolást.
Ez szerintetek jogos?
Nem jogos. Az orvosi igazolást köteles elfogadni.
Gondolom, arra akart célozni, hogy ha valaki nem is beteg igazából, nem "intézzen" magának orvosi igazolást.
Mert a tanar az hulye, ugye? Szerdan csutortokon beteg a gyerek, pont, amikor kirandulas van. Kedden semmi baja nem volt, penteken megintcsak semmi baja....
Miert akarsz logni?
#6 vagyok.
Igen, nálunk is mindig ezzel jött az osztályfőnök. Emlékszem volt egy pénteki nap, amikor nagyon esett a hó, és pont akkor volt kirándulás a parlamentbe. Azzal fenyegetőzött, hogy aki nem jön, annak még aznap beírja az igazolatlant meg semmit nem fogad el. Aztán kb 15 gyerek meg én vitte hétfőn az igazolást, ő meg bólogatva elfogadta :)
Tanár vagyok!
Ha nem mész osztálykirándulásra, akkor kötelező iskolai tanítási órákon részt venned, ha hétköznap, tanítási idő alatt van, hiszen az osztálykirándulás is az állam által meghatározott adott tanévre vonatkozó tanítási napok számába van beépítve.
Ha nem jelensz meg sem az osztálykiránduláson, sem az iskolában az órákon, akkor köteles vagy arról igazolást hozni!
Szülő egy tanévben három egymást nem követő tanítási napot igazolhat, ennek elfogadását az osztályfőnök felülbírálhatja! Szülővel és igazgatóval egyeztethet erről!
A hivatalos orvosi pecséttel ellátott papírt minden esetben köteles elfogadni!
Bár az más kérdés, hogy a tanár se hülye és az is más kérdés, hogy miután eljátszod a bizalmát, utána mennyire fog melletted állni az elkövetkezendő években...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!