Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » 6. os fiam zaklatják, mit...

6. os fiam zaklatják, mit tegyek? többi lent.

Figyelt kérdés
A fiamat folyamatosan zaklatja egy hetedikes,lökdösi,eléáll,ő meg olyan érzékeny, hogy elsirja magát,nyilván még jobban cukkolják. Hogy tudnék segiteni neki. Egy Anyuka

2014. márc. 5. 19:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Menj be az iskolába.Beszélj az igazgatóval én 1 percet se hagynám a fiamat bántani.Vagy esetleg beszél
2014. márc. 5. 20:06
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Beszelj a fiucska szuleivel

bocs lemaradt

2014. márc. 5. 20:07
 3/11 anonim ***** válasza:
62%
Ez baj. Mert nehéz úgy kezelni, hogy amikor nem látják, ne csinálja még jobban a 7.-es.. Megbeszélném egy tanárral, hogy maradhassanak szünetben bent a teremben? Lehetne másik iskolába menni? hol vagytok, nagyvárosban?
2014. márc. 5. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A fiaddal kell ezt megbeszélned. Azzal, hogy nem vele oldod meg, kivonod őt a megoldásból, komoly problémát okozhatsz neki. A szituációból nem fog fejlődni, nem lesz megoldása.

Beszélgessél vele, játszatok el szituációkat, esetleg ha van pénzetek akkor elviheted drámapedagógushoz, hogy átéljék a különböző szituációkat, tudja kezelni a konfliktusokat, ha pedig ezek nem segítenek, vagy nem adnak minimális javulást sem, akkor pszichológussal próbáld átrágatni ezt a szitut.

Vélhetően ebben a stressz helyzetben leblokkol, és a sírást választja menekülési opcióként (az embereknél a sírás figyelem felkeltő reakció, azaz figyelmet von oda, segítséget vár a környezetből), viszont ez mint írtad csak tetézi a problémát, szóval ezt fel kellene oldanotok.

Fontos lenne ezt még serdülés előtt megtenni, mivel miután beindul a "serdülő hormon gépezet" onnantól kezdve ez nagyon sok rosszba fordulhat, az öngyilkossági kísérlettől kezdve a vagdosáson át a különböző területeken fellépő hanyagságig- lezüllésig.

2014. márc. 5. 20:40
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek aki időt szánt rám,nem vonom ki belőle,ő is elolvasta ezeket,meg próbálok folyamatosan beszélni vele,iskolapszichológusnál is jártunk,ez egy budapesti általános iskola tele nehezen kezelhető gyerekekkel is (diszgráfiás stb.nem osztályozható) de ők az osztálytársai,cigányok is vannak de őket kedveli,elvan velük. Csak ez a pár hetedikes késziti ki, olyan buták mint a tök,még attól is félek,hogy lebuknak hozzá hetedikbe....ő sem egy Einstein de ez most más kérdés. A kamasz panaszon is elég jó tanácsokat adnak,tényleg aranyosak vagytok hogy időt szántok ránk :)
2014. márc. 5. 20:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg valaki az osztályból nem áll mellé? Ha már többen vannak, akkor tán nem kötnek beléjük annyira.

Nekem szimpatikus az, hogy elsírja magát. Értékes és értelmes embernek tűnik. Ha ott lennék vele, biztosan mellé állnék s megvédeném a bunkó emberektől. ;)

21/f

2014. márc. 5. 21:09
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
6 osztályost nem akartatok? (Einstein nem volt jó tanuló, és a mi iskolarendszerünkben valószínűleg meg is bukott volna:))
2014. márc. 5. 21:14
 8/11 A kérdező kommentje:
nem vennék fel 6 osztályosba,meg már késő is.
2014. márc. 6. 10:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is olyan időszak, amikor a magukat nagyon nagynak képzelő hatodikos-hetedikes lányok kötözködtek velem. Valahogy fel kéne tornázni az "önbizalmát", bár nem pont ez a jó szó rá szerintem. De ha látja rajta, hogy nem fél, sokkal kisebb eséllyel köt bele. Ez tapasztalat. Én annak idején kb. a második ilyen lökdösődős-hajrángatós dolog után megkértem egy ismerősömet, hogy mutasson ilyen önvédelmi fogást, megmutatta azt is, hogy hova kell ütni ha már végképp nincs más megoldás. Azt is el kell magyarázni, hogy csak akkor üssön, ha már tényleg nem tud elhajolni, kikerülni, kicsaavarni a kezét, stb. Akkor viszont olyan helyekre, és erővel, hogy többet ne próbálkozzon az illető. A félreértések elkerülése végett én se vagyok valami erőszak-párti, életemben csak egyszer kellett bedurvulnom, de akkor már idősebb voltam, és a megerőszakolást úsztam meg vele. Szóval hosszabb távon is se árt, ha tisztában van vele az ember. De tényleg a legfontosabb (és legnehezebb), hogy ne essen pánikba. Ezek a kismenők is csak addig érzik magukat nagynak, amíg látják, hogy hatalmuk van, igazából szerintem már azon is meglepődne, és nem is nagyon tudna vele mit kezdeni, ha egyszer a fiad csak annyit mondana sírás nélkül, hogy "nem" vagy "menj az utamból", stb. Bocsánat, kicsit hosszú lett, de azért remélem sikerült segítenem valamennyit. :)
2014. márc. 7. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok, s köszönöm, hogy felpontoztatok. Így hozzátenném még, hogy engem is sokat bántottak, már ált.iskola harmadikos koromtól kezdve egészen érettségiig, mindig voltak valakik, akiknek szálka voltam a szemében, s a folyosón történő összefutáskor teljesen különböző módon hurrogtak le s csúfoltak s nevettek rajtam. Tették mindezt ki tudja milyen indíttatásból, én ugyanis nekik nem ártottam.

Természetesen eleinte nagyon zavart, de utána rájöttem, hogy ezt lehet egyfajta presztízsként is tekinteni. Elvégre egyre többen és többen ismertek meg, s nagyjából mindenki tudta már a végén, hogy ki is vagyok én. Tehát kitűntem a tömegből. Az emberek pedig nagy többségében buták, s félnek mindentől, amit nem értenek. Ezt a félelmet pedig kicsinyes voltukból kifolyólag csak úgy tudják kifejezni, hogy csúfolják, bántják az illetőt - holott, lehet, hogy legnagyobb vágyuk olyanná válni, mint ő.

Remélem segíthettem a kisfiadnak!

:)

2014. márc. 8. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!