Miért kell megalázni egy gyereket az énekléssel?
Mert ez van a tantervben. Nem a tanár hibája. :)
De nem osztályozzák, igaz?
Nem kell ezen drámázni. Megalázzák.. mindjárt sírok.:D
Humorérzékkel kell hozzáállni. Mi mindig röhögtünk egymáson
Marha humoros... Én középben inkább mondtam a tanárnak, hogy írjon be egy egyest, de nem fogok énekelni...
Nem osztályozzák?? Akkor szerinted miből áll az ének-zene jegy???
Amúgy nálunk volt egy olyan tanár, aki azt mondta, ha valaki nem akar énekelni, elég, ha elmondja a szöveget. Meg az a tanárnő úgy osztályozott minket, hogy óra elején felállt az osztály, elénekeltük közösen, ő meg sétált. Annyi volt a lényeg, ha feléd járt, akkor énekelni kellett. És mindenki megkapta a jegyet. Aki viszont akkor sem, annak külön kellett dalolni :) Nagyon szerettük :D
Egyszer volt vele, hgoy valaki óra elején felhúzták, akkor mindenkinek külön kellett, névsorban. Engem viszont kihagyott. Mondta, hogy én még nem voltam, erre megkérdezte, hogy akarok-e, mert így is sok a jegyem..Mondtam neki, hogy ki van zárva!! :D
Szörnyű hangom van, csak a páromat és a gyereket " tisztelem" meg vele :D :P
Én is megmondtam 7.-ben, amikor mutálni kezdtem, és csak nyikorogni tudtam (pedig lány vagyok :D), hogy inkább az egyes, de én így nem állok neki énekelni. Előtte tök jól ment amúgy, de azóta nem tudok. :(
A lényeg, hogy büntetésből meg kellett tanulnom vagy tizenöt "zenei nagyjaink" életrajzot, és dolgozatot írni belőle, de akkor sem voltam hajlandó énekelni. Éreztem, hogy egyszerűen nem megy, ráadásul fájt is, erőltetésnek éreztem.
Ezzel nincs megalázva a gyerek,csak humorosan kell felfogni az egészet. Sok-sok éve jártam iskolába, de már akkor ez ment. A tanár kihívta a diákot, és énekelnie kellett. Még akkor is ha ölni lehetett a hangjával. Hát az én hangommal lehet. Sokszor engem a tanár azért küldött ki az osztály elé, mert észrevette, hogy nem éneklek a többiekkel hanem tátogok.
Mindig mondtam neki:
- Tanár úr! Addig örüljön míg tátogok, mert ha egyszer kinyitom a számat..:)
Csak egyszer kellett énekelnem, de pár szöveg után le is állított..
Nekem jó hangom volt és irtó jó bulinak tartottam anno, amikor a hang nélküli osztálytársaknak kellett énekelni.
Azt hiszem így 25 után ha megkérdezném őket, biztos nem ilyen jó buliként emlékeznének rá. Szóval mostanra az a véleményem, hogy teljesen fölösleges kínzás, az ég világon semmi értelme kiállítani valakit olyan dologgal szerepelni ,amihez nem ért, vagy nincs hozzá képessége. Ugyanilyen fölösleges dolognak tartottam a rajzórán osztogatott egyeseket. Ezek nem megtanulható dolgok, nem lehet valakiből kikényszeríteni és a későbbi pályafutását tekintve semmi haszna nincs. A tesi óra is ilyen volt. Volt aki tudott "távolugrani", volt aki nem. És? Akkor mi van? Nem veszik fel a PSZF-re?
Utolsónak:
A felelésre az anyagot meg lehet tanulni. Ha hülye vagy ha nem.
De az éneklést nem nagyon lehet megtanulni, csak ha már alapból jó hangod van.
Nekem amikor énekelni kellett még általánosban én csak elverseltem a szöveget aztán jó volt a 2-es is. Nem majd megbuktat énekből mert nincs jó hangom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!